معرفی و دانلود کتاب تاریخ تفکر مدیریت

برای دانلود قانونی کتاب تاریخ تفکر مدیریت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب تاریخ تفکر مدیریت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب تاریخ تفکر مدیریت

مورگن ویتزل در کتاب تاریخ تفکر مدیریت، به تحلیل رویهٔ تکامل مکتب فکری مدیریت از زمان‌های گذشته تاکنون می‌پردازد. مدیریت در میان تمامی علوم، به اندازهٔ زیادی به گذشتهٔ خود پشت کرده است. بر اساس گفته‌های این کتاب تقدیر شده علم مدیریتی نوین به یک‌باره شکل نگرفته است و علاوه بر محتوای امروزی، گذشته و آینده‌ای دارد که به هم مربوط هستند.

درباره‌ی کتاب تاریخ تفکر مدیریت:

در روند این کتاب چالش‌های معاصری همچون پایداری، فناوری، داده‌ها و مشروعیت، در قالب دیدگاه‌های تاریخی بررسی و از مطالعه‌های موردیِ جدید استفاده شده است. مورگن ویتزل (Morgen Witzel) با تبیین تعامل بین «تکاملِ عقاید مدیریتی» و «تغییرات جامعه»، به آشنایی شما با محتوای مدیریت کمک می‌کند.

کتاب تاریخ تفکر مدیریت (History of management thought) با این ایده شروع می‌شود که مدیریت یکی از عناصر تمدن به شمار می‌آید و شیوه فکر سازندگان تمدن اولیه را در میان رودان (بین‌النهرین)، ایران، مصر، هند، چین، یونان و روم مورد بررسی قرار می‌دهد. سپس به دورهٔ توسعهٔ تجاری پرداخته که از حدود قرن‌های ششم تا هشتم میلادی تا به کنون ادامه یافته است و قبل از پرداختن به اروپای غربی، به خاورمیانه می‌پردازد.

با وجود آنکه مدل‌های مدیریتیِ غالب در هند و چین به‌کندی تکامل پیدا می‌کردند، ولی عصر روشنگری در اروپا، نظریه‌های پیشین دربارهٔ جهان و جامعه را دگرگون کرد. روح پژوهشی موجود در عصر روشنگری باعث توسعه علمی و پژوهشی شد؛ توسعه‌ای که هم در انقلاب صنعتی نقش داشت و هم ایده‌های حاکمیتی و مدیریتی را چند گام به جلو برد.

با گذشت زمان، رشته‌های بیشتری (مدیریت راهبردی، رهبری، مدیریت دانش و الخ) شکل گرفتند که محتوای نظری و ادبیات خود را داشتند. تنش زیادی در میان متخصصان علمی و به اصطلاح رهبر/ مرشد (گرو) وجود داشت. هر چند برخی از آن‌ها از پیشینه تخصصی می‌آمدند، اما گرایش‌شان بیشتر به سمت رویکردهای عمومی‌تر، صحبت مستقیم با مدیران و عرضه راه‌حل‌های عملی مدیریتی بود و نه نظریه‌پردازی صِرف.

تفکر مدیریت با تولید انبوه روبه‌رو شد و باید در شرایط جدید با آن کنار می‌آمد. چگونه می‌توان تولید انبوه را به‌طور کارآمد مدیریت کرد؟ چگونه می‌توان محصولات انبوه را بازاریابی کرد؟ چگونه باید شرکت‌های بزرگ را به لحاظ مالی تأمین کرد؟ تولید انبوه در قالب چالش و واکنش، بخشی از چالش تفکر مدیریت است، نه واکنش به آن. با مورگن ویتزل در پیچ‌وخم‌های رخدادهای تاریخی تفکر مدیریت همراه شوید.

