معرفی و دانلود کتاب دیوان غربی شرقی

عکس جلد کتاب دیوان غربی شرقی
قیمت:
۸۵۰۰۰ 42500 تومان ۵۰%
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب دیوان غربی شرقی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب دیوان غربی شرقی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب دیوان غربی شرقی

«اگر سخن عروس باشد و داماد اندیشه؛ این وصلت بر کسی پوشیده نیست که بر آستان حافظ تعظیم کرده است.» این وصف دل‌انگیز یوهان ولفگانگ فون گوته در کتاب دیوان غربی شرقی درباره جایگاه خواجه شمس‌الدین محمد حافظ شیرازی‌ست که ارادت خاص گوته به محضر لسان الغیب را به خوبی نشان می‌دهد. این شاعر بزرگ آلمانی، پس از تحقیق و تفحص در اندیشه حافظ، این دیوان را نگاشت که نقطه عطفی در پیوند آثار شرق و غرب به شمار می‌آید.

درباره کتاب دیوان غربی شرقی:

آشنایى گوته آلمانی با خواجه حافظ شیرازی نمونه‌ درخشانى از گفت‌وگوى میان فرهنگ‌ها به شمار می‌رود که وجوه اشتراک ملت‌ها را آشکار می‌کند. این گفت‌وگو علاوه بر اشتراکات، گوناگونی و حتی اختلافات فرهنگی را نیز نشان می‌دهد که در کنار یکدیگر، صحنه‌ای سراسر زیبایی و شگفتی را به بار می‌آورد. بنابراین دیوان غربی شرقی (West - ostlicher Divan) دستاورد با اهمیتی در پیوند فرهنگ‌ها به شمار می‌آید.

تلاش گوته در آخرین سال‌هاى عمر خود بر همین مفهوم‌سازی از «ادبیات جهانى» بود و البته موفق شد گامی بزرگ در این عرصه بردارد. در واقع دیوان غربى شرقى او را می‌توان ادامه‌ى خلاقانه‌ى شعر حافظ فارسى زبان دانست که غزل‌هایش بر گوته تأثیرى چشمگیر گذاشته‌اند.

به این ترتیب نوعى شعر غربى پدید آمد که از بهترین نوع شعر شرقی تاثیر پذیرفته و در عین حال به صورت خلاقانه، ارزشی غنایی به آن بخشیده است. زیبایی این پیوند در فرم ادبی کار خلاصه نمی‌شود. گوته دست در دست حافظ پیامی جهانی را به همه عالم عرضه می‌کند؛ پیامی که صلح، مدارا و آرامش را در آینه این دیوان انعکاس می‌دهد.

گوته برای انتشار و گسترش آرای خود در این دیوان تلاش کرد تا افراد بیشتری در غرب با این اثر ارتباط بگیرند و به شناخت بهتری دست یابند. به همین دلیل یادداشتی را به عنوان توضیحات به متن دیوان پیوست کرد که بار علمی- ادبی زیادی را به این اثر فاخر افزوده است و به درک بهتر این دیوان کمک شایانی می‌کند.

خواندن کتاب دیوان غربی شرقی را به چه کسانی پیشنهاد می‌کنیم؟

علاقمندان به زبان و ادبیات آلمانی و آثار غنایی و کلاسیک از خواندن این کتاب بهره‌مند خواهند شد.

یوهان ولفگانگ فون گوته را بیشتر بشناسیم؟

نویسنده‌ بزرگ این کتاب متولد 1749 در فرانکفورت آلمان است. یوهان ولفگانگ فون گوته (Johann Wolfgang von Goethe) علاوه‌ بر فعالیت در رشته‌های مختلف هنری و ادبی همچون نویسندگی و نقاشی، در درام‌نویسی و شعر نیز مهارت داشت. همچنین فلسفه، انسان‌شناسی و سیاست از علاقه‌های اصلی او به حساب می‌آمدند. وی تحت تاثیر اندیشه اسپینوزا آرا و مقالات خود را به انتشار درمی‌آورد و نقش زیادی در جریانات روشنفکری آلمان و مکتب رمانتیسم ایفا کرد.

