معرفی و دانلود رایگان خلاصه کتاب مدیر مدرسه

عکس جلد خلاصه کتاب مدیر مدرسه
قیمت:
رایگان - 0€
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی خلاصه کتاب مدیر مدرسه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی خلاصه کتاب مدیر مدرسه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی خلاصه کتاب مدیر مدرسه

«مدیرمدرسه» شاید به جرأت بهترین اثر «جلال آل احمد» باشد. نویسنده‌ای ظلم‌ستیز که واقعیت‌های زندگی را با نظری انتقادی ارائه می‌کند. راوی داستان که از آموزگاری به تنگ آمده است، برای آسودگی خود و داشتن درآمد بیشتر و بی دردسر به مدیری دبستان رو می آورد، بی آنکه بداند چه دردسرهایی در پی خواهد داشت. مدیر که خود را هیچکاره می داند و آمده تا گوشه ای آرام در دفترش از گچ خوردن و بیهودگی کار آموزگاری خود را برهاند، با دشواری سرپرستی «یک ناظم و هفت تا معلم و دویست و سی و پنج تا شاگرد» روبرو می شود. پس همه توان خود را به کار می گیرد تا کمبودها و نارسایی‌ها را به گونه ای سروسامان دهد. اما در این شرایط محیطی امکان اصلاح وجود ندارد و مدیر تصمیم می‌گیرد که استعفا دهد.

مدیر که در ابتدا به ناظم تعرض می‌کند که چرا بچه‌ها را تنبیه می‌کنی، و ترکه‌ها را می‌شکند، آخر داستان خودش مجبور می‌شود که به تنبیه بدنی روی ‌آورد. کسی که دوست ندارد به این و آن رو بزند مجبور می‌شود که از آدمهای پولدار گدایی کند. دست آخر، مدیر به دنبال دادخواستی به دادگستری فراخوانده می شود. با آنکه گویا دادخواست پی گیری نمی شود، مدیر درخواست کناره گیریش را روی همان برگهای نشاندار دادگستری می نویسد و برای دوست پخمه ای که تازگی سرپرست فرهنگ (آموزش و پرورش) شده، می فرستد. جلال نظام آموزشی پوسیده زمان خود را به زیبایی به سخره می‌گیرد و کاستی‌های آن را برملا می‌کند!

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابخلاصه کتاب مدیر مدرسه
نویسنده
سال انتشار۱۳۸۲
فرمت کتابPDF
تعداد صفحات70
زبانفارسی
موضوع کتابخلاصه کتاب داستان و رمان ایرانی
قیمت نسخه الکترونیک
رایگان - 0 یورو
افزودن به کتابخانه

