معرفی و دانلود کتاب سلفی‌ها: طغیان مذهبیون، عربستان سعودی و اسلام

عکس جلد کتاب سلفی‌ها: طغیان مذهبیون، عربستان سعودی و اسلام
قیمت:
38500 تومان - 4.99€
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب سلفی‌ها: طغیان مذهبیون، عربستان سعودی و اسلام و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب سلفی‌ها: طغیان مذهبیون، عربستان سعودی و اسلام و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب سلفی‌ها: طغیان مذهبیون، عربستان سعودی و اسلام

کتاب سلفی‌ها: طغیان مذهبیون، عربستان سعودی و اسلام نوشته‌ی رودیگر لوهلکر، تمامی ابعاد سلفی‌ها را بررسی می‌کند، شما را تفکرات این گروه آشنا خواهد کرد و به عمق اندیشه‌های جنبش سلفی پی خواهید برد.

در دهه‌های اخیر شاهد این هستیم که سلفی‌ها بیشتر از همیشه به قدرت نزدیک شده‌اند و سراسر دنیا توانسته‌اند ده‌ها مؤسسه، دانشگاه، مسجد و مراکز تجاری سودمند تشکیل دهند. این توسعه در میان سلفی‌ها منجر به این شده است تا پیروانی نیز پیدا کنند و برداشت خود از اسلام را ترویج دهند. آن‌ها حتی ار کشورهای اسلامی نیز خارج شده‌اند و به کشورهای غیرمسلمان آسیا، اروپا و... راه یافته‌اند. حال سوال این‌جاست که سلفی‌ها از سوی چه کسانی حمایت می‌شود؟ آیا عربستان سعودی نقشی در پیشرفت این گروه دارد؟ رودیگر لوهلکر (Rudiger Lohlker) در کتاب سلفی‌ها (Die Salafisten) تلاش می‌کند با ارائه‌ی‌ دلایلی کاملاً مستند و دقیق به این پرسش‌ها پاسخ دهد. کتاب سلفی‌ها تا مدت‌ها در صدر پرفروش‌ترین آثار قرار داشت و حقایق بسیاری را درخصوص این جنبش برای شما آشکار می‌کند. لوهلکر در این کتاب با دقت و ظرافتی کم‌نظیر و رعایت انصاف، ریشه‌ی سلفی‌ها را در کشورهای اسلامی دنبال می‌کند و به تحلیل آن‌ها در طی قرن‌ها می‌پردازد.

کتاب سلفی‌ها در بخشی مهم ریشه‌ی این اندیشه‌ها را بررسی می‌کند و تلاش می‌کند با نگاهی دقیق شما را به کنه ماجرا برساند. شما علاوه بر این‌که کتابی علمی و پژوهشی می‌خوانید با کتابی روان و خوش‌خوان روبرو هستید که در همان صفحات نخست شما را با خود درگیر می‌کند و پیش می‌برد.

رودیگر لوهلکر را بیشتر بشناسیم:

رودیگر لوهلکر، پروفسور علوم اسلامی در دانشگاه وین است که سلفی‌گری و جهادی‌گرایی را زیرنظر دارد و در خصوص تئولوژی خشونت «دولت / خلافت اسلامی» پژوهش می‌کند، او جستارها، و گفتارهای رادیویی و تلویزیونی گوناگونی در این زمینه منتشر کرده است. لوهلکر امروزه در میان خوانندگان اروپایی چهره‌ای آشنا و قابل اعتماد محسوب می‌شود.

کتاب سلفی‌ها: طغیان مذهبیون، عربستان سعودی و اسلام به چه کسانی پیشنهاد می‌شود:

این کتاب، اثری کاملاً علمی و دقیق است و به تمامی کسانی که به آثار پژوهشی در زمینه‌ی ادیان و تاریخ علاقه‌مند هستند، بسیار توصیه می‌شود. کتاب سلفی‌ها از زوایه‌ای جدید و نو به مسائل نگاه می‌کند و نتیجه‌ی آن، شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

در بخشی از کتاب سلفی‌ها: طغیان مذهبیون، عربستان سعودی و اسلام می‌خوانیم:

با تثبیت یکی از قلمروهای اسلامی از غرب آفریقا تا جنوب شرق آسیا و از بالکان تا جنوب آفریقا، امپراتوری‌های اسلامی پدید آمدند، نظیر عثمانی که از شمال آفریقا، از آن سوی منطقۀ عراق و سوریه و بخشی از شبه‌جزیرۀ عربستان تا آناتولی و بالکان امتداد داشت، امپراتوری صفویه در ایران و سرزمین‌های مجاورش، و امپراتوری مغول در جنوب آسیا. در این قلمروی بزرگ حکومت مستحکم مسلمین، برداشت‌های مذهبی دستاورد محافل علما و جامعۀ تصوف، بر سایرین غالب بود. اساس این برداشت‌ها یک فرهنگ ملی همراه با ستایش چندگونۀ مقدسات و پیامبر بود.

