معرفی و دانلود کتاب والدین فیلسوف: پرسش‌های دشوار درباره‌ی فرزندپروری

عکس جلد کتاب والدین فیلسوف: پرسش‌های دشوار درباره‌ی فرزندپروری
قیمت:
53500 تومان - 5.99€
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب والدین فیلسوف و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب والدین فیلسوف و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب والدین فیلسوف: پرسش‌های دشوار درباره‌ی فرزندپروری

پرورش کودک به ویژه در سال‌های ابتدایی زندگی نقش عمیق و غیرقابل‌انکاری در شکل‌گیری شخصیت فرد دارد. کتاب والدین فیلسوف نوشته جین کازز یکی از منابع معتبر و متفاوت در زمینه فرزندپروری است که تربیت کودک را از منظری فلسفی بررسی می‌کند و با طرح پرسش‌هایی دشوار در این خصوص، والدین را پیش از تولد بچه و شکل‌گیری ابعاد مختلف شخصیتی وی، با چالش‌ها و چرایی‌های فرزندآوری مواجه می‌کند.

درباره کتاب والدین فیلسوف

انگیزه و میل درونی انسان از فرزندآوری چیست؟ ریشه این پرسش مهم و فلسفی به اعماق وجودی بشر برمی‌گردد. عده‌ای برای میل به بقا، جبران کمبودها و نرسیدن به خواسته‌های متعالی خود و برخی والدین نیز به عنوان یک فرصت دوباره برای تولد یک انسان بهتر، به این تصمیم نگاه می‌کنند. اما به راستی دلیل ما در اقدام به بچه‌دار شدن چیست و لازمه اصلی آن برای این تصمیم بزرگ چه چیزهایی خواهد بود؟

در دوراهی تصمیم برای بچه‌دار شدن یا نشدن پرسش‌هایی گریبان‌گیر زن و مردی می‌شود که در آستانه فرزندآوری ایستاده‌اند. این پرسش‌ها محدود به این مرحله و این انتخاب نمی‌شود؛ اگر تصمیم به بچه‌دار شدن گرفته شود، تک‌تک مراحل پیش‌رو در حکم چالش جدی و بزرگی به شمار می‌رود که باید به‌دقت و درستی گذرانده شود.

کتاب والدین فیلسوف (The philosophical parent) کتابی نوین در حوزه تربیت فرزند و ماهیت آن است که رویکرد متفاوتی به فرزندپروری اتخاذ کرده و با دیدی نو و فلسفه‌محور به واکاوی این مساله می‌پردازد.

پیش از این جین کازز (Jean Kazez) نویسنده‌ی کتاب، را با نوشته‌های فلسفی‌اش می‌شناختیم و همین پیش‌زمینه به جذابیت و اعتبار این کتاب می‌افزاید. کازز معتقد است والد بودن ما را به «فیلسوف» بدل می‌کند؛ چرا که پرورش کودکان موقعیت‌های پیچیده‌ای را پدید می‌آورد که شایسته‌ی بررسی فلسفی است و خوشبختانه در این «انتظاری» که برای رسیدن به آن موقعیت‌ها و گذراندنشان می‌کشیم زمان کافی برای این تعمق را داریم.

این نظریه‌پرداز فلسفی فرزندپروری را در گستره‌ی بلندی بررسی می‌کند، از والد شدن تا والد بودن، از تصمیم‌گیری برای بچه‌دار شدن تا چگونگی تربیت آن‌ها. او از اهمیت بچه‌دار شدن و معنای «فرزند» شروع می‌کند و به‌ترتیبِ مسائلی که هر پدر و مادری در طول این مسیر با آن روبه‌رو می‌شود، با نگاهی چالش‌برانگیز و اخلاقی، تک‌تکشان را بررسی می‌کند و خواننده را به چالش می‌کشد.

طرح این پرسش‌ها انگیزه و امیال اصلی ما را به عنوان افراد مسئولیت‌پذیر از آوردن یک انسان به این دنیا آشکار می‌کند و با بیان چالش‌هایی که در این مسیر وجود دارد، پیش‌نیازهای عقلانی برای تبدیل شدن به یک والد منطقی را فراهم می‌کند.

