معرفی و دانلود کتاب مدرنیسم و تعلیم و تربیت

عکس جلد کتاب مدرنیسم و تعلیم و تربیت
قیمت:
30000 تومان - 3.99€
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب مدرنیسم و تعلیم و تربیت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب مدرنیسم و تعلیم و تربیت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب مدرنیسم و تعلیم و تربیت

کتاب مدرنیسم و تعلیم و تربیت نوشته محمدربیع سام خانیانی، به فلسفه آموزش و پرورش می‌پردازد و دیدگاه‌های برخی از فیلسوفان مطرح و برجسته را در این زمینه مورد تحلیل و ارزیابی قرار می‌دهد.

درباره کتاب مدرنیسم و تعلیم و تربیت:

مدرنیسم را می‌توان نوعی جریان فکری نوین به شمار آورد که در مورد آن دیدگاه‌های بسیاری وجود دارد. بعضی از آن‌ها نظری، بعضی تاریخی و بعضی دیگر فلسفی هستند و گروهی نیز از منظر جامعه‌شناسی و سیاست به آن نگاه کرده‌اند. از دیدگاه تاریخی، فرایند زمانی مدرنیته یعنی آغاز و پایان آن متفاوت بوده است.

تعدادی از نظریه‌پردازان انقلاب صنعتی، برخی رنسانس و گروهی دیگر دوران روشن‌گری را شروع مدرنیته دانسته‌اند. این روایت درباره اتمام مدرنیستم هم صادق است.

مدرنیته و مدرنیسم در غرب به صورت اتفاقی به وجود نیامد بلکه سابقه فکری، عقیدتی و اخلاقی آن از قرن پانزدهم به بعد در آثار و مطالب اندیشمندان غربی ظاهر شد و در قرن‌های 17 و 18 به فرهنگ حاکم در غرب مبدل گردید.

مدرنیسم در شرایط خاص زمانی خود، در بسترهای اجتماعی، تاریخی، رفورماسیون، رنسانس، روشنگری و انقلاب صنعتی شروع به ابراز خود کرد. تغییر و تحول، خصوصیت مهم مفهوم مدرنیسم محسوب می‌شود. این تغییر را می‌توان در دو سطح درونی یعنی تفکر و بیرونی یعنی نمودهای عینی آن مورد توجه قرار داد. مدرنیته در سطح تفکر مفاهیمی مانند آزادی، پیشرفت، عقلانیت، دموکراسی، برابری، تغییر و در مفاهیم عینی فنون، سازمان‌ها، صنایع، ابزارها و... را به وجود آورد.

مدرنیسم با حضور در عرصه اجتماعی تحولات و تغییرات مختلفی را در زمینه‌های گوناگون ایجاد کرد. مدرنیسم به عنوان تحولی دوران‌ساز، پیش‌زمینه‌های نوعی گسست و چرخش بنیادی را در زوایا و ابعاد هدایتی پدید آورد. مدرنیته با ایجاد ابعاد هستی‌شناختی، معرفت‌شناختی و انسان‌شناختی خاصی که متفاوت از سنت بود به ترسیم چشم‌اندازهای هویتی خاص و ویژه روی آورد.

مدرنیسم در مسیر پیدایش تا تکامل خود دستاوردهای بسیاری را کسب کرد؛ هر چند نقص‌هایی در این جریان فکری وجود دارد، با این حال در کل دستاوردهای سودمندی در عرصه‌های گوناگون اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی برای جامعه به ارمغان آورد. در طی این مسیر، آموزش و پرورش نیز شامل این تحولات گردید. آموزش و پرورش نهادی است که به وسیله مدرنیسم تغییرات بسیار مهمی را به خود راه داد. مهم‌ترین دستاورد مدرنیسم در تعلیم و تربیت اجباری کردن است که اثرات فراوانی در عمومی کردن آموزش و پرورش در دنیا به همراه داشت.

محتوا، اهداف و شیوه‌های تعلیم و تربیت در مقایسه با گذشته بسیار تغییر پیدا کرد. با توجه به تأثیر مدرنیسم می‌توان این سؤال را پرسید که مدرنیسم چیست، اصول و مؤلفه‌های مدرنیته چه چیزهایی هستند؟ مبانی فلسفی مدرنیسم یا هستی‌شناسی، معرفت‌شناسی و انسان‌شناسی مدرنیسم را چطور باید تحلیل کرد و یا در مجموع مدرنیسم چه تغییراتی را در ساختار اجتماعی و آموزش و پرورش به وجود آورده، چه دیدگاه‌هایی در آموزش و پرورش ارائه شده و آیا مدرنیسم موفق شده است به آرمان‌هایش دست پیدا کند؟

کتاب مدرنیسم و تعلیم و تربیت برای چه کسانی مناسب است؟

اگر به مطالب علوم تربیتی و فلسفه علاقه‌مند هستید، این کتاب برای شما بسیار سودمند و مفید خواهد بود.

در بخشی از کتاب مدرنیسم و تعلیم و تربیت می‌خوانیم:

انقلاب صنعتی یکی از نقاط عطف تاریخ جهان است که در ابتدا در کشور انگلستان در قرن نوزدهم ایجاد شد. انقلاب صنعتی را می‌توان انقلاب در نیرو و قدرت ابزارسازی بشر در جهت تسخیر نظام طبیعت بیان کرد. انقلاب صنعتی، انقلاب در تولید تکنولوژی و صنعت جدید است که قدرت و اراده تسخیر و مهار طبیعت را در مقیاس وسیع و با سرعت و دقت و حجم انبوه ممکن می‌سازد. حاصل تحول تکنیکی و صنعتی بشر تحول در نظام اقتصادی و تجارت و بازرگانی و صنعت حمل و نقل و در نهایت تولید و انباشت ثروت است. دوره انقلاب صنعتی دوره‌ای از توسعه اقتصادی قلمداد می‌شود که در آن اقتصاد صنعتی جایگزین اقتصاد سنتی و معیشتی می‌شود. انقلاب صنعتی در اصل ظهور و جلوه عینی مدرنیته محسوب می‌شود.