نقد، بررسی و نظرات خلاصه کتاب مدیر مدرسه

Mahdieh Mohammady
۱۴۰۰/۴/۱۴
کتاب مدیر مدرسه کتاب خوبی است.
با موضوعی که مدیر مدرسه‌ای از اتفاقات زندگی مدیری خود توصیف می‌کند.
مدیر مدرسه که خود را هیچ کاره میداند و به گوشه‌ای آرام از اتاقش دل خوش کرده است با دشواری سرپرستی مدرسه‌ی ابتدایی پسرانه که با وجود یک ناظم و هفت معلم و دویست و سی و پنج دانش آموز و یک فراش تازه و
استخدام شده با تحصیلات شغل عالی که به دلایلی به استخدام این شغل درآمده روبه رو میشود.
پس همه‌ی توان خود را به کار میگیرد تا کمبود‌های مدرسه را به گونه‌ای سروسامان دهد. اما به دلیل شرایط محیطی و نبودن بودجه تصمیم میگیرد تا استعفا دهد.
مدیری که در ابتدا به تنبیه بدنی دانش آموزان که توسط ناظم تنبیه میشدند، اعتراض میکرد؛ آخر داستان خودش مجبور میشود تا به تنبیه بدنی روی آورد.
کسی که دوست ندارد به این و آن رو بزند مجبور می‌شود از آدم‌های پولدار گدایی کند.
دست آخر، مدیر به دنبال دادخواستی به دادگستری فراخوانده می‌شود و همان جا روی یکی از کاغذ‌های دادگستری درخواست کناره گیریش را مینویسد و برای همکلاسی پخمه‌اش که تازه سرپرست فرهنگ (آموزش و پرورش) شده پست می‌کند.
محمد حیدری
۱۴۰۲/۳/۲۹
این کتاب، کلمه به کلمه خوندنش لذت هست. خاطراتی از زندگی خود جلال ال احمد هست که پس از تحصیل و گرفتن مدرک، به مدیریت یک مدرسه منصوب میشه.
تو این کتاب، جلال از چالش‌ها و مصائبی که در زمان مدیریت مدرسه باهاش دست و پنجه نرم میکنه تعریف میکنه و با لحنی جذاب، از محرومیت‌ها و مشکلات مردم و کمبود که در و
امکاناتی راه تحصیل شون دارن صحبت میکنه.
تو این کتاب فضای کارمندی آموزش پرورش قبل از انقلاب رو هم میشه فهمید که در نوع خودش تک محسوب میشه.
یکی از بهترین قسمت‌های کتاب، جایی هست که کلاس‌ها سرده و جلال به عنوان مدیر مدرسه، با جمعی از والدین و بزرگان میرن خونه‌ی یکی از والدین پولدار تر که برای مدرسه بخاری بخره و آخر اون قسمت از داستان یه جمله‌ای میگه که همیشه تو ذهن من مونده، اینکه: ((با نون گدایی، مدرسه نونوار شد))
البته من خودم دوران دبستانم رو یادم هست و ما هم با وجودی که در شهر بودیم، محرومیت‌های زیادی داشتیم و چه بسا یه بخاری برای زمستون نداشتیم
Farzameh S
۱۳۹۸/۱۱/۹
منو مجبور کرد بی‌وقفه بخونمش.. بهتره اگه کتاب رو نخوندین این نظر رو نخونین... خوب مدیر مدرسه نشون دهنده جامعه‌ای نه چندان سالمه که در اون شاهد فقر، ترجیح روابط بر ضوابط، کم کاری اونم در سیستم اموزش و پرورش که جز پایه‌های اصلی یک جامعه محسوب میشه و عدم شایستع سالاری هستیم (مثلا همکلاسی مدیر که حتی ک یه شعر ساده رو هم نمیتونسته حفظ کنه در مقام ریاست میبینیم.. یا مدیر رو میبینیم که شایستگی مدیریت نداره کسی که حتی وقتی کاری برای بچه‌های بدون کفش یا معلمش تصادف کرده میکنه در نهایت از خودش میپرسه چرا اینکار رو کرده با این حال در اواخر داستان احساس مسولیت بیشتری در قبال شغلش میکنه و استعفایی که چندین بار مینویسه و در نهایت به خاطر فشار‌های زیادی که این منصب داره از اون دست میکشه. )
پونه
۱۴۰۱/۶/۵