نکوداشت‌های کتاب والدین فیلسوف

- این کتاب باعث می‌شود که به پدر و مادر بودن بیشتر فکر کنید. چنین تفکراتی شما را به والدین بهتری تبدیل می‌کند، چیزی که قطعا ارزش دنبال کردن آن را دارد. (مایکل دبلیو آستین، استاد و رئیس گروه فلسفه و دین، دانشگاه کنتاکی شرقی)

- علاوه بر والدین که به داشتن یا نداشتن فرزند فکر می‌کنند، علاقمندان سؤالات فلسفی بینش جدیدی در مورد فرزندپروری پیدا خواهند کرد و در هر فصل با فلسفه‌ای اساسی در این زمینه مواجه می‌شوند. (بریت بروگارد، استاد فلسفه، دانشگاه میامی)

- این کتاب یک ماجراجویی متنوع، غنی، توام با طنزی غم‌انگیز و تحلیلی در یکی از چالش برانگیزترین اقدامات در زندگی است. کازز با بررسی مسائل از نگاه یک کودک، به سوالات باستانی و همچنین معاصر می‌پردازد. (Metapsychology Reviews Online)

کتاب والدین فیلسوف مناسب چه کسانی است؟

این کتاب به کسانی که تردیدهای زیادی نسبت به فرزندآوری در سر دارند مفید خواهد بود و کمک می‌کند تا والدین با بررسی عمیق شرایط خود به این تصمیم آری یا نه بگویند. همچنین به والدینی که صاحب فرزند هستند کمک می‌کند تا یک بازنگری اساسی در روش‌های تربیتی خود داشته باشند.

در بخشی از کتاب والدین فیلسوف می‌خوانیم

ما باید صرفاً مباشر بچه‌هایمان باشیم. ما باید به آن‌ها آموزش دهیم تا خودشان فکر کنند؛ و باید مفاهیمی را در آن‌ها نهادینه کنیم که فکر می‌کنیم در آینده و وقتی به‌اندازه‌ی کافی بزرگ شدند تا قدرت انتخاب داشته باشند، از داشتن آن‌ها خوشحال خواهند بود.

والدین مباشر آموزش صحیحی به فرزندانشان نمی‌دهند. شاید بسیاری از باورها برای اینکه واقعاً اثرگذار باشند باید در سال‌های اول زندگی نهادینه شوند. کودکان باید پیام‌های اولیه را درباره‌ی صداقت و احترام بشنوند و صرفاً ابزار فلسفیدن درباره‌ی صداقت و احترام کافی نیستند. در غیر این صورت، افکار و عواطف عمیقی که باعث تبدیل شدن فضائل به عادات می‌شوند شاید در کودکان پرورش نیابند.

مشکل دیگر این است که محدودیت والدین فرهنگ پیرامونی را قادر می‌سازد تا ذهن کودکان را با آن‌چه اکثریت به آن اعتقاد دارند یا آن‌چه مد روز است پُر کند. یک مباشر خنثی در سان‌فرانسیسکو تفاوت زیادی با یک مباشر خنثی در یکی از شهرهای کوچک وست تگزاس دارد. اگر فرض کنم که بیست سال بعد فرزندم توسط فرهنگ پیرامونی محل زندگی من تربیت شده است نه آموزه‌های من، پاسخ به سؤال «فرزند آینده‌ی من از یادگیری چه چیزی خوشحال است؟» ممکن است برای من به‌طور مطلق غیرقابل‌قبول باشد.

من و شوهرم به‌عنوان علاقه‌مندان به موسیقی و کتاب می‌خواستیم فرزندانمان نیز به مطالعه و موسیقی علاقه‌مند شوند، و شدند. شوهرم می‌خواست فرزندانش را با هویت بریتانیایی تربیت کند زیرا خودش اهل بریتانیا است. بنابراین، فرزندانمان بارها به انگلستان سفر کرده‌اند و خود را نیمه بریتانیایی تلقی می‌کنند.