گوته در طی سال‌های عمرش آثار با ارزش زیادی را به ثبت رساند. اولین رمانش که منجر به شهرت او شد، تراژدی «گوتس فون برلیخینگن» (Götz von Berlichingen) نام دارد. اثر بعدی گوته «رنج‌های ورتر جوان» است که جزو پرفروش‌ترین کتاب‌های او در جهان و تاریخ ادبی به شمار می‌رود. در طی سال‌های زندگی‌اش در وایمار نیز درام‌های «ایفی‌ژنی در تاوریس» و «اگمونت» را به نگارش درآورد.

در بخشی از کتاب دیوان غربی شرقی می‌خوانیم:

من آثار نخستین سال‌های زندگی‌ام را بدون مقدمه منتشر می‌کردم، حتی بدون کوچک‌ترین اشاره‌ای که منظورم از نگارش آن آثار چه بوده است؛ این ناشی از باور من درباره‌ی ملتی بود که دیر یا زود بهره‌ی مطلوب را از آن‌چه پیشِ روی دارد خواهد برد. و این‌سان بود که آثار زیادی از من بازتاب آنی داشتند، اما آثار دیگر که به‌سرعت قابل‌درک و آتشین نبودند برای شناسایی و حُسن اقبال نیازمند سال‌های بیش‌تری بودند. این دوران هم گذشت و نسل دوم و سوم دوباره و سه‌باره ناکامی‌های دوران نخستین را جبران کردند.

اکنون اما آرزو دارم که هیچ‌چیز سد راه اثربخشی مطلوب کتاب حاضر نشود. به همین خاطر، تصمیم گرفته‌ام شرح و توضیح دهم و استناد کنم، و البته بدین منظور که به افراد کم‌ترآشنا با مشرق‌زمین و یا ناآشنا با آن خطه درک بلاواسطه‌ای از آن دیار عرضه دارم. برعکس، فرد آشنا و مأنوس با تاریخ و ادبیات این منطقه‌ی بس شگفت‌آور نیازی به اثر حاضر ندارد. چنین کسی بلافاصله به سرچشمه‌ها و جویبارهایی که طراوت آن را در گلزارهای خویش جاری ساخته‌ام پی خواهد برد.

اما بیش از همه آرزو دارم مؤلفِ اشعار حاضر به چشم مسافری دیده شود که زمانی شایسته‌ی تمجید است که با علاقه در آداب سرزمین‌های بیگانه لنگر می‌اندازد، سعی در کسب زبان و کلام آنان دارد، افکار ایشان را بازتاب می‌دهد و با گشاده‌رویی به رسم‌ورسوم آن‌ها می‌نگرد. نگارنده اگر فقط تا میزان مشخصی از عهده‌ی این مهم برآید عذرش موجه است، هر چند کلام او کماکان به خاطر گویش خاص خود و به سبب انعطاف‌ناپذیری سفت‌وسخت ملیتش رنگ‌وبویی بیگانه به خود می‌گیرد. در این معنا امید است عذر این دفتر پذیرفته شود! خبرگان با بصیرت خویش عفو می‌کنند و مشتاقان که از چنین کاستی‌هایی کم‌تر رنجیده‌خاطر می‌شوند اثر عرضه‌شده را با گشاده‌رویی پذیرا می‌شوند.

فهرست مطالب کتاب

یادداشت مترجم
‌مغنی‌نامه
حافظ‌نامه
عشق‌ نامه
تفکرنامه
رنج‌نامه
حکمت‌نامه
تیمورنامه
زلیخانامه
ساقی ‌نامه
مَثل ‌نامه
پارسی‌ ‌نامه، میراث باورهای ایرانیان باستان
خلدنامه
یادداشت‌هایی برای درک بهتر دیوان غربی شرقی
یادداشت‌های ویراستار

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب دیوان غربی شرقی
نویسنده
مترجمسعید پیرمرادی
ناشر چاپینشر چشمه
سال انتشار۱۴۰۰
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات380
زبانفارسی
شابک978-622-01-0566-4
موضوع کتابکتاب‌های شعر خارجی، کتاب‌های نقد و بررسی
قیمت نسخه الکترونیک
۸۵۰۰۰ 42500 ت ۵۰%
خرید کتاب الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب دیوان غربی شرقی

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب دیوان غربی شرقی

برای دریافت کتاب دیوان غربی شرقی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.