نکوداشت‌های کتاب تاریخ تفکر مدیریت:

- ویتزل دوباره شاهکار کرده و مدیریت روزمره را با در نظر گرفتن دیدگاه‌های متفکران گذشته، زنده کرده است. حالا با مجموعهٔ مدیران، فلاسفه و متفکران تمامی دوران‌ها و مکان‌ها آشنا شده‌ایم. دلیل اینکه این کتاب را به دیگران معرفی می‌کنیم، تحلیل دقیق آن است؛ او به ماهیت بشری، سازمان‌دهی و درک مفاهیم در میان انسان‌ها اهمیت می‌دهد. امری که برای قرن‌ها خط‌قرمز مطالعات بشری بوده است. او به‌خوبی در چارچوب معیارهای انسانی متعارف می‌اندیشد. (جاناتان گاسلینگ، استاد دانشکده امریتوسِ دانشگاه اکستر انگلستان)

- تاریخچهٔ گفته شده در این کتاب کاملاً روشن است. کتابِ جذاب ویتزل، کسب‌وکار را همواره دربارهٔ مردم و سود می‌داند که در طول هزاران سال بدون تغییر باقی مانده است؛ ولی اصول قدیمی باید با دوران جدید هماهنگ شوند. امروزه وسعت کسب‌وکار بی‌نظیر است؛ ولی فناوری‌ها و مالی‌شدن اقتصاد به‌طور فزاینده‌ای مسئله‌ساز شده است. خوانندهٔ این کتاب دربارهٔ چالش اصلیِ «بهره‌برداری از ابتکار و مهارت افراد در راستای کسب سود» مطالب زیادی می‌آموزد. (جی. سی اسپندر، استاد پژوهش دانشگاه کوزمینسکی لهستان)

مطالعه کتاب تاریخ تفکر مدیریت به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟

این کتاب با ترسیم چارچوب مدیریت در قالب چالش و واکنش، منبع مناسبی برای دانشجویان و دانشگاهیانِ جویایِ پژوهش در حوزه‌های کسب‌وکار و فراتر از آن است. همچنین منبع خوبی در حوزهٔ تاریخچهٔ مدیریت و منبع مکملی در رشته‌های انسان‌شناسی و علوم اجتماعی محسوب می‌شود.

مورگن ویتزل را بیشتر بشناسیم:

این مورخ، نظریه پرداز تجارت، مشاور، مدرس و نویسنده کتاب‌های مدیریتی در کانادا متولد شد و لیسانس و کارشناسی ارشد خود را در رشته تاریخ دریافت نمود. او در مرکز مطالعه‌های راهبردی دانشگاه اکستر انگلستان کار می‌کند. ویتزل بیش از بیست کتاب نوشته که "تجارت در چین" و "تاتا: تکامل برند شرکتی" از پرفروش‌ترین‌ آثار او به شمار می‌آیند.

جملات برگزیده کتاب تاریخ تفکر مدیریت:

- پادشاه، بردهٔ تاریخ است.
- زیر «علت» یک‌مسئله، دلیل واقعی نهفته است.
- تغییر اجتناب‌ناپذیر است. در کشوری مترقی، تغییر دائمی است.
- شهر به‌وجود می‌آید، چون هرکدام از ما به‌تنهایی نمی‌تواند خودکفا باشد و به چیزهای زیادی نیاز هست.
- باید از کشورهای خارجی یاد بگیریم و از تجربه‌های‌شان به‌درستی استفاده کنیم، اما استفاده مکانیکی از تجربهٔ خارجی‌ها و تقلید از مدل‌های خارجی فایدهٔ چندانی نخواهد داشت.

در بخشی از کتاب تاریخ تفکر مدیریت می‌خوانیم:

جنگ جهانی دوم تأثیر گسترده‌ای بر تفکر مدیریت برجا گذاشت. در آمریکا و بریتانیا، چالش بزرگ برنامه‌ریزی و تخصیص منابع برای فعالیت‌های جنگی، باعث شد تا تصورات پیشین دربارهٔ سیستم‌ها، سازمان و کارایی بررسی شوند. روش‌های پژوهش عملیاتی در بریتانیا ابداع شدند و در آمریکا گسترش و توسعه پیدا کردند. سپس به‌طور کلی از عرصهٔ برنامه‌ریزی و تحلیل نظامی به دنیای کسب‌وکار پس از جنگ منتقل شدند.

