معرفی و دانلود کتاب شبکه‌های مجازی و فرهنگ ایرانی در عصر جهانی شدن

عکس جلد کتاب شبکه‌های مجازی و فرهنگ ایرانی در عصر جهانی شدن
قیمت:
6000 تومان - 0.99€
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب شبکه‌های مجازی و فرهنگ ایرانی در عصر جهانی شدن و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب شبکه‌های مجازی و فرهنگ ایرانی در عصر جهانی شدن و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب شبکه‌های مجازی و فرهنگ ایرانی در عصر جهانی شدن

کتاب شبکه‌های مجازی و فرهنگ ایرانی در عصر جهانی شدن، تلاش دارد با استفاده از نظریه قدرت شبکه‌ای مانوئل کاستلز به تبیین تهدیدات و فرصت‌های شبکه‌های اجتماعی مجازی نسبت به فرهنگ ایرانی بپردازد.

جهانی شدن به مفهوم در هم تنیده شدن امور جامعه بشری بوده به گونه‌ای که با توجه به پیچیدگی روابط بین‌الملل و وابستگی متقابل جامعه جهانی به یکدیگر، شاهد آن هستیم که نوعی خودآگاهی مشترک جهانی شکل گرفته و فشردگی زمان و مکان در عصر فناوری اطلاعات و ارتباطات موسوم به "دهکده جهانی" در حال تحقق است.

در خصوص فرهنگ ایرانی در عصر جهانی شدن باید اذعان داشت که مردم جامعه ما برخوردهای متفاوتی با روند جهانی شدن دارند به صورتی که عده‌ای به راحتی این مساله را پذیرفته‌ و به سمتش می‌روند و حتی شاید به خطرات و آسیب‌هایش فکر نکنند و برایشان اهمیتی نداشته باشد. عده‌ای محتاطانه با آن برخورد و گاه از آن دوری می‌کنند.

فناوری‌های تازه اطلاعاتی و ارتباطاتی مثل واتس آپ، وایبر، تلگرام، توئیتر و فیس بوک که از کشورهای توسعه یافته یک دفعه وارد کشورهای در حال توسعه شدند یکی از ابعاد جهانی شدن اطلاعات و ارتباطات به شمار می‌آیند، در نتیجه جهانی شدن بر سبک زندگی مردم تاثیر می‌گذارد. مردمی که قبلا با دورهم نشینی یا نشست‌های خانوادگی اوقات خود را می‌گذراندند، اکنون خود را با این فناوری‌ها سرگرم می‌کنند و بجای آنکه در جمع با یکدیگر اختلاط کنند و گفت وگوهای صمیمانه داشته باشند، به گوشی‌های هوشمند خود مراجعه کرده و ارتباط با فضای مجازی را ترجیح می‌دهند. این روند منجر به افزایش فردگرایی در جامعه می‌شود.

شبکه‌های اجتماعی مجازی طی چند سال اخیر، فضایی را ایجاد کرده‌اند که کاربران می‌توانند به جبران محدودیت‌ها و موانع فضای واقعی زندگی بپردازند و از فرصت پیش‌آمده برای تعاملات، ارتباطات و انتقال پیام شخصی استفاده نمایند. از جمله کارکردهای شبکه‌های اجتماعی می‌توان به جهانی شدن فرهنگ و ارتباطات و تهاجم فرهنگی و استفاده ابزاری از قدرت نرم‌افزاری آن اشاره کرد.

بررسی نقش شبکه‌های اجتماعی مجازی به دلیل ایجاد تغییرات فرهنگی و ارتباطی گسترده در سطح جهانی مورد اهمیت است. شبکه‌های اجتماعی در کنار مسائلی مثل جهانی شدن، نظام تجارت آزاد و برآمدن دوران پساصنعتی موجب شده تا حاکمیت دولت تضعیف و تغییرات فرهنگی در جوامع موجبات تضعیف انسجام سیاسی و اجتماعی را ایجاد کرده است.

این کتاب تحقیقی قابل توجه در حوزه جهانی شدن با تاکید بر تاثیر شبکه‌های اجتماعی مجازی در روند جهانی شدن فرهنگ ایرانی به شمار می‌آید. این اثر با بهره‌مندی از اطلاعات درخور توجه می‌تواند مورد بهره‌برداری دانش پژوهان روابط بین‌الملل و علوم ارتباطات قرار گیرد.

