- از: سهیل گودرزی، رحیم ایلغمی سراسکانرود
- ناشر: انتشارات دانشگاه عالی دفاع ملی تهران
برای دانلود قانونی کتاب سناریوهای دوره 15 ساله اجرای توافق هستهای ایران (برجام) و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان دانلود کنید.
معرفی کتاب سناریوهای دوره 15 ساله اجرای توافق هستهای ایران (برجام)
کتاب سناریوهای دوره 15 ساله اجرای توافق هستهای ایران (برجام) نوشته سهیل گودرزی و رحیم ایلغمی سراسکانرود، به روابط بین ایران، آمریکا، کشورهای عضو 1+5 و توافق هستهای بینشان که به برجام معروف است، میپردازد.
در کتاب سناریوهای دوره 15 ساله اجرای توافق هستهای ایران (برجام) (Scenarios for Implementation of JCPOA) تلاش شده است تا سناریوهای محتمل فراروی طرفین توافق هستهای میان ایران و پنج قدرت جهانی ترسیم شده و بر پایه این سناریوها، مسیر حرکت به سمت آینده مطلوب برای ایران در پایان بازه زمانی 15 ساله اجرای برجام به تصویر کشیده شود.
مبنای اصلی این پژوهش تلفیق رویکردهای آیندهپژوهی با دانش روابط بینالملل بوده است. به عبارت دیگر در این پژوهش تلاش محققان بر این بوده که با تمرکز بر روششناسی متنوع آیندهپژوهی جزئیات و لایههای پیچیده توافق هستهای را مورد توجه قرار داده و در عین حال از رهگذر عنایت به ظرافت های سیاسی و بینالمللی موضوع به چارچوبی مشخص و قابل اتکا از توالی رخدادها و نتایج حاصل از آنها دست یابند.
در همین چارچوب تلاش سهیل گودرزی و رحیم ایلغمی بر آن بوده تا حد امکان از نقطه نظرات پژوهشگران، راهبرداندیشان و متخصصان سیاست خارجی و دیپلماسی که نسبت به موضوع هستهای، مختصات و آینده آن از آگاهی مناسبی برخوردار بودند، استفاده شود.
در بخشی از کتاب سناریوهای 15 ساله اجرای توافق هستهای ایران میخوانیم:
سناریونویسی آخرین مرحله از یک مطالعه جامع آیندهپژوهی است. اگرچه میتوان شناسایی و تحلیل روندها یا ترسیم آیندههای بدیل را به صورت مستقل به انجام رساند، اما زمانی یک مطالعه به ساختار نهایی خود میرسد که با هشدارها و پیشنهادها برای رسیدن به آینده مطلوب همراه باشد. بر همین اساس و با توجه به هدف غایی این پروژه تحقیقاتی، در این بخش و پس از شناسایی و تحیل کنشگران، پیشرانها و عدمقطعیتها نوبت به سناریونویسی میرسد. هر یک از این سناریوها نیز شامل بخشهای متعددی است.
شاخصهای راهنما به عنوان سنجههایی برای شناسایی سناریوها در جهان واقع به شمار میروند و زمینههای رخداد یک سناریو نیز به مشخصات و فضای حاکم بر محیط بروز سناریو اشاره میکند. در ادامه به رویدادهای کلیدی هر سناریو پرداخته شده و با نگارش سیر داستانی فعل و انفعالات میان کنشگران، پوششی منطقی برای سناریو به دست میآید. گام بعدی به شناسایی آینده مطلوب برای جمهوری اسلامی ایران در هر یک از این شرایط گوناگون است؛ بهطوریکه این دورنما به ما نشان میدهد که چه اقدامات پیشینی برای اجتناب و کدام اقدامات پسینی برای مدیریت عدم قطعیتهای موجود در این سناریو ضروری هستند. در نهایت پیشبینی محیطی کمک میکند تا تصویری از محیط اجتماعی و سیاسی حاکم بر کشور پس از بروز هر سناریو به تصویر کشیده شود. با این تفاسیر ادامه فصل به تفصیل به هفت سناریویی میپردازد که در برابر برجام امکان بروز دارند.

فهرست مطالب
فصل اول: کلیات تحقیق
فصل دوم: مبانی نظری و ادبیات موضوع
فصل سوم: روششناسی پژوهش
فصل چهارم: شناسایی و ارزیابی کنشگران
فصل پنجم: پیشرانها، عدم قطعیتها و سناریونویسی
فصل ششم: نتیجهگیری
منابع
راهنمای دانلود کتاب سناریوهای دوره 15 ساله اجرای توافق هستهای ایران (برجام)
برای دانلود کتاب سناریوهای دوره 15 ساله اجرای توافق هستهای ایران (برجام) و دسترسی قانونی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.