دوره‌ای که به انقلاب صنعتی مرسوم است، در حقیقت پی‌ریزی سخت افزاری دورانی بود که به مدرنیته عالی شهرت یافت. در این دوران بسیاری از ابعاد مادی فرهنگ مدرن جایگزین فرم‌های سنتی شد و به واسطه این ابعاد، زندگی معنوی انسان‌های مدرن نیز به‌طور اجتناب‌ناپذیری دگرگونی یافت. در واقع می‌توان گفت چارچوب زیستی و ساختارهای مادی فرهنگ مدرنیته در این دوران به تکامل رسید و پس از آن بود که مدرنیسم در سطوح فرهنگی و معنایی رسوب و آغاز به شکل‌بندی ساختار می‌کرد. انقلاب صنعتی بر یافته‌های علمی دوران روشنگری استوار است. علم رشدیافته دوران روشنگری با به وجود آمدن پیش‌نیازهای اجتماعی از جمله اخلاق مبتنی بر منافع فردی و تولید مبتنی بر بازار، بستر تحولات تکنولوژیکی خود را می‌یابد. تا پیش از این فرایند تولید کالا از یک نظام خانگی یا کارگاهی پیروی می‌کرد، نظام تولید کارخانه‌ای تحولات عمیقی را در محاسبات اجتماعی ایجاد کرد.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
فصل اول: مدرنیسم: (مفاهیم، اصول و مبانی)
مدرن
مدرنیته
رویکردهای نظری به مدرنیته
اصول و مؤلفه‌های مدرنیته
مراحل تاریخی پیدایش و تکامل مدرنیته
1- رنسانس
2- رفورماسیون
3- انقلاب علمی
4- روشنگری
5- انقلاب صنعتی
مدرنیزاسیون
مدرنیسم
مبانی فلسفی مدرنیسم
دستاوردهای مدرنیسم
فصل دوم: مدرنیسم در تعلیم و تربیت
مقدمه
نظریه‌های تربیتی مدرنیسم
1- نظریه‌های فلسفی
1-1- ایده‌آلیسم جدید
2-1- رئالیسم جدید
3-1- ناتورالیسم
4-1- پراگماتیسم
5-1- اگزیستانسیالیسم
6-1- فلسفه تحلیلی
7-1- پدیدارشناسی
2 نظریه‌های علمی
1-2- زیست‌شناسی
2-2- روان‌شناسی
3-2- جامعه‌شناسی
4-2- اقتصاد
جمع‌بندی نظریه‌ها و دیدگاه‌های تربیتی
فصل سوم: آراء تربیتی نظریه‌پردازان مدرنیته
بیکن (رئالیست نوین)
لاک (رئالیسم نوین)
کانت (ایده‌آلیسم نوین)
هگل (ایده‌آلیست نوین و مطلق)
فیخته (ایده‌آلیست نوین)
که‌یر کگور (اگزیستانسیالیسم)
نیچه (اگزیستانسیالیست)
هوسرل (پدیدارشناسی)
راسل (فلسفه تحلیلی)
ویتگنشتاین (فلسفه تحلیلی)
پیترز (فلسفه تحلیل تربیتی)
هایدگر (اگزیستانسیالیست)
سارتر (اگزیستانسیالیست)
روسو (ناتورالیسم)
پستالوزی (ناتورالیسم)
کمنیوس (رئالیست علمی)
جیمز (پراگماتیسم)
دیویی (پراگماتیسم)
گزل (زیست‌شناسی تربیتی)
اسکینر (روان‌شناسی رفتاری)
پیاژه (روان‌شناسی شناختی)
دورکیم (جامعه‌شناسی کارکردگرا)
مارکس (جامعه‌شناسی تضادگرا)
مید (جامعه‌شناسی تعاملی)
اسمیت (اقتصاد کلاسیک)
مارشال (اقتصاد نئوکلاسیک)
شولتز (اقتصاد معاصر)
فصل چهارم: نقد مدرنیته و دلالت‌های تربیتی آن
مقدمه
منتقدین مدرنیته
مارکس
وبر
فروید
نیچه
اشپنگلر
هایدگر
گنون
محافظه‌کاران
رمانتیسم
عالمان دینی
پست مدرنیسم
مکتب فرانکفورت
فمینیسم
راهکارهای مواجهه با مدرنیته
محاسن و معایب مدرنیسم در تربیت
فصل پنجم: باهم‌نگری
منابع و مآخذ

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب مدرنیسم و تعلیم و تربیت
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات آوای نور
سال انتشار۱۳۹۹
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات160
زبانفارسی
شابک978-600-309-638-7
موضوع کتابکتاب‌های علوم تربیتی، کتاب‌های فلسفه و منطق
قیمت نسخه الکترونیک
30000 ت - 3.99 یورو
خرید کتاب الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب مدرنیسم و تعلیم و تربیت

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب مدرنیسم و تعلیم و تربیت

برای دریافت کتاب مدرنیسم و تعلیم و تربیت و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.