یکم فهمش برام سخت بود، چون با نوع ادبیاتش چندان اشنایی ندارم، اما از خود داستان، قلم، روان بودن خوشم اومد و پسندیدم، داستان خیلی... خب قشنگ که نه، بهتره بگم قابل لمس بود، کامل درکش کردم، نمی‌دانم چه بگویم، اصلا تمام بهت و احساسات هیچ‌کاره بودن ان مدیر و اخرش که نمی‌دانم ان حس را چه بنامم، همه را به درک کردم، داستان خوبی روایت شده، و گمان نمی‌کنم هیچ‌جایش بلنگد، تا الان از جلال آل احمد کتابی نخونده بودم، و الان با فضایل این کتاب اشنا شدم و احتمالا... احتمالا از قلم ایشون لذت بردم، باید برم یکم به اسمون خیره بشم بلکه این مدرسه کذایی از ذهنم بیرون بریزه با دانش‌اموزا و معلما و ناظم و فراش‌هاش، بدجور رفتم تو ژرفای قصه، و خیلی خوبه که طولانی نبود، وگرنه بعدا بابد می‌کوشیدم به خودم بقبولونم فقط یه قصه بوده. با تشکر.
Bahar Hamzehpour
۱۳۹۷/۷/۷
امتیاز جلال آل احمد بیش از پنج ستاره هست ولى نمیدونم به این نسخه ناقص چه امتیازى بدم. شاید نسخه اى که از اینترنت گرفته اید خلاصه شده بوده. فکر نمیکنم کسى که اولین بار این نسخه را به جاى اصل مطالعه کند، به نظرش کتاب جالبى برسد و در نظرات هم دیدم که بعضیها به نویسنده ایراد گرفته بودند و حق دارند چون اصل کتاب اینطور نیست. حیف این اثر یکى از بهترین کارهاى جلال آل احمد است. شاید بهتر باشد از کتابهاى چاپ قدیم، به جاى اینترنت استفاده کنید
Mojgan Hatai
۱۴۰۲/۶/۲۳
این کتاب یکی از کتابهایی بود من بی وقفه خواندم... باوجود دو تا کوچولویی که دارم دو روزه تمامش کردم. داستان فردی که کشمکش درونی بین وجدان و ایگو دارد. مدیری که از ترس مسئولیت به این سمت پناه برده اما ناآگاه با موج عظیمی از مسئولیت ها روبرو می‌شود که برای انجام هر کدامشان نبایدهایی را می شکند. جامعه ای که هیچ چیز سر جایش نیست.. شایسته سالاری ندارد و باعث می می شود تا فرد روشنفکری همچون مدیر مدرسه دست از عقاید سالم خود بردارد و یا در ظاهر دست بردارد تا بتواند با این جامعه همراه شود. در آخر چون نمی تواند با این نظام آموزشی مسموم کنار بیاید استعفای خود را می نویسد. تنها بدی کتاب سانسورهای ناگهانی بود.
Shirali
۱۴۰۲/۱۰/۱۶
ما دهه هفتادی‌ها سرفصل این کتاب (مدیر مدرسه) را در دوران دبیرستان داشتیم، الان که این داستان را به کمک کتابراه که دسترسی ما را به کتاب ها و داستان ها آسان تر کرده، مطالعه میکنم هنوز هم به همان اندازه شیرین و جذاب هست و دلم میخوادتا آخ رادامه اش بدم، سادگی نوشتاری و درعین حال ادبیات اصیل ایرانی به و قلم جلال آل احمد باعث میشه که از خواندن کتاب خسته نشید، مثل خاطره ای زیبا از دوران دبیرستانتون تو ذهن تداعی بشه و کنجکاوی شما را به ادامه داستان وا داره؛ اگر دهه 70 هستید و هنوز راجع به ادامه داستان کنجکاو هستید توصیه میکنم از دست ندید، و مروری بشه از خاطرات دوران دبیرستانتون و زنگ های شیرین ادبیات
Adib
۱۴۰۲/۹/۲۸
کتاب زیبای مدیر مدرسه، یه کتاب کوتاه بود راجع به یه معلمی که از معلمی خسته شده و وارد حوزه مدیریت مدرسه میشه، و فکر میکنه فقط قراره پاش و بندازه رو پاش، اما کلاً اوضاع برعکس این میشه و از دغدغه‌هاش تو مدرسه و بچه‌ها و معلماش میگه، قلمش رو دوست داشتم، اوضاع بد رو هم با طنزش گفته بود و شیرین بود مدیر درکل. مدرسه، با ادبیاتی غنی و بسیار عالی. روایت داستان به گونه ایست که انگار خود نویسنده مدیر مدرسه بوده، حال وهوای آن زمان را خیلی جالب بیان کرده. روح جناب جلال آل احمد شاد. همچنین صوتی این کتاب هم، داخل همینجا یعنی کتابراه موجود هست، میتونید فایل صوتیش رو هم تهیه کنید. کتاب صوتیش جذاب تر هست.
عادله صحرایی
۱۴۰۱/۱۰/۲۶
