- از: سیده میترا هاشمی
- ناشر: انتشارات روزنه
برای دانلود قانونی کتاب مقدمهای بر تاریخ شفاهی معماری ایران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان دانلود کنید.
معرفی کتاب مقدمهای بر تاریخ شفاهی معماری ایران
کتاب مقدمهای بر تاریخ شفاهی معماری ایران اثر سیده میترا هاشمی، تأملی است در مباحث نظری و عملی و تاریخ شفاهی معماری ایران و گامی نخستین برای حفظ این شواهد ارزشمند تاریخی است.
کتاب مقدمهای بر تاریخ شفاهی معماری ایران نخستین کتاب در زمینۀ تاریخ شفاهی معماری ایران و بلکه از معدود کتابها در زمینۀ تاریخ شفاهی معماری جهان است. این کتاب هم حاوی مباحث نظری تاریخ شفاهی معماری و هم مباحث عملی آن است.
تاریخ شفاهی از شاخههای جدید تاریخی است که در چند دهۀ اخیر، با اقبال فراوان ایرانیان روبهرو شده است. با وجود فعالیت نهادهای مختلف در این زمینه، مبانی نظری و عملی تاریخ شفاهی در ایران هنوز چندان مدون و روشن نیست. تاریخ شفاهی بر اطلاعات تاریخی مبتنی است که در خاطرۀ مردم است. در تاریخ معماری ایران که مدارک کتبی نادر و آثار مادی باقیمانده نیز دچار تغییر و ویرانی شده است، اهمیت گنجینۀ اطلاعات شفاهی دوچندان است. با وجود این، اهمیت این دسته از شواهد تاریخی معماری تا امروز مغفول مانده است؛ حال آنکه منابع شفاهی میراست و دیر نیست کسانی که اطلاعات ارزشمندی از معماری گذشتۀ ایران دارند از دست روند و ما را از آنچه در سینه دارند، محروم کنند.
کتاب مقدمهای بر تاریخ شفاهی معماری ایران در بخش نخست به تعریف تاریخ شفاهی و تاریخ شفاهی معماری ایران، اهمیت، فایده، و ضرورت آن، و پیشینۀ تاریخ شفاهی و تاریخ شفاهی معماری در جهان و ایران میپردازد؛ و در بخش دوم، مباحث عملی تاریخ شفاهی معماری ایران از مصاحبه و گردآوری اطلاعات تا پردازش و بایگانی و سنجش اعتبار شواهد شفاهی و سرانجام تدوین روایت تاریخی را بررسی میکند.
کتاب حاضر نه فقط به کار اندیشمندان و پژوهندگان تاریخ معماری ایران میآید، بلکه پژوهشگران تاریخ در دیگر حوزهها و رشتهها نیز آن را منبعی عمیق و گویا و جامع و سودمند خواهند یافت.
در بخشی از کتاب مقدمهای بر تاریخ شفاهی معماری ایران میخوانیم:
وقایع تاریخی در گذشته به انجام رسیده است و امروز فقط در قالب شواهد باقی میتوان با آن مواجه شد. پس مورخان در بسیاری از پژوهشیهای تاریخی، محدود به شواهد موجود هستند. در پژوهش تاریخ شفاهی، مورخ میتواند از این محدودیت فراتر رود چرا که در این دست وقایع، میتوان شواهدی دیگر علاوه بر شواهد مدون موجود پدید آورد. محقق تاریخ شفاهی بر پایهٔ پرسشی که دارد، نزد کسانی که از واقعه خبر دارند میرود و شواهدی جدید از وقایع گذشته مییابد.

فهرست مطالب
تقریظ
پیشگفتار
بخش اول. تاریخ شفاهی معماری ایران در نظر
فصل ۱. تعریف
فصل ۲. فواید و ضرورت
فصل ۳. پیشینه
بخش دوم. تاریخ شفاهی معماری ایران در عمل
فصل ۴. گردآوری اطلاعات
فصل ۵. پردازش و بایگانی
فصل ۶. تدوین و تبیین
فهرست منابع
نمایه
راهنمای دانلود کتاب مقدمهای بر تاریخ شفاهی معماری ایران
برای دانلود کتاب مقدمهای بر تاریخ شفاهی معماری ایران و دسترسی قانونی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.