در این ناحیۀ مذهبی، در بسیاری از بخش‌های جهان اسلام شبکه‌ای از علما و دانشجویانی تشکیل شد که علیه اسلام تثبیت‌شدۀ علما، عرفان اسلامی سازماندهی‌شده یعنی تصوف، علیه ستایش مقدسات و به‌طور مثال جشن گرفتن سالروز تولد پیامبر، موضع گرفتند – و این موضع‌گیری بعضاً هم توأم با خشونت بود. هدف آن احیاء اسلام از سرچشمۀ اصلی‌اش بود. این سرچشمه ازنظر مسلمانان سنی شاملِ قرآن، روایات و احادیث به جا مانده از پیامبر هستند. به‌این‌ترتیب لازم بود نوعی ذهنیت اخلاقی جدید در جامعۀ مذهبی جدید ایجاد کنند، که بتواند ارتباط مستقیم «ساده‌لوحانه/ بسیط» با خدا بجوید که دیگر قرار نبود اندیشه‌های پیچیدۀ عالمان الهیات یا معلمان تصوف مخل آن باشند.
برای مثال کادیزادلی در امپراتوری عثمانی جزء این نهضت‌های اصلاحی اسلامی نخستین به‌شمار می‌رود. «جد» او مهمت بیرگوی (وفات 1573) از این سخن می‌گوید که «دل‌پژوهی» باید آغازگر بازگشت روحی و معنوی باشد. این امر منجر به ایجاد ذهنیت اخلاقی جدیدی می‌شود که بر پایۀ دینداری شخصی تنظیم شده و دقیق تبلور پیدا می‌کند، گونه‌ای دینداری که در جمع بودن تحقق پیدا می‌کند. اگر بخواهیم این مفهوم را ازلحاظِ گونه‌شناختی دریابیم، می‌توانیم این نوع از جنبش دینداری را زهدباوری بنامیم.
در کل این جامعۀ اسلامی، جنبش‌های اصلاحی وجود داشت که از قرن 17 اسلام مستحکم را موردِحمله قرار دادند. یکی از نقاط عبور این جنبش‌ها شهرهای مکه و مدینه بودند که تا حدودی با سفرهای زیارتی برای زمانی کم‌وبیش طولانی علمای اسلام را در خود نگه می‌داشتند. گرچه پیکربندی‌ها بسته به هر محیط اجتماعی متفاوت است، می‌توانیم اصول مشترک قطعی را بشناسیم: یک موضع انتقادی به‌ویژه در مقابل علمای حقوق و انتقاد نسبت به روش‌های صوفیان و به عرفان اسلامی، وجود داشت و همین‌طور رجعت به نوعی عمل اعتقادی در حکم نخستین عمل درک شده.

فهرست مطالب کتاب

دربارۀ کتاب
آشفتگی مفاهیم و تلاش در جهت ساماندهی
1. خاستگاه و تاریخچۀ سلفی‌گری
جنبش اصلاحات علیه مسیر اصلی اسلام
ابن تیمیه و ابن قیم الجوزیه
مدرنیسم سلفی در قرن 19 و 20
2. سلفی‌گری، وهابیت و عربستان سعودی
پیروان اسلام
جد محمد بن عبدالوهاب
عناصر وهابیگری
تأثیرات آفریقای غربی و آسیای جنوبی
سومین پادشاهی سعودی
سازمان‌ها و فتواها
نقد وهابیت
بیداری اسلامی
وهابی‌ها و سلفی‌ها
3. جنبش‌ها و شبکه‌ها در جهان اسلام
احزاب و واعظان تلویزیونی در مصر
کنش‌گری و جهادگرایی در اردن
شبکه‌های فراملی در سودان
موریتانی: واعظان اینترنتی
سلفی‌های نظام سیاسی کویت
نبرد علیه اسلام دروغین در ترکیه
تربیت امام سلفی در سنگال
بنیاد‌های سلفی در کامبوج
رقابت سازمان‌های سلفی در اندونزی
سه عالِم سلفی
4. سلفی‌گری در اروپا
در درون دشمن
مهاجرت: هجرت سلفی
بریتانیای کبیر: پیوندهای تنگاتنگ با مدینه
فرانسه: هویت‌های توافقی
نروژ: جهت‌گیری سیاسی–کنشی (آکسیونی)
5. سلفی‌گرایی در آلمان
مراحل تشکیل و تکامل
تبلیغات
کتاب‌ها و آثار سلفی
چهره‌های کلیدی
خروج‌کنندگان (مسافران)
6. سلفی‌گرایی بین‌المللی
تلویزیون، ویدئو، اینترنت
منابع درآمد و دارایی‌ها
مدارس سلفی
سازمان (لیگ) جهانی اسلام
سفارت‌های سعودی در سراسر جهان
بنیادهای خیریه
منبع انگیزه‌ها و عامل تهییج: دانشگاه اسلامی مدینه
7. الهیات (تئولوژی) سلفی‌گرایی
روش
بدعت‌ها
وحدت
پیوستگی و گسیختگی
ایمان و کفر
غریبه یا دیگری
دوزخ
8. تفکیک و مرزبندی
ستیز با الهیات حدس – بنیاد یا نظری–کلامی
ستیز با شیعیان
ستیز با سحر و جادو
ستیز با تصوف
ستیز با دنیای غرب
نشانه‌های سلفی
9. از وهابیت تا جهادی‌گری
وقایع کلیدی: مکه 1979
عزام، المقدیسی و بن لادن
عربستان سعودی و داعش
گروه‌های جنگی، گرگ‌های تنها و راه‌های گریز
10. دورنمای سلفی‌گری
آراء اسلامی مخالف
راه‌هایی از میان هزارتو
توضیحات
نمایۀ نام‌ها

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب سلفی‌ها: طغیان مذهبیون، عربستان سعودی و اسلام
نویسنده
مترجمعلی عبداللهی، لیلا قنبریان
ناشر چاپیانتشارات کتاب کوله پشتی
سال انتشار۱۳۹۷
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات224
زبانفارسی
شابک978-600-461-112-1
موضوع کتابکتاب‌های ادیان
قیمت نسخه الکترونیک
38500 ت - 4.99 یورو
خرید کتاب الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب سلفی‌ها: طغیان مذهبیون، عربستان سعودی و اسلام

برای دریافت کتاب سلفی‌ها: طغیان مذهبیون، عربستان سعودی و اسلام و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.