معرفی و دانلود کتاب تکنولوژیک یا فن‌آوریک، مساله چیست؟

عکس جلد کتاب تکنولوژیک یا فن‌آوریک، مساله چیست؟
قیمت:
16000 تومان - 1.99€
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب تکنولوژیک یا فن‌آوریک، مساله چیست؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب تکنولوژیک یا فن‌آوریک، مساله چیست؟ و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب تکنولوژیک یا فن‌آوریک، مساله چیست؟

کتاب تکنولوژیک یا فن‌آوریک، مساله چیست؟ نوشته سعید طلایی، نوشته‌ای طنز درباره وسایل ارتباطی و چگونگی استفاده از آن برای نوجوانان است، به طور کلی این مجموعه سعی در انتقاد از رفتارهای نسل جدید در برخورد با تکنولوژی، فضاهای مجازی و معضل کتاب نخوانی داشته است.

همان‌طور که خودتان هم می‌دانید انسان در زندگی به همدم و همراه نیاز دارد. نیاز به داشتن همراه باعث شد که پدیده‌ای به نام خانواده به‌ وجود بیاید که بعدها نوشابه خانواده با الگوبرداری از همین پدیده اختراع شد. از آن‌جا که انسان نمی‌توانست همواره خانواده‌اش را به همراه خود داشته باشد و از سوی دیگر به این دلیل که خانواده در جیب جا نمی‌شد. بشر تصمیم به اختراع تلفن همراه گرفت. البته تلفن‌های ثابت از دیرباز اختراع‌ شده بودند اما از آن‌جا که تلفن‌های ثابت بودند و انسان‌ها متحرک، بشر همواره با مشکل روبرو بود. تلفن‌هایی که باسیم به یک نقطه متصل بودند نمی‌توانستند همراهان مناسبی برای آدمیزاد باشند. بشر در خیابان، در مدرسه، در تاکسی و اتوبوس به تلفن دسترسی نداشت و حس این که مشترک مورد نظرش در دسترس نمی‌باشد همواره او را آزار می‌داد. تا اینکه روزی بشر از مغازه تلفن همراه فروشی یک تلفن همراه خرید و از آن روز بود که دیگر مشترک مورد نظر همواره در دسترس بود. تلفن‌های همراه در ابتدا به‌ اندازه یک کوزه بودند و در واقع این‌‌قدر محکم و سنگین بودند که می‌شد از آن‌ها به‌ عنوان گوشت‌کوب استفاده کرد اما رفته‌ رفته و با بزرگ شدن آقای استیو جابز تلفن‌های همراه کوچک و کوچک‌تر شدند به‌ نحوی‌ که آخرین شنیده‌ها حاکی از این است که دانشمندان توانسته‌اند تلفن‌های همراهی در ابعاد نانو بسازند و با تزریق آن‌ها به بدن نیاز انسان را به در دسترس بودن مشترک مورد نظر رفع کنند. البته توصیه می‌شود به شنیده‌ها اعتماد نکنید.

معلم تعلیمات اجتماعی به ما یاد داده است که انسان یک سری نیازهای اساسی دارد. اگر نیازهای اساسی انسان بر طرف نشود، آدم دچار حس عدم بر طرف شدن نیازهای اساسی می‌گردد. نیازهای اساسی انسان از نظر سعید طلایی، نویسندۀ کتاب، علوم اجتماعی عبارت‌اند از خوراک، پوشاک و مسکن. اما یک نیاز دیگر در انسان وجود دارد که نیاز فوق اساسی نامیده می‌شود. به این معنا که آدم حاضر است خوراک، پوشاک و مسکن نداشته باشد، در حالی‌ که گونی به تن کرده گوشه خیابان بخوابد و نان و اسمارتیز بخورد اما آن نیاز فوق اساسی‌اش بر طرف شود. آن نیاز فوق اساسی تکنولوژی نام دارد. تکنولوژی یا همان فناوری عبارت است از آنچه زندگی را برای بشر راحت‌تر می‌کند و انسان را تکنولوژیک یا فناورانه بار می‌آورد. حسن‌ کچل یک نمونه بارز از انسان تکنولوژیک بار آمده ماقبل تکنولوژی یا انسان فناورانه پیش از فناوری است. واژه «تکنولوژی» از دو کلمه «تکنو» به معنای مهارت و «لوژی» به معنی دانش تشکیل‌ شده و عبارت «فناوری» از دو واژه «فن» به معنای آنچه در کاراته به کار می‌رود و «آوری» به معنای حمل بار به سمت مقصد تشکیل گردیده است. هر چند چرخ‌ خیاطی، زودپز و سیفون هم هر یک به‌ نوبه خود تکنولوژی محسوب می‌شوند اما نویسنده در این کتاب قصد دارد راجع به تکنولوژی‌های نوین که در زندگی روزمره ما کاربرد پیدا کرده‌اند صحبت کند.

