معرفی و دانلود کتاب سازمان انسان سالار: خلق سازمانی که شایسته انسان باشد
برای دانلود قانونی کتاب سازمان انسان سالار و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سازمان انسان سالار: خلق سازمانی که شایسته انسان باشد
چرا خیلی اوقات افراد خلاقیت و انرژیشان را بیرون درهای محیط کاری جا میگذارند؟ آیا واقعا کمهوشتر از بقیه هستند؟ کتاب سازمان انسان سالار از آثار پرفروش وال استریت ژورنال، چیز دیگری به ما میگوید. گری همل و میشل زانینی در این کتاب به معایب و ناکارآمدی بوروکراسی در سازمانهای امروزی پرداخته و ادعا کردهاند این احتمال وجود دارد که بوروکراسی هم روزی همپای ماشین بخار به تاریخ بپیوندد.
دربارهی کتاب سازمان انسان سالار
این روزها با دیدن فریلنسرها، بلاگرها و آدمهایی که در شبکههای مختلف کارهای خلاقانه انجام میدهند، متعجب و همزمان سرگرم میشویم و منتظر خلاقیتهای بیشتری از سمتشان هستیم. اما آیا بقیهی آدمها، کسانی که در ادارات و شرکتها کار میکنند، کمتر خلاقند؟ اینطور به نظر نمیرسد. گری همل (Gary Hamel) و میشل زانینی (Michele Zanini) در کتاب سازمان انسان سالار (Humanocracy) با تکیه بر دادههای آماری در بخشهای اقتصادی مختلف در آمریکا، اینطور متوجه شدند که تمام این مشکلات از یک جا سرچشمه میگیرد و آن هم بوروکراسی است! بوروکراسیای که تا مدتها ایجادکنندهی نظم و تحکیمکنندهی ساختار قدرت در یک سازمان بود، به دلیل نادیده گرفتن وجه انسانی کارکنانش، در نهایت از تمام پتانسیلهای افراد بهره نمیگیرد و با ایجاد ساختارهایی دستوپاگیر، صرفاً سلسله مراتبی ایجاد میکند که لزوماً باعث پیشروتر بودن، کارآمدتر بودن و پربازدهتر بودن نمیشود! به عبارتی دیگر «نمیتوان سازمانی ساخت که برای آینده مناسب باشد، مگر آنکه برای انسانها مناسب باشد!»
این دو نفر بوروکراسی را نه فقط ناکارآمد بلکه ضدانسانی میدانند و الگوی سازمان انسان سالار را با سرلوحه قرار دادن ارزشهایی مانند آزادی، اختیار، معنا و قدرت تصمیمگیری واقعی به مخاطبانشان پیشنهاد میدهند. آنها شرکتهای موفقی را در کشورهای مختلف جهان مانند چین، آمریکا و هلند مثال میزنند، که چطور با از میان برداشتن کاغذبازیهای بیمورد و ساختار ناکارآمد، توانستهاند به موفقیت دست پیدا کنند.
گری همل و میشل زانینی پای خودشان را از قلمروی تئوری فراتر میگذارند و اصولی اساسی را برای ساختن یک سازمان انسان سالار ارائه میکنند. اصولی که باعث میشوند مسئولیت کند بودن در نوآوری، بیانگیزگی و ناتوانی در سازگار شدن سریع با تغییرات جهانی نه فقط از چشم کارکنان دیده شود، بلکه به شکلی ریشهایتر به ساختاری نسبت داده شود که در جهان امروز دیگر کارآمد نیست.
این کتاب با ترجمهی ابراهیم ایران نژاد و در انتشارات آریانا قلم روانهی بازار شده است.