ما می‌خواستیم فرزندانمان به آرمان‌های عدالت کیفری و سیاست لیبرال احساس تعلق داشته باشند؛ در نتیجه آن‌ها را به تجمعات و رویدادهای مرتبط می‌بردیم. فرزندانمان حالا لیبرال هستند اما البته این وضعیت ممکن است تغییر کند. ما گیاه‌خوار هستیم و آن‌ها نیز گیاه‌خوار هستند.

فهرست مطالب کتاب

سخن ناشر
مقدمه
فصل 1: کودکان از ما زاده می‌شوند
اهمیت ویژه‌ی فرزندآوری در چیست؟
فصل 2: زندگی زیباست
آیا نوزادان خوش‌شانس هستند که به دنیا می‌آیند یا دقیقاً برعکس؟
فصل 3: کنترل کمی
آیا باید به آمار جمعیت اهمیت بدهیم؟
فصل 4: کنترل کیفی
آیا باید در کار طبیعت دخالت کنیم؟
فصل 5: در آغاز
آن جا چه خبر است؟
فصل 6: کودکی به دنیا می‌آید
آیا درد زایمان صرفاً وحشتناک است؟
فصل 7: این کودک متعلق به کیست؟
چرا والدین زیستی امتیاز ویژه‌ای دارند؟
فصل 8: بچه‌ی هیچ‌کس
آیا زیست‌شناسی واقعاً اهمیت دارد؟
فصل 9: هدف والدین
نقش والد چیست؟
فصل 10: تصمیم‌های اولیه
بریدن یا نبریدن؟
فصل 11: نقاشی طبیعت بی‌جان با کودک
چه کسی از نوزاد مراقبت خواهد کرد؟
فصل 12: پسران و دختران
آیا درست است که دختر یا پسر را ترجیح دهیم؟ آیا والدین باید به جنسیت اهمیت دهند؟
فصل 13: یکی برای همه
چه زمانی باید به کارهای گروهی کمک کنم؟
فصل 14: دروغ، دروغ، دروغ
آیا ما هیچ‌وقت نباید به بچه‌هایمان یا به خاطر آن‌ها دروغ بگوییم؟
فصل 15: انتقال ایدئولوژی
آیا ما باید بچه‌هایمان را مثل خودمان تربیت کنیم؟
فصل 16: رها کردن
ما چه وظیفه‌ای در قبال فرزندان بزرگ‌سالمان داریم؟
فصل 17: رفتن به خانه
فرزندان بزرگ‌سالمان چه وظیفه‌ای در قبال ما دارند؟
فصل 18: فرزندآوری و معنا
آیا فرزندآوری شرایط ما را بهتر می‌کند؟
قدردانی
منابع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب والدین فیلسوف: پرسش‌های دشوار درباره‌ی فرزندپروری
نویسنده
مترجمامیر پورحسن
ناشر چاپینشر کتاب خوانا
سال انتشار۱۴۰۱
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات340
زبانفارسی
شابک978-622-97964-4-3
موضوع کتابکتاب‌های روانشناسی کودک و نوجوان، کتاب‌های فلسفه و منطق
قیمت نسخه الکترونیک
53500 ت - 5.99 یورو
خرید کتاب الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب والدین فیلسوف

