معرفی و دانلود کتاب انسان شناسی اخلاق - جلد اول

عکس جلد کتاب انسان شناسی اخلاق - جلد اول
قیمت:
26500 تومان - 3.49€
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب انسان شناسی اخلاق - جلد اول و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب انسان شناسی اخلاق - جلد اول و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب انسان شناسی اخلاق - جلد اول

کتاب انسان شناسی اخلاق - جلد اول نوشته‌ی حمید ابوطالبی، موضوع اخلاق را که یکی از مهم‌ترین مسائل زندگی در تاریخ بشریت به شمار می‌رود، از منظر فلسفی و انسان‌شناسانه مورد بررسی قرار می‌دهد. با مطالعه‌ی این کتاب درک صحیحی از اصول اخلاقی انسان و هستی‌شناسی پیدا خواهید کرد. این اثر جلد اول از مجموعه فلسفه اخلاق اجتماعی است.

درباره‌ی کتاب انسان شناسی اخلاق - جلد اول:

این کتاب نتیجه‌ی سال‌ها تحقیق و پژوهش نویسنده است که امور تاریخی، اجتماعی، فلسفی، اخلاق دینی و اخلاق جوامع از جامعه سنتی تا مدرن را مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهد. نگارنده بعد از ده سال پژوهش در حوزه جامعه‌شناسی، تاریخ و الهیات ایرانیان به این نتیجه رسیده است که علاوه بر ضرورت پرداختن به فلسفه اخلاق، پاسخ دادن به سوالات پیش‌رو ضروری‌ست؛ پرسش‌هایی نظیر: وقایع تاریخی تا چه میزان بر حوزه‌ی اخلاق اثر گذاشته است؟ افلاطون و ارسطو تا چه وسعتی در حوزه‌ی اخلاق و فلسفه‌ی ما حضور دارند؟ امپراطوری سلوکی و حکومت‌های پس از آن، با اندیشه‌های اخلاقی و فلسفی ایرانیان چه کردند؟

درواقع اخلاق از آن جهت نیز اهمیت و حساسیت می‌یابد که در نظر داشته باشیم که جامعه ما، در حال گذار از جامعه‌ای پدرسالار به سمت جامعه‌ای فردسالار بوده و در این دوران گذار، بیش از همه چیز و هر چیز، اخلاق و باورهای اخلاقی در نسل جدید است که دچار هیجانات و دستخوش تحولات شده و از تغییرات و دگرگونی‌های اجتماعی تاثیر گرفته است و درنتیجه تصورات اخلاقی، منش و کنش جامعه ما نیز تحت‌الشعاع این مسائل قرار گرفته است.

پس اگر تا به حال فکر کرده‌اید که باید چگونه انسانی باشید و یا چه اهدافی را دنبال کنید و رابطه‌ی شما با دیگران چطور باید باشد، برای رسیدن به پاسخ این سوالات باید مفاهیم ارائه شده در این کتاب را مطالعه کنید. مولف در این کتاب به هیچ وجه مسائل دینی را مورد بررسی قرار نمی‌دهد بلکه هدف وی تنها پرداختن به مفاهیم فلسفی، اسطوره‌ها، اندیشه‌ها و امور تاریخی - اجتماعی است.

کتاب انسان شناسی اخلاق - جلد اول برای چه کسانی مناسب است؟

خواندن این کتاب را به افرادی پیشنهاد می‌کنیم که به علوم انسانی و فلسفه علاقه‌مند هستند.

در بخشی از کتاب انسان شناسی اخلاق - جلد اول می‌خوانیم:

در مراحلی از جامعه ابتدایی، رئیس یا فرد حاکم قبیله اغلب به عنوان کسی که به او «قدرت‌های برتر» اهداشده و یا «تجسیم آن قدرت» است به حساب می‌آمد، و بر این مبنا پنداشته می‌شد که طبیعت کم وبیش تحت کنترل او بوده و هم او مسئول نابسامانی‌های طبیعی ازقبیل هوای بد، محصول نامناسب، و... می‌باشد؛ در موارد متعددی هم، بومیان می‌پنداشتند که قدرت رئیس بر طبیعت، همانند سلطۀ او بر بردگان و اشخاص، به گونه‌هایی تعمّدی اِعمال می‌گردد. بر این اساس، شخص رئیس یا فرد حاکم قدرتمند، «مرکزیت پویایی و انرژی عالم» به حساب می‌آمد، که از او «شعاع‌های قدرت» به تمام اقطار آسمان پرتو می‌افکند. لذا هرحرکت و جنبش او چرخش سر، بلندکردن دست و... فوراً بر بخشی از طبیعت تأثیر گذاشته و ممکن بود به‌گونه‌ای جدّی آن را مختل نماید. رئیس، تکیه‌گاهی به حساب می‌آمد که تعادل جهان بر آن نهاده شده بود، و کوچک‌ترین بی‌نظمی از طرف او می‌توانست توازن حساس هستی را به هم بزند؛ لذا بیشترین مراقبت می‌بایست از او و تمامی جزئیات زندگی‌اش به‌ گونه‌ای قاعده‌مند به‌ عمل می‌آمد، که هیچ اقدام او خواسته و یا ناخواسته، نظم موجود طبیعت را برهم نزند.