جوایز و افتخارات کتاب سازمان انسان سالار
- کتاب پرفروش وال استریت ژورنال؛
- برندهی مدال نقرهی بهترین کتاب در حوزهی کسب و کار در سایت Axiom در سال 2021؛
- یکی از ده کتاب برتر حوزهی کسب و کار در سال 2021 از نگاه مجلهی فوربس؛
- از بهترین کتابهای سال 2020 به انتخاب منتقدان فایننشال تایمز؛
- یکی از 16 کتاب جدید در حوزهی کسبوکار که باید در سال 2020 بخوانید، از نگاه مجله Inc
و...
نکوداشتهای کتاب سازمان انسان سالار
- بهندرت پیش آمده که بحث برچیدن بوروکراسی تا این اندازه، موثر، پرشور و جامع مطرح شده باشد. زمان شروع همین الان است و کتاب سازمان انسان سالار، راهنمای عملی گری همل و میشل زانینی برای ایجاد محیطهای کاریای است که به همه فرصت شکوفا شدن میدهد. این مسئله برای احیای سازمانها و تقویت اقتصاد ما ضروری است. (بنگت هولمستروم، استاد اقتصاد، برندهی جایزهی نوبل اقتصاد در سال 2016)
- اگر سازمانی تابهحال امیدها و آرزوهایتان را نابود کرده، این کتاب کمکتان میکند دوباره آنها را از سر بگیرید. راهنمایی بهتر از این کتاب برای از بین بردن بوروکراسیها و ساختن محیطهای کاریای که با پتانسیل افرادش مطابقت داشته باشد، وجود ندارد. (آدام گرانت، نویسندهی پرفروش نیویورک تایمز)
- کتاب سازمان انسان سالار با دقت به ما میگوید که چرا زمان آن فرا رسیده که سازمانها روش بوروکراتیکشان را کنار بگذارند و انسانیت را به محیط کار باز گردانند. من در طول خواندن کتاب در حال تایید کردن مطالب آن بودم. این الگوی مدیریتی جدید است که دهههاست نیازش داریم. گری همل و میشل زانینی این کار را کردهاند! (جیم وایت هرست، رئیس IBM و نویسندهی کتاب سازمان باز)
- کتاب سازمان انسان سالار، جایگزین کردن سلسله مراتب فرماندهی را با زنجیرهای از اعتماد و شفافیت اساسی توجیه میکند. این کتاب راهحلی است برای باز کردن قفل نوآوریهای سرنوشتساز و نشاندهندهی پتانسیل ارزشمند هر فرد در سازمان است. (مارک بنیوف، بنیانگذار، رئیس و مدیر عامل مشترک Salesforce و نویسندهی پرفروش نیویورک تایمز)
- کتاب سازمان انسان سالار به سازمانها کمک میکند تا خلاقیت، انرژی و تابآوری را با استفاده از هستهی هر سازمان، یعنی انسانها، شکوفا کنند. (ژنرال استنلی مککریستال، بازنشستهی ارتش ایالات متحده، نویسندهی پرفروش نیویورک تایمز کتاب تیم تیمها)
کتاب سازمان انسان سالار برای چه کسانی مناسب است؟
مخاطبان اصلی این کتاب مدیران و رهبران سازمان، کارشناسان منابع انسانی، فعالان حوزهی تحول دیجیتال و نوآوری و علاقهمندان به آیندهی کسب و کار هستند. همچنین اگر از ساختارهای کند و فرسودهی محل کارتان کلافه شدهاید، این کتاب به دادتان خواهد رسید!
