معرفی و دانلود کتاب شرح حاشیه: بررسی ساختار جریان‌های شعر معاصر بعد از نیما

عکس جلد کتاب شرح حاشیه: بررسی ساختار جریان‌های شعر معاصر بعد از نیما
قیمت:
36000 تومان - 4.49€
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب شرح حاشیه: بررسی ساختار جریان‌های شعر معاصر بعد از نیما و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب شرح حاشیه: بررسی ساختار جریان‌های شعر معاصر بعد از نیما و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب شرح حاشیه: بررسی ساختار جریان‌های شعر معاصر بعد از نیما

کتاب شرح حاشیه: بررسی ساختار جریان‌های شعر معاصر بعد از نیما نوشته‌ی احمد بیرانوند، به صورت دقیق و کاربردی موضوعاتی مانند شعر موج نو، نقد ادبی بعد از نیما، زندگی و کارنامه‌ی هوشنگ ایرانی، آرمان‌ها و اندیشه‌های اجتماعی نیما و ... را مورد بررسی قرار می‌دهد.

درباره‌ی کتاب شرح حاشیه: بررسی ساختار جریان‌های شعر معاصر بعد از نیما:

تحول آفرینی در شعر «چه در فرم و هندسه و چه در عرصه درون مایه و محتوا» قصه‌ی تازه‌ای نیست. در ادبیات همه ملل، تکاپوهایی برای نوآفرینی و تغییر در همه‌ی ادوار به چشم می‌خورد اما فاصله‌ی میان احساس نیاز در تغییر و ایجاد آن را تنها بزرگانی رقم زده‌اند که از گذرگاه تأمل‌های ژرف و ریاضت‌های دشوار گذشته و بیش از هر چیز روح شعر، عطش و نیاز مشترک همه‌ی ذائقه‌ها را درک کرده باشند.

قرن ششم، هفتم و هشتم بارورترین قرون شعری فارسی‌اند. زیرا با حضور شاعرانی فرهیخته مانند نظامی، عطار، سعدی، مولانا و حافظ، غنایی به ادبیات فارسی ما بخشیده شد که همچنان ادبیاتمان از آن سرچشمه‌های زلال سیراب و تغذیه می‌شود.

با نگاهی به نقد و تحلیل‌های انجام شده بر شعر نیما، متوجه می‌شویم با این که این جریان‌ها، همیشه در محافل ادبی مورد بحث قرار گرفته‌اند اما هیچ‌گاه به طور جدی و تخصصی، «جز در مواردی خاص در سال‌های قبل از انقلاب» بازخوانی و تحلیل نشده‌اند.

این کتاب جریان‌های شعر معاصر پس از نیما را مورد بررسی قرار می‌دهد. سپس در چهار فصل بعد، شعر هوشنگ ایرانی، موج نو احمدرضا احمدی، شعر حجم یدالله رویایی و شعر گفتار سیدعلی صالحی را تحلیل و تبیین کرده است.

کتاب شرح حاشیه: بررسی ساختار جریان‌های شعر معاصر بعد از نیما برای چه کسانی مناسب است؟

این اثر برای افرادی که به نقد و بررسی اشعار فارسی دوره‌ی معاصر علاقه‌مندند مناسب است.

در بخشی از کتاب شرح حاشیه: بررسی ساختار جریان‌های شعر معاصر بعد از نیما می‌خوانیم:

ادبیات دوران مشروطه و بعد از آن، وجهه‌ی شدید اجتماعی دارد و بسیاری از شاخصه‌های زبانی و لغوی خود را وامدار همین تنش‌ها و شور و هیجانات اجتماعی است. در این دوره ادبیات به زبان کوچه و بازار نزدیک می‌شود. ترانه سرایی رونق می‌یابد، کلمات عامیانه به سرعت وارد اشعار می‌شوند (بخصوص در متلک پرانی و هجویه‌ها که بیشتر جنبه‌ی مخالفت با حکومت را دارد). کلمات بیگانه و فرنگی که وارد بازار شده بودند، گاه سر از شعرها و تصنیف‌ها در می‌آورند. محتوا و کلیت کارها، بر پاشنه‌ی آزادی و عدالت می‌چرخید و میهن پرستی در آن‌ها موج می‌زد. «درون مایه‌ی شعر مشروطه، در قیاس با دوره‌ی قبل، مسائلی است از قبیل: آزادی، وطن، زن، غرب و صنعت غرب، انتقادهای اجتماعی و تا حد زیادی دوری از نفوذ دین، فقدان تصوف و باز هم کلیت معشوقه در آثار غنایی. البته شعر غنایی به معنی عاشقانه‌ی نرم و هنجار طبیعی ادبیات مشروطه نیست.»
با وجود خلاقیت‌های ادبی و نیز تخیلی کم و بیش تازه که در شعر این دوره دیده می‌شود. مثلا در شعر میرزاده عشقی و یا ایرج میرزا، که در آن‌ها، خلاقیت مدیون خود قوای درونی شعر است نه همهمه‌های بیرون، فرم نیز تکان‌هایی می‌خورد و قالب‌ها از موضوع‌های انحصاری مخصوص به خود فراتر می‌روند.

فهرست مطالب کتاب

فصل اول: مقدمه
فصل دوم: شعر نیما یوشیج
فصل سوم: شعر هوشنگ ایرانی
فصل چهارم: شعر موج نو
فصل پنجم: شعر حجم
فصل ششم: شعر گفتار
نمایه اسامی
منابع و مآخذ

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب شرح حاشیه: بررسی ساختار جریان‌های شعر معاصر بعد از نیما
نویسنده
ناشر چاپینشر روزگار
سال انتشار۱۳۹۵
فرمت کتابPDF
تعداد صفحات311
زبانفارسی
شابک978-964-374-215-7
موضوع کتابکتاب‌های نقد و بررسی
قیمت نسخه الکترونیک
36000 ت - 4.49 یورو
خرید کتاب الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب شرح حاشیه: بررسی ساختار جریان‌های شعر معاصر بعد از نیما

برای دریافت کتاب شرح حاشیه: بررسی ساختار جریان‌های شعر معاصر بعد از نیما و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.