- از: بهرام نوازنی
برای دانلود قانونی کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان دانلود کنید.
معرفی کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران
«این کتاب به روز رسانی شده است.»
واژههای «جهانیشدن» یا «جهانیسازی» که امروزه در فارسی رایج شده، برگردانی از واژه انگلیسی Globalization است که خود، از اسم Globe گرفته شده است. فرهنگ جامع بریتانیکا در تعریف واژه Globe مینویسد «یک فضا یا کرهای که شامل نقشه زمین بر روی آن شود.» کروی بودن زمین از دیرباز در نزد یونانیان باستان شناخته شده بود و ظاهرا 150 سال پیش از میلاد مسیح، فردی به نام کریتس از کره، برای نمایش سطح زمین، استفاده کرده بود. قدیمیترین کرهای هم که تاکنون باقی مانده است مربوط به مارتین بِهایم، اهل نورنبرگ، است و احتمالا بر همین اساس بود که کریستوفر کلمبوس از سمت غرب، راهی سیاحت شرق شد. مالکوم واترز (1379: 10) در تحقیقی در این باره، نتیجه گرفته که این واژه در معنای وصفی خود، یعنی جهانی ، بیش از چهارصد سال قدمت دارد، اما مشتقات دیگر این کلمه همچون اصطلاحهای Globalization، Globalize و Globalizing تنها از حدود سال 1960 رواج عمومی یافته است. وی به شواهدی از کاربرد این مشتقات جدید اشاره میکند همچون مجله اکونومیست که در 4/4/1959 گزارش داد که سهمیه جهانی واردات اتومبیل ایتالیا افزایش یافت و فرهنگ وبستر در نشریه Spectator در شماره مورخ 5/10/1962 مفهوم جهانیسازی را یک مفهوم گیجکننده اعلام کرده بود.
این کتاب راهنمایی برای علاقمندان به موضوع جهانی شدن و پیامدهای احتمالی آن برای جمهوری اسلامی ایران است. در این کتاب، نویسنده به معنی و مفهوم این اصطلاح در میان عوام و نظریات دانشگاهی پرداخته و تحولات این مفهوم را از دیرباز تا کنون برشمرده و آثار آن را در زمینه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و سیاسی تشریح کرده و جایگاه ایران را در میان کشورهای جهان در سیر این تحول تعیین کرده است.

فهرست مطالب
مقدمه
معنای و مفهوم
دیدگاههای مختلف
ابهام
نظم جدید
فصل اول: زمینهها و رویکردهای غالب
دوره دولتها و ادیان بزرگ
دوره نوین
رویکرد وستفالی
رویکرد جامعه ملل
رویکرد پس از شوروی
فصل دوم: حوزههای نفوذ
حوزه فرهنگ و ارتباطات
مذهب و تمدن
تجدد، ملیگرایی و بنیادگرایی
ارتباطات
حوزه اقتصاد و امور مالی
بازارهای مالی
تجارت
شرکتهای چند ملیتی
تقسیم کار بینالمللی
مدیریت تولید
طبقات فراملی
کارگران مهاجر
حوزه جغرافیا و محیطزیست
حوزه سیاست و امور حکومتی
فروپاشی اتحادیهها و دولتهای ملی
محدودیت دولتهای ملی
گسترش ایدئولوژی سیاسی واحد
بروز آنارشیسم و ظهور بینظمی
پیدایش دولت-شهرها
فصل سوم: پیامدهای جهانیسازی برای ایران
نتیجه
ضمیمه
کتابنامه
راهنمای دانلود کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران
برای دانلود کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران و دسترسی قانونی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

نظرات کتاب جهانی شدن و پیامدهای آن برای ایران


کتاب جهانی شدن ابتدا به واژه شناسی جهانی شدن پرداخته و به طور کامل و جامع واژه شناسی انجام شده، در ادامه به دیدگاههای مختلف راجع به جهانی شدن از جمله نظریه امپریالیسم هابسون و لنین، نظریه وابستگی فرانک و نظریه نظام جهانی والرشتاین و... پرداخته و از نظر اینان جهانی شدن را
کتاب جهانی شدن کتابی ساده، قابل فهم برای فهمیدن معنی جهانی شدن وآثار آن است. در بخش دولتها وادیان بزرگ جهانی شدن از دوره باستان ایران ویونان را مثالهایی توضیح داده. بسیار عالی ومایه خوشحال است که در این کتاب از فرهنگ وسیاست ایران باستان وروشهای حکومت و داری جهانی آنها توضیح داده شده ومثال آورده اید زیرا امروزه کمتر کتابی پیدا میشود که این چنین از فرهنگ وتمدن ایران باستان برای توضیح مسائلی که امروزه ریشه آن درگذشته بوده استفاده کند. مانند همین بحث جهانی شدن حکومت ایران در گذشته که نشان میدهد جهانی شدن فقط منحصر به اروپا نیست.
وهمچنین مثالهایی از اسلام مسیحیت آورده شده وبعد از آن نیز دوره نوین که ازکنگره وستفالی 1648 شروع شده وتا کنون ادامه دارد که بیشتر مربوط به اروپا میباشد. نظریهها نیز به خوبی وخلاصه وار بیان شده (برخورد تمدنهای هانینگتون _رابرتسون _گیلپین... ) وآثار جهانی سازی برحوزه فرهنگ وارتباطات، سیاست وحکومت، مذهب، تجدد، ملی گرایی، اقتصاد و... بخوبی بیان شده.
نقد:
اما با توجه به عنوان کتاب بهتر بود در یک بحث مفصل به آثارجهانی سازی برای ایران نیز پرداخته میشد.
در آخر بخاطر زحمات شما استاد گرامی سپاس گزاریم