یکی از عوامل زیربنایی پیروزی متحدین، نیروی صنعتیِ استفاده‌شده از سوی آنان برای فعالیت‌های جنگی بود. علم نقش مهمی در پیروزی داشت. علم امکان برنامه‌ریزی و سازمان‌دهی تولید را فراهم و سیستم‌های تاکتیکی و سلاح‌های جدید را عرضه می‌کرد. علوم به شکستن رمزهای دشمن کمک می‌کردند: «رؤیای بابیج دربارهٔ رایانهٔ برنامه‌ریزی‌شدنی، در نهایت در بلچلی پارک تحقق پیدا کرد. علم، مرگبارترین سلاح، یعنی بمب اتم را در اختیار متحدین گذاشت. سلاحی که استفاده از آن مقاومت ژاپن را در هم شکست و به جنگ پایان داد.»

با این حال، تردیدی نبود که چالش جدید در قالب اتحاد جماهیر شوروی و چین پدید خواهد آمد. سرمایه‌داری و کمونیست در مقابل یکدیگر قرار گرفتند. این ایده که آمریکا حامی دنیای آزاد بود، به‌ویژه در خود آمریکا هم قوی‌تر می‌شد. ایدئولوژی بازار آزاد از لودویگ فون میسس، در آمریکا بسیار محبوب بود.