این نگرش، امری دوسویه به‌شمار می‌رفت و فرد حاکم یا رئیس قبیله، که قبل از هر چیز نقش اتصال او با روح برای بومیان حائز اهمیت بود، متقابلاً وظائفی درخصوص جامعۀ بومی و افراد آن تعریف، و برای اِعمال این وظائف تلاش می‌نمود؛ به‌ گونه‌ای که هر نوع کوتاهی در رابطه با آن وظایف می‌توانست تبعات سنگینی برای قبیله و افراد آن به‌ دنبال داشته باشد. بنابراین علاوه بر وظایف مادی، تکالیف گوناگون رفتاری نیز بر دوش بومیان نهاده می‌شد و آن‌ها گذشته از انجام مراسم نیایشی و نذر و اهداء، می‌بایست احترام ویژه‌ای هم برای «قدرت برترِ تجسیم شده» قائل بوده و آرزوهای خویش را در چارچوب‌های تعریف‌ شده او که منبع لطف بی‌نهایت و همچنین غضب بی‌انتها است، پیگیری نمایند. این ارتباط دو طرفه که در لایه‌های عمیقی از ترس و نگرانی پیچیده شده بود، مجموعه‌ای از کنش‌های رفتاری را پدید می‌آورد که:

در حوزه ریاستیِ روحانی، به سحر، جادو و تابو؛ در حوزه مردم بومی اجتماع به انجام مراسم نیایشی، آواز و سرود، قربانی و نذر و اهداء برای تسلط بر قوای طبیعت، تعبیر می‌شد. که به نظر من جهت آن، از اقدامات ارادی جمعی بومیان به سمت تبلور در قدسیت ِریاست ِروحانی و ارتقاء آن در سحر و جادو بوده است.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
پدیداری اخلاق
بخش اول: اقوام ابتدایی و اخلاق
فصل یکم: هستی‌شناسی بومیان نخستین
فصل دوم: انسان اولیه و جرقه‌های اخلاق
جرقه‌های اخلاق
اخلاق و اجتماع
بخش دوم: مبانی اندیشه و اخلاق آریایی
فصل یکم: کیش کهن نیاکان
هستی‌شناسی فرَوَشی
اخلاق فرَوَشی
فصل دوم: هستی‌شناسی و اخلاق آریایی
هستی‌شناسی و اخلاق بابلی ایلامی
هستی‌شناسی و اخلاق پارسی
هستی‌شناسی و اخلاق پارتی
هستی‌شناسی و اخلاق زروانی
هستی‌شناسی و اخلاق میثرایی
بخش سوم: مبانی اندیشه و اخلاق یونانی
فصل یکم: هستی‌شناسی و اخلاق اسطوره‌ای
هستی‌شناسی هومری
هستی‌شناسی هسیودی
هستی‌شناسی اورفیکی
اخلاق اسطوره‌ای
فصل دوم: هستی‌شناسی و اخلاق فلسفی
سقراط
افلاطون
ارسطو
دوره یونانی رومی
رواقیان
اپیکوریان
نوافلاطونیان فلوطینی
بخش چهارم: مبانی اندیشه و اخلاق عربی
فصل یکم: هستی‌شناسی اقوام عرب
هستی‌شناسی ستاره‌ پرستانه
هستی‌شناسی بت‌ پرستانه
هستی‌شناسی خرافه‌ پرستانه
فصل دوم: اخلاق آیینی اعراب
نمایه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب انسان شناسی اخلاق - جلد اول
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات کویر
سال انتشار۱۳۹۲
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات536
زبانفارسی
شابک978-964-214-067-1
موضوع کتابکتاب‌های علوم اجتماعی، کتاب‌های فلسفه و منطق
قیمت نسخه الکترونیک
26500 ت - 3.49 یورو
خرید کتاب الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب انسان شناسی اخلاق - جلد اول

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب انسان شناسی اخلاق - جلد اول

برای دریافت کتاب انسان شناسی اخلاق - جلد اول و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.