تکنولوژی‌های نوین، امروزه به شکل‌های مختلفی در زندگی بشر و به‌ ویژه در جیب او وارد شده‌اند. گوشی‌های موبایل، تکنولوژیک‌ترین یا به عبارتی فناورنده‌ترین رفیق بی‌کلک آدمیزاد امروزی هستند که همان‌ طور که انتظار می‌رود در جیب‌های آدمیزاد یافت می‌شوند. تبلت‌ها هم نوعی دیگر از رفقای بی‌کلک هستند که در جیب بشر جا نمی‌شوند. تلویزیون هم یک رفیق بی‌کلک قدیمی‌تر است که جا شدن آن در جیب موضوعیت ندارد. پیش‌ از این که بشر بتواند به تکنولوژی دست پیدا کند همواره خود را سرزنش می‌کرد. حتی یکی از افراد بشر که داروین نام داشت به این نتیجه رسیده بود که نسل انسان به میمون برمی‌گردد و انسان همان میمون‌ پیشرفته است از بس‌ که نافناور و خنگ است. این‌ همه خود خوار پنداری تنها به این دلیل بود که انسان در زمان داروین از تکنولوژی بهره‌ای نبرده بود و حتی از داشتن گوشی تلگرام بر روی تلفن همراه محروم بود. بعد از اختراع تلفن همراه و رشد فناوری‌های نوین دانشمندان به این نتیجه رسیدند که انسان نمی‌تواند از نسل میمون باشد و احتمالا از نسل آدم فضایی‌هاست از بس‌ که فناور و غیر خنگ است. به‌ بیان‌ دیگر جناب آقای استیو جابز خودباوری در انسان‌ها را به حدی متبلور کرد که خیلی زیاد بود.

این روزها می‌گویند هر چیزی غیرمستقیمش از مستقیمش بهتر است. برای مثال می‌گویند اگر می‌خواهید از کسی انتقاد کنید، انتقادتان را به شیوه غیرمستقیم عنوان کنید. حتی اگر می‌خواهید به کسی پیشنهاد بدهید نیز، پیشنهادتان را به طریق غیرمستقیم بیان کنید. این روزها یک چیز دیگر هم می‌گویند. می‌گویند حرف‌های شیرین و نمکین بیشتر از حرف‌های جدی تاثیر دارد. می‌گویند حتی اگر می‌خواهید یک حقیقت بغرنج فلسفی یا یک واقعیت پیچیده اجتماعی را مطرح کنید، آن را با شوخی و خنده توام کنید تا تاثیر بیشتر و بهتری روی مخاطب بگذارد.