مدیر مدرسه کتاب خوبیه با اشاره به روزمرگی زندگی یک معلم در جامعه که هرچقدر هم سعی میکنه تفکرات مثبت خودش رو داشته باشه جبر محیط مجبورش میکنه تا به کارهایی دست بزنه که با اعتقاداتش در تضاده و در آخر مجبورش میکنه که در انزوا بخاطر ناهماهنگی با محیط از دیگران فاصله بگیره و مجبور به استعفا بشه. در که و جامعه‌ای مثل دیگران فکر نکنی، مثل دیگران عمل نکنی محکوم به ترد شدن تنهایی میشی، باید خیلی قوی باشی که بخوای به اعتقاداتت پایبند بمونی. این معلم چون نخواست باورهاش رو از دست بده ترجیح داد استعفا بده.
Ahmad
۱۴۰۱/۷/۸
با سلام
کتاب فضای حاکم بر مدارس و خانواده‌های آن زمان را خوب به تصویر کشیده است
و داستان در ابتدا خیلی جذاب پیش می‌رود و انسان مجذوب داستان می‌شود ولی در انتهای داستان یک مرتبه داستان به یک حادثه می‌رسد که اصلا لازم نبود که مطرح شود و با همین ماجرا داستان به پایان می‌رسد.
از نویسنده بزرگی مثل
جلال آل احمد خیلی انتظار نمی‌رود که یک قضیه غیر اخلاقی را در کتابش بیاورد.
به نظر من همین نکته کافی است که کتاب را به هیچ وجه در دست نوجوانان قرار ندهید.
به هیچ وجه مناسب نوجوانان نیست
معصومه سلیمی
۱۴۰۲/۴/۲۵
داستانی ساده بدون پیچیدگی در عین حال قابل تامل.. داستانی از مدیر مدرسه‌ای که برای فرار از مدرسه به مدرسه‌ای در حومه‌ی شهر پناه می‌برد در سمت مدیر اما غافل از آنکه تازه شروع دردسرهاست. مضمون داستان نشان دادن ظلم و ستمی که جامعه و فرهنگ مردم میشود. بی توجهی به نظام آموزش.. اشاره به کاپیتولاسیون و
و
اختلاس و... مدیری که باوجود اینکه قصد دارد بی تفاوت باشد اما به خاطر وجدان کاری خودش را درگیر آزادی معلم کلاس سوم.. رضایت از والدین و... می کند اما در آخر به استفعا راضی می‌شود.
ارسلان عزیزی
۱۴۰۲/۵/۲۰
کتابی عالی... البته وقتی ۱۳ سالم بود در اثر تصادف بستری بودم پسر عموم این کتاب رو واسم آورد و الان خاطرات آن زمان و خواندن دوباره کتاب واقعا واسم جالب بود... البته با خانم دانشور همسر آقای آل احمد تا حدودی آشنایی داشتیم چون از دوستان دختر عمویم بودن و در رابطه با کتاب از سبک گفتار در گویش داستان و خوشم آمد مطالب راحت تر درک‌ میشه و در حال خواندن جریان داستان کتاب بصورتی هست که خواننده دچار خستگی نمیشه و دوست داره ادامه مطلب رو دنبال کند.
سارینا دهدشتی
۱۴۰۱/۴/۱۷
جلال آل احمد بنظرم با وجود نثر کمی سختی که در اکثر آثارش دارد، همیشه موضوعات ساده و درعین حال قابل توجهی را برای نوشتن برمیگزیند.
کتاب مدیر مدرسه، کتابی خواندنی و جالب بود
و واقعیت مسائل خانواده، مدارس و جامعه را بیان میکند.
مثلا دو کودک خطاکاری که در پایان داستان، خانواده شان بدون توجه به فقط
شخصیتشان، برای دفاع از حیثیت، آن‌ها را انگشت نما میکنند
و یا خستگی و بی انگیزگی معلمان، مانند بسیاری از مشاغل دیگر.
بطور کلی کتاب خوبی بنظرم آمد.
عباس احمدی
۱۳۹۴/۶/۳۰
تنها رمانی که دو بار خودنم.
یک شاهکار رئال در ادبیات فارسی است. با قلم چکشی و خاص آل احمد.
از بین رمان‌های معروف فارسی مثل بوف کورِ هدایت و آثار چوبک و... این رمان رو بیشتر از بقیه دوست داشته ام. یک نویسنده بتواند با وقایع خیلی ساده‌ی یک مدرسه و معلمی که تازه مدیر یک مدرسه شده این قدر جذابیت خلق
کند واقعا شاهکار است.
قسمتی که نویسنده یک نقشه روی دیوار مدرسه را توصیف می‌کند از فرط زیبایی می‌توان چندین با خواند
mahsa jahani
۱۳۹۶/۳/۲۶
اینکه اقای جلال ال احمد نویسنده‌ی توانمند و بی‌نظیری است شکی درش نیست ازتون ممنونم که این کتابو گزاشتید ولی فونتش واقعا ریز بود و غلط املایی فراوان
مشاهده همه نظرات 544

راهنمای مطالعه خلاصه کتاب مدیر مدرسه

برای دریافت خلاصه کتاب مدیر مدرسه و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.