پارسا
۱۴۰۱/۸/۲
هر زن و شوهری قبل از اینکه تصمیم به بچه‌دار شدن بگیرند باید فلسفه داشتن فرزند، نحوه تربیت او و نحوه مواجهه با چالش‌های پیش رو را بدانند. والدینی که دارای فرزند هستند نیز با مطالعه کتاب والدین فیلسوف به دیدگاه عمیقی از نحوه تربیت و پرورش فرزندان خواهند رسید که یقیناً می‌تواند بر رفتار و اخلاقیات در آن‌ها مسیر پرورش فرزندان تاثیرگذار باشد.
کتاب والدین فیلسوف، روایت جدیدی از رابطه پدر و مادر و فرزند ارائه می‌دهد و از آن برای حل انواع معماهای فرزندپروری استفاده می‌کند. اما نکته مهم‌تر این است که کازز، هم داشتن فرزند و هم تفکر فلسفی را با هم ارج می‌نهد.
کتاب وی یک همراه و دوست چالش‌برانگیز اما سرزنده برای والدین متفکر حال حاضر و همچنین والدین آینده است.
فرقی نمی‌کند که فرزندی ندارید و به‌تازگی تصمیم به بچه‌دار شدن گرفته‌اید یا اینکه کودکی چندساله دارید، در هر صورت مطالعه این کتاب می‌تواند شما را با مسائل پیچیده‌ای که در تربیت فرزندان با آن‌ها مواجه خواهید شد، آشنا کند.
قطعاً در فرایند تربیت فرزندانتان با چالش‌های مختلفی مواجه خواهید شد که اگر قبل از رخ دادن آنها، راه‌حل‌های ممکن برای مقابله با آن‌ها را بدانید، دچار سردرگمی یا احساس یاس و ناامیدی، نخواهید شد.
سیدمهدی حسینی
۱۴۰۲/۱/۵
سلام خدمت دوستان
همین چند سال پیش، یک پیشرفت در مهندسی ژنتیک اعلام شد. دانشمندان توانستند ژن‌ها را در جنین انسان با هدف جلوگیری از بیماری‌های ارثی ویرایش کنند. تعدادی از مسائل اخلاقی با این فناوری پیشرفته مطرح می‌شود. به عنوان مثال، ممکن است با پیشرفت‌های بیشتر در مهندسی ژنتیک، والدین روزی بتوانند
تمام ویژگی‌های فرزندان بالقوه خود را انتخاب کنند. اگر این فناوری در دسترس قرار گیرد، آیا والدین باید از آن بهره ببرند؟ ژان کازز به این نگرانی و بسیاری موارد دیگر در مقدمه عالی خود درباره مسائل فلسفی/اخلاقی پیش روی والدین آینده نگر و فعلی می‌پردازد. مهمتر از همه، من بحث او در مورد رابطه کودکان با والدینشان به عنوان نوعی خود دیگری- یک خود دوم - روشنگر یافتم. کتاب او بسیار قابل ملموس است و برای درک آن نیازی به آموزش فلسفی نیست، با این حال فیلسوفان نیز از تحلیل دقیق او در مورد بسیاری از مسائل مختلف که والدین با آن مواجه هستند بهره مند خواهند شد. به عنوان یک غیر والد، چیزهای زیادی برای تأمل در این کتاب یافتم. در نتیجه، برای بهره مندی از این کتاب، نیازی نیست حتما والدین آینده و فعلی باشید. ممنون از کتابراه
Mahin Alipour
۱۴۰۲/۱/۸
وقتی پسرم به دنیا اومد شروع به خواندن این کتاب کردم کتابی که واقعا برای هر پدرو مادری توصیه میکنم چقدر غافل بودم واین کتاب چشمم رو باز کرد... چارلز فراید فیلسوف می‌گوید: «والد شدن به معنی ایجاد نوعی پیوستگی فیزیکی است، پیوستگی فیزیکی‌ای که با پیوستگی معنوی و اخلاقی از طریق تأثیرگذاری والدین بر من و فرزندانشان تکمیل می‌شود». ادعا نمی‌کنم که این مطالب توضیح می‌دهند چرا فرزندی که از من زاده می‌شود شبیه خویشتن من است. اما این ملاحظات حداقل نشان می‌دهند این تصور که فرزندْ خویشتن دوم والد است تصوری عجیب برخاسته از توهم نیست. اینکه فرزندانمان بیشتر از فرزندان دیگران شبیه خویشتن ما هستند دلایل خودش را دارد. فرزندانمان، در معنای واقعی کلمه، به این که خویشتنمان باشند نزدیک تر هستند.
پریسا
۱۴۰۱/۸/۲۴