در بخشی از کتاب تکنولوژیک یا فن‌آوریک، مساله چیست؟ می‌خوانید:

فیلم و سریال دیدن و استفاده از کنسول‌های بازی مثل ایکس باکس و پلی‌استیشن تنها استفاده ممکن از تلویزیون نیست. مهم‌ترین استفاده تلویزیون در بین خانواده‌های ایرانی «تلویزیون برای تلویزیون» نام دارد. در خیلی از خانواده‌ها رسم است که از صبح کله سحر تا نیمه‌های شب تلویزیون برای خودش روشن بماند. اصلا مهم نیست که شبکه چند در حال پخش باشد و یا اینکه چه چیزی دارد پخش می‌شود. تنها چیزی که مهم است این است که صدای تلویزیون در خانه جاری و ساری باشد تا هرگز از یاد نبریم که در خانه خود تلویزیون داریم. جالب این است که اگر یکی از اعضای خانواده کانال تلویزون را عوض کند تنها 23 درصد احتمال دارد که با واکنش دیگران مواجه شود. محققان بر این باورند که در این شرایط مغز به شکل ناخودآگاه در حال تلویزیون تماشا کردن است و برای همین است که وقتی اخبارگو خبر مهمی را اعلام می‌کند پدر خانواده که پشتش به تلویزیون است و دارد سبزی پاک می‌کند ناگهان فریاد هییییییییس بر می‌آورد و خود را به چهار سانتی‌متری تلویزیون می‌رساند. این نحوه استفاده از تلویزیون باعث می‌شود که هر یک از اعضای خانواده به فراخور نیاز خود از تلویزیون بهره ببرد.

بدیهی است که هر خانواده‌ای که تعداد تلویزیون بیشتری در خانه داشته باشد موفق‌تر بوده و به سعادت نزدیک‌تر است. نکته ریزی که در میانه نباید از آن غافل ماند این است که چه شبکه‌ای که در ساعات بیشتری از روز در حال پخش از تلویزیون است. در خانواده‌های پدرسالار که پدر‌ها حرف اول و آخر را می‌زنند معمولا اخبار در حال پخش است و تغییر کانال تنها در صورتی انجام می‌پذیرد که اعضای خانواده دلیل موجهی (از جمله گواهی پزشکی) ارائه کنند. در خانواده‌هایی که در آن‌ها مادر سالاری برقرار است تلویزیون همواره در حال پخش آشپزی است به قدری که همه اعضای خانواده به مرور نحوه طبخ بیف استراگانف گریل شده همراه با سس سالامی را یاد گرفته‌اند. در خانواده‌هایی هم که بچه‌ها قدرت را در دست دارند همواره عمو پورنگ و تام و جری در حال پخش است و پدر و مادر نیز به خوبی آگاه‌اند که اردک و لک‌لک نباید تک‌تک باشند. البته این وسط نقش اساسی کنترل نباید فراموش شود. هر کس که در خانه کنترل را در دست دارد به منزله پادشاه خانه است و دیگران باید هر آنچه او خواست اعم از چای و میوه و شیرینی و آجیل به‌ خصوص پسته و بادام زمینی را برایش مهیا کنند. زیرا تنها اوست که می‌تواند با فشردن یک دکمه جعبه جادو را خاموش کند و یا در مهم‌ترین لحظه سریال که هفتاد و سه قسمت منتظر آن لحظه بودیم، بزند شبکه خبر!

فهرست مطالب کتاب

نیازی به نام تکنولوژی
سیر تکامل موبایل یا همان تلفن همراه
دوستی‌های مجازی
گروه‌های اجتماعی با ما چه می‌کند
استیکرها، آنچه بر دل می‌چسبد
امان از شبکه‌های اجتماعی
سلفی می‌گیرم پس هستم
تلویزیون یا همان جعبه جادو
بازی‌های تلویزیونی
تلویزیون برای تلویزیون
آخرش که چی؟

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب تکنولوژیک یا فن‌آوریک، مساله چیست؟
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات سوره مهر
سال انتشار۱۳۹۵
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات48
زبانفارسی
شابک978-600-03-0462-1
موضوع کتابکتاب علمی و آموزشی نوجوان، کتاب‌های طنز
قیمت نسخه الکترونیک
16000 ت - 1.99 یورو
خرید کتاب الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب تکنولوژیک یا فن‌آوریک، مساله چیست؟

برای دریافت کتاب تکنولوژیک یا فن‌آوریک، مساله چیست؟ و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.