در بخشی از کتاب شبکه‌های مجازی و فرهنگ ایرانی در عصر جهانی شدن می‌خوانیم:

فضای مجازی برای نخستین بار توسط ویلیام گیمسبون - نویسنده کانادایی رمان‌های علمی- تخیلی- در سال 1982 مورد استفاده قرار گرفت. فضای مجازی برای گیبسون در حقیقت فضایی تخیلی است که از اتصال رایانه‌هایی پدید آمده است که تمامی انسان‌ها، ماشین‌ها و منابع اطلاعاتی در جهان را به هم متصل کرده‌اند. این معنا به صورت تقریبی مشابه معنایی است که ما امروزه از کاربرد لفظ فضای مجازی در نظر داریم. کینزا فضای مجازی را برای مثال محیطی بر ساخته از اطلاعات نامرئی - اطلاعاتی که می‌تواند اشکال مختلفی به خود بگیرد - تعریف می‌کند. وی برای کمک به فهم این مفهوم‌سازی و ارائه یک تصویر خوب و مناسب از فضای مجازی به تعریف اجزای فضا از طریق اینترنت می‌پردازد.

با ظهور و گسترش صنعت هم‌ زمان ارتباطات و در امتداد آن اینترنت به عنوان شبکه ارتباطی و اطلاعاتی جهانی، فضای جدیدی در عرصه‌ی زندگی به وجود آمد که می‌توان با عناوینی هم‌چون «فضای دوم» و «فضای مجازی» از آن یاد کرد. فضای مجازی، به عنوان فضای دومی از زندگی واقعی است که مانند فضای واقعی، نیازمند فرهنگ است. این فرهنگ، همان‌گونه که در فضای واقعی، از عوامل متعددی مانند عرف، شرع، وضعیت اقتصادی و معیشتی، سطح تحصیلات و غیره ناشی می‌شود، در فضای مجازی نیز از همین عوامل تاثیر پذیرفته و بر همین عوامل نیز تاثیر می‌گذارد. منظور از فرهنگ فضای مجازی، فرهنگی است که از سوی شبکه‌های اجتماعی تحمیل می‌شود و نه بخش‌های جدی فضای مجازی مانند سایت‌های خبری.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه‌ای از دکتر محمدرضا دهشیری
پیشگفتار
مقدمه
فصل اول: مفاهیم و کلیات
1-1) فضای مجازی
1-2) شبکه‌های اجتماعی
1-3) شبکه‌های اجتماعی مجازی
1-4) جهانی شدن
1-5) فرهنگ
1-6) فرهنگ مجازی
1-7) جامعه شبکه‌ای
1-8) هویت
1-9) هویت مجازی
فصل دوم: مطالعات نظری
مقدمه
2-1) نظریه‌پردازی و جهانی شدن فرهنگ
2-2) جامعه شبکه‌ای کاستلز
2-3) هویت، جامعه شبکه‌ای و جهانی شدن فرهنگی
فصل سوم: فضای مجازی، شبکه‌های اجتماعی و جهانی شدن فرهنگ
مقدمه
3-1) فضای مجازی
3-2) شبکه‌های اجتماعی مجازی
3-3) هویت و شبکه‌های اجتماعی
3-4) جهانی شدن فرهنگ
3-5) جهانی شدن فرهنگ رویکردها و پیامدها
فصل چهارم: شبکه‌های اجتماعی مجازی و جهانی شدن فرهنگ ایرانی
مقدمه
4-1) شبکه‌های اجتماعی مجازی
4-2) شبکه‌های اجتماعی مجازی، هویت، مقاومت و جهانی شدن
4-3) شبکه‌های اجتماعی مجازی و جهانی شدن فرهنگ ایرانی
4-4) شبکه‌های اجتماعی مجازی و فرهنگ مجازی در ایران
4-5) چالش‌های جهانی شدن بر فرهنگ ایرانی
منابع و مأخذ

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب شبکه‌های مجازی و فرهنگ ایرانی در عصر جهانی شدن
نویسنده، ،
ناشر چاپیانتشارات ناقوس
سال انتشار۱۳۹۵
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات100
زبانفارسی
شابک978-964-377-918-4
موضوع کتابکتاب‌های علوم اجتماعی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب شبکه‌های مجازی و فرهنگ ایرانی در عصر جهانی شدن

علیرضا محمدقاسمی
۱۳۹۹/۴/۱۰
برای کسانی که در این زمینه کتاب مطالعه می‌کنند بسیار عالی است
حسن فضلی
۱۳۹۸/۲/۳۰
کتاب بسیار مفیدی در زمینه شبکه‌های اجتماعی و فرهنگ می‌باشد
مشاهده همه نظرات 2

راهنمای مطالعه کتاب شبکه‌های مجازی و فرهنگ ایرانی در عصر جهانی شدن

برای دریافت کتاب شبکه‌های مجازی و فرهنگ ایرانی در عصر جهانی شدن و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.