ممنون از زحماتتون..... هر انسانی که به درجه‌ی بالا از عقلانیت برسه میدونه که تنها به دنیا آوردن اون کافی نیست و تربیت اون و تحیلش به جامعه چه بسا مهم تر هم هست..... اینکه شما بدونید که خانواده در اصل به چه معناست و جه انتظاراتی از یه خانواده وجود داره خیلی مهم.....
من فک میکنم این کتاب برای همه‌ی
انسان‌ها مفید هستش چه میانی که به فبسفه علاقه دارند و چه کسانی که ندارند.... توصیه میکنم که این کتاب رو بخونید....
حسن میرباقری
۱۴۰۱/۹/۱۰
اگر قصد بچه دار شدن دارید توصیه میکنم به این کتاب یکبار فرصت بدید قطعا میتونید راهنمایی‌های خوبی ازش بگیرید متن کمی سنگین هست خصوصا در اوایل ولی تحمل کنید و تا انتها با کتاب همراه باشید هم به روابط با والدین خودتون پرداخته در انتهای کتاب و هم روابط با فرزندتون
Ms. S
۱۴۰۱/۷/۲۱
هر عقل سلیم و بی‌تعصبی به راحتی متوجه میشه که دلیل اصلی فرزندآوری، خودخواهی، جهل یا نوعی ناتوانی والدین هست که پشت بهانه‌ها و توجیهات مختلفِ مردم پسند مخفیش می‌کنن. در واقع اگر منصفانه، بی طرف و بی تعصب به فرزندآوری نگاه کنیم، ریشه‌ی اصلی فرزند آوری یا خودخواهی، یا جهل و یا ناتوانی هست. فقط و فقط یکی از این سه دلیل. هر دلیل دیگه‌ای فقط توجیهات خودفریب یا عوام فریبانست.
رضا سهیدیان
۱۴۰۲/۱۲/۱۹
بد‌ترین کتاب. درباره‌ی فرزند آوری است. وقت خودتون رو خراب نکنید. یه جای کتاب میگوید باید فرزند زیاد داشته باشید و فکر آینده آن‌ها نباشید. حتی اگر نتوانید به انها برسید یا پرورشگاهی شوند. حالم بد شد.
فاطمه خانی
۱۴۰۱/۸/۱۷
فکر میکردم درباره روانشناسی یا فلسفه تربیت بچه‌ها باشه ولی کلا با موضوعی که من فکر میکردم فرق میکرد و برای من که بچه دارم مفید نبود شاید برای کسایی که قصد دارند فرزندی رو به دنیا بیاورند سودمند باشه. به شخصه خوشم نیومد
elham shahmhd
۱۴۰۱/۷/۲۰
واقعا گزینه خیلی خوبی هست برای مطالعه و نکاتی قابل تامل برای والدین در خصوص فرزند پروری و خوندن چنین کتاب‌هایی بسیار پیشنهاد میشه بجای وقت گذاشتن روی پیج‌های غیر معتبر معروف! ممنون از این هدیه
ناهید
۱۴۰۱/۱۱/۱۵
تربیت فرزند از جانش مهمتره... اینو قدیمیا میگن و کاملا هم درسته
چقدر خوبه که قبل از بچه دارشدن به تربیتش هم فکر کنیم و با مطالعه یک انسان رو به کره زمین اضافه کنیم
عادل آتشین
۱۴۰۱/۷/۲۰
قابل تامل برای والدین عزیز، روشنگر مسائل زیرساختی و پی ریزی روان کودک با آگاهی والدین وی که رسیدن ب این مهم دستاورد مطالعه‌ی اثر حاضر است، پیشنهاد میشه
Sepid Mmm
۱۴۰۲/۲/۱
برای گروه سنی کودکان و نوجوان مناسب نیست بلکه یک راهنمای تربیت فرزند برای والدین است کتاب خوبیه ولی سبک نگارشش یکم حوصله سر بر است
کبری حیاتی
۱۴۰۲/۱/۳۱
سلام کامل نخوندم ولی همون مقداری که خوندم واقعا فلسفه خاصی هم واسه والدین هم واسه تولد انسانهای که وارد این دنیای ما میشن.
azin jahed
۱۴۰۲/۱/۶
این کتاب برای والدین بسیار مفید خواهد بود. در رابطه با پرورش فرزندان و اماده کردن والدین برای وظایف پدر و مادری مفید و کاربردی خواهد بود.
نگین
۱۴۰۱/۱۱/۱۱
کتاب بسیار عالی در زمینه تربیت فرزند که دشوارترین کار دنیاست. مطالعه این کتاب به شما کمک میکنه تا از دشواری این کار کاسته بشه
مشاهده همه نظرات 32

راهنمای مطالعه کتاب والدین فیلسوف

برای دریافت کتاب والدین فیلسوف و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.