در بخشی از کتاب سازمان انسان سالار: خلق سازمانی که شایسته انسان باشد میخوانیم
فری و آزبرن بهدرستی متذکر میشوند مشاغلی که دربرگیرندۀ «وظایفیاند که پیچیدگی ادراکی و مهارتهای کنترلی، هوش خلاق و هوش اجتماعی میطلبند» در برابر خودکارسازی مقاوماند. اما خطای فکری است اگر فرض کنیم اکثریت قریببهاتفاق مشاغل در اقتصاد مجال کمی برای استفاده از قابلیتهای منحصربهفرد انسانی در اختیارمان میگذارند؛ قابلیتهایی که افراد را از دستگاهها متمایز میکند. به همین ترتیب نامعقول است که باور کنیم چنین قابلیتهایی در میان انسانها بهصورت گزینشی توزیع شده باشد. لحظهای به وسعت بیکران خلاقیتی که میشود در یوتیوب یا در گسترۀ وسیع حوزۀ وبلاگنویسی یافت بیندیشید. آیا خالقان امروزی ذاتاً استعداد بیشتری از اجدادشان دارند؟ البته که نه. چیزی که تغییر کرده این است که به لطف ابزارها و پلتفرمهای دیجیتال جدید چند میلیارد انسان سرانجام این فرصت را پیدا کردند که خلاقیت نهفتۀ خودشان را بپرورانند. اگر همۀ کارکنان در محل کار به همین شکل مجهز و توانمند شده باشند، چرا باید انتظار داشته باشیم نتایج کار این میزان چشمگیر نباشد؟
سازمانهای محصور با بوروکراسیاند که کندذهناند، نه افراد درونشان. این حدس نیست، بلکه تجربۀ زیستۀ ماست. بیش از یک دهۀ پیش، یکی از نویسندگان کتاب برنامهای آموزشی در مقیاس بزرگ را در شرکتی تولیدی در ناحیۀ شمال مرکزی ایالات متحده رهبری کرد. در طول یک سال، بیش از سیهزار کارمند که بسیاریشان اعضای یقهآبی اتحادیه بودند آموزش میدیدند که چگونه مانند مبتکران کسبوکار بیندیشند. از این تلاش هزاران ایدۀ تحولآفرین بیرون آمد. در موردی بهیادماندنی اما نه غیرمعمول، یکی از کارگران باسابقۀ خط مونتاژ ایدهای را مطرح کرد که درنهایت سودی چندمیلیوندلاری به همراه داشت. برای اولین بار در زندگی حرفهای این زن، از او خواسته شده بود که بزرگ بیندیشد؛ و وقتی چنین فرصتی پیش آمد، او به آن چنگ زد. متأسفانه، بسیاری از کارکنان هرگز این فرصت گیرشان نمیآید. آنها بهجای اینکه مخترع و سازنده دیده شوند، صرفاً «موجوداتی زنده» به حساب میآیند؛ یعنی جایگزینهای پرهزینهای برای دستگاهها که قابلیت ارتقا هم ندارند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
بخش اول: پروندۀ انسانسالاری: چرا باید چوب در کندوی بوروکراسی کرد؟
1: کاملاً انسانی
2: بوروکراسی در جایگاه متهم
3: محاسبۀ هزینه
بخش دوم: انسانسالاری در عمل: آیا واقعاً میتوانیم عاری از بوروکراسی شویم؟
4: نیوکور: انسان بسازیم نه کالا
5: هایر: هر فرد یک کارآفرین
بخش سوم: اصول انسانسالاری: دیانای سازمان انسانمحور چیست؟
6: اصول مقدم بر شیوهها
7: قدرت مالکیت
8: قدرت بازارها
9: قدرت شایستهسالاری
10: قدرت جمع انسانی
11: قدرت باز بودن
12: قدرت آزمایشگری
13: قدرت تناقض
بخش چهارم: مسیر انسانسالاری: چگونه به آن جا برسیم؟
14: میشلن: گامهای اول
15: از اینجا شروع کنید
16: گسترشش دهید
پیوست الف: نظرسنجی پیرامون شاخص تودۀ بوروکراسی
پیوست ب: اندازهگیری طبقۀ بوروکرات
یادداشتها
قدردانی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سازمان انسان سالار: خلق سازمانی که شایسته انسان باشد |
نویسنده | گری همل، میشل زانینی |
مترجم | ابراهیم ایران نژاد |
ناشر چاپی | انتشارات آریاناقلم |
سال انتشار | ۱۴۰۴ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 448 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-7089-42-4 |
موضوع کتاب | کتابهای مدیریت سازمان |