میسس در کتاب اقدام انسانی که با آغاز جنگ سرد چاپ شد، از بازارهای آزاد و بدون کنترل و پایان دادن به مقررات دولتی استقبال می‌کند. به گفتهٔ او، آزادی مطلق اقتصادی، تنها سیستم اقتصادی است که آزادی را تضمین می‌کند. این امر به‌نوبه‌خود به این معناست که کسب‌وکارها، به‌ویژه کسب‌وکارهای بزرگ، به‌گونه‌ای مدافعان آزادی هستند.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه مترجم
تاریخچه تفکر مدیریت
تمجید از کتاب
تقدیر و سپاس
فصل اول: مقدمه
چرا تاریخچه تفکر مدیریت اهمیت دارد؟
چالش و پاسخ
گمشده در مسیر
ساختار این کتاب
فصل دوم: تفکر مدیریت کهن
مصر و خاور نزدیک
هند
چین
کنفسیوس
لائوتسه
هان فی
نویسندگان چینی «راهبرد»
یونان و روم
افلاطون
گزنفون
نویسندگان رومی
نتیجه‌گیری‌ها
فصل سوم: تفکر مدیریت در عصر تجارت
عصر تجارت
رهبری اسلامی
حکومت در اوایل اسلام
بازرگانی اسلامی
ابن خلدون
تفکر اسلامی اخیر در عصر تجارت
اروپای قرون‌وسطا
قوانین رهبانیت
مدیران روحانی
سازمان زیستی: جان از اهالی سالیسبری
نظریه‌های تجاری در قرون‌وسطا
مدیریت شرکت‌های تجاری
مدیریت و کشاورزی
سایر نقاط دنیا
نتیجه‌گیری‌ها
فصل چهارم: تفکر مدیریت در عصر روشنگری
روحیه جست‌وجوگری
اکتشاف خود
اقتصاددانان و مدیریت
مدیریت نیروی کار
افزایش وسعت شرکت‌ها
اندرو یور و چارلز بابیج
متفکران در حوزه راهبرد و رهبری
کتب اصلی و کتب راهنما دربارهٔ مدیریت
مدیریت در انقلاب صنعتی
پیشرفت‌ها در حوزه بازاریابی
کسب‌وکار و جامعه
منتقدان
نتیجه‌گیری
فصل پنجم: مدیریت علمی
تیلور و ایده‌هایش
مکتب تیلور
گسترش چشم‌انداز مدیریت علمی
گسترش مدیریت علمی
تحلیل مدیریت علمی
انجیل کارایی
نتیجه‌گیری
فصل ششم: تفکر مدیریت اروپایی
هماهنگی روحی
تکامل تفکر مدیریت در بریتانیا
شرکای شرکت
تفکر مدیریت بریتانیا پس از جنگ
فیلسوف مدیریت: الیور شلدون
تبادل دانش: بنجامین سیبوم رونتری
زندگی را وقف مدیریت کرد: لیندال اورویک
مثبت‌گرایی فرانسوی: هنری فایول
رکود تدریجی تفکر مدیریت در فرانسه
تفکر مدیریت آلمان
راتنو و عقل‌گرایی
کالبدشکافی
فصل هفتم: تفکر مدیریت و روابط انسانی
مدیریت افراد
روابط انسانی: مری پارکر فالت
آزمایش‌های هاثورن
بینش‌های افراد شاغل
جنبش روابط انسانی در جهانی گسترده‌تر
تلاش برای ائتلاف
نتیجه‌گیری‌ها
فصل هشتم: رشد مکاتب مدیریت
نظریه‌هایی دربارهٔ مردم
بازاریابی
مدیریت علمی و بازاریابی
مسئلهٔ توزیع
بازاریابی و مدیریت
ظهور راهبرد کسب‌وکار
امور مالی شرکت
کسب‌وکار بین‌المللی
مشاوره مدیریت
رشد آموزش در حوزه کسب‌وکار
نتیجه‌گیری
فصل نهم: از مدیریت علمی تا علم مدیریت
پژوهش‌های عملیاتی
اقتصاد مالی
سازمان‌های انسان‌محور
عقلانیت محدود: هربرت سایمون
سیستم‌های باز
نظریهٔ اقتضایی
واکنش‌ها
هدف مدیریت: پیتر دراکر
نتیجه‌گیری‌ها
فصل دهم: عصر رهبران مدیریت
چالش به‌دست‌آمده از آلمان و ژاپن
جنبش کیفیت
اهمیت فرهنگ
توسعهٔ مفهوم بازاریابی
دیدگاه‌های نوظهور دربارهٔ راهبرد
سازمان بازنگری‌کننده
به‌سوی نظریه (یا نظریه‌های) رهبری
نتیجه‌گیری
فصل یازدهم: تفکر مدیریت آسیایی
چین
جنگ و انقلاب
اصلاحات اقتصادی
ژاپن
سیستم تویوتا
اندیشیدن دربارهٔ استراتژی
هند
فصل دوازدهم: تفکر مدیریت در قرن بیست‌ویکم
چالش تغییر
چالش فناوری
چالش روابط و شبکه‌ها
چالش نوآوری و دانش
چالش بین‌المللی‌سازی و جهانی‌سازی
قوی سیاه
چالش پایداری
چالش تنوع
چالش مشروعیت
فصل سیزدهم: نتیجه‌گیری
هدف از تفکر مدیریت چیست؟
عصر آهنی تفکر مدیریت
منابع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب تاریخ تفکر مدیریت
نویسنده
مترجمعلی اکبر فرهنگی، بهاره ثاقب، مهران ابراهیمی نژاد
ناشر چاپینشر محتوای الکترونیک صاد
سال انتشار۱۴۰۰
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات472
زبانفارسی
شابک978-622-7459-01-2
موضوع کتابکتاب‌های مدیریت و رهبری، کتاب‌های دانشگاهی
قیمت نسخه الکترونیک
140000 ت - 14.99 یورو
خرید کتاب الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب تاریخ تفکر مدیریت

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب تاریخ تفکر مدیریت

برای دریافت کتاب تاریخ تفکر مدیریت و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.