معرفی و دانلود کتاب یادداشتهای انقلاب
برای دانلود قانونی کتاب یادداشتهای انقلاب و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب یادداشتهای انقلاب
کتاب یادداشتهای انقلاب، تالیف صادق زیباکلام، مجموعهاى از مقالات، سخنرانى و مصاحبه پیرامون انقلاب اسلامى ایران در سالهاى بعد از دوم خرداد است. همچنین این کتاب شامل مباحث مهم انقلابی در جهت معرفى واقعبینانهتر و غیرسیاسى و ایدئولوژیک است.
ظرف سالهای گذشته حجم انبوهى از مطالب پیرامون انقلاب به رشته تحریر درآمده است. حجم انبوهترى نیز در قالب سخنرانى، فیلم و غیره تولید شده است. هر سال به مناسبت سالگرد پیروزى انقلاب صدا و سیما، مطبوعات، ائمه جمعه و جماعات و مسئولین حکومتى به مدت ده روز تحت عنوان «دهه فجر» مطالب انبوهى پیرامون انقلاب اسلامى بیان مىکنند. جداى از دهه فجر و سالگرد انقلاب، به مناسبتهاى مختلف دیگر همچون 12 فروردین، 15 خرداد، 17 شهریور، 13 آبان و غیره نیز مطالب زیادى پیرامون انقلاب اسلامى گفته مىشود. دانشآموزان از نخستین سالهاى دبستان با انقلاب اسلامى آشنا مىشوند و این آشنایى تا سالهاى آخر دبیرستان همه ساله ادامه مىیابد.
در دانشگاه و براى کلیه رشتههاى دانشگاهى، دو واحد درس اجبارى به نام «انقلاب اسلامى» وجود دارد. جداى از آموزش و پرورش، دانشگاهها و حوزههاى علمیه، شمار زیادى نهاد، سازمان و بنیاد نیز با صرف میلیاردها تومان بودجه در سال عهدهدار تبلیغ، معرفى، آموزش، تحقیق آگاهىبخش و آشنا نمودن مردم با انقلاب اسلامى هستند. با این همه هزینه و یک جین ارگان و نهاد به همراه تلاش نظام براى تبلیغ و معرفى انقلاب اسلامى، به نظر مىرسد که مردم، بالاخص نسل جوان و آنان که در زمان وقوع انقلاب اسلامى حضور نداشتند، نه تنها پیرامون انقلاب از دانش و آگاهى بالایى برخوردار نیستند، بلکه درمجموع نیز نسبت به آن یک دید مثبتى ندارند.
نه تنها بخش عمدهاى از جمعیت کشور که کمتر از چهل سال سن دارند (یعنى در زمان انقلاب حداکثر 15 ساله بودهاند)، با انقلاب اسلامى، اسباب و علل و ریشههاى به وجود آمدنش و چگونگى شکلگیرىاش بیگانه هستند بلکه مصیبت هولناکتر آن است که چندان علاقه و توجهى هم به آن ندارند. فىالواقع بسیارى از نسل جوان نه تنها شور و شوقى نسبت به انقلاب ندارند بلکه چندان هم در پى علم و اطلاع از آن نیستند. بماند آن دسته که اساسا به انقلاب و سقوط رژیم شاه با شک و تردید نگریسته و در پس ذهنشان آن را به طرحها و استراتژىهاى قدرتهاى غربى نسبت مىدهند.
اینکه چرا چنین شده و چرا «از قضا سرکنگبین صفرافزوده» و «روغن بادام خشکى آورده» و چرا این همه تلاش و تبلیغ حکومت و صرف میلیاردها تومان هزینه در سال به جاى به وجود آوردن انس و الفت و آشنایى با انقلاب اسلامى برعکس، بىتفاوتى، بىرغبتى و رویگردانى به بار آورده است، در وراى مطالب کتاب یادداشتهای انقلاب قرار مىگیرد. فقط در اینجا به ذکر سه نکته مهم مىبایستى اشاره شود: نخست آنکه با گذشت زمان شکاف بین نسلهاى بعد از انقلاب و انقلاب بیشتر مىشود. ترکیب جمعیتى ایران منظما در حال تغییر به نفع نسلهاى بعد از انقلاب است.
نسلهایى که کوچکترین تأثیر و تأثرى از گفتمان حکومتى از انقلاب نگرفتهاند. بنابراین، به تدریج که نسل مأنوس با انقلاب و نسلى که خود در انقلاب حضور داشته از میان مىرود و جاى آنان را نسلهاى بعد از انقلاب مىگیرد، فاصله یا شکاف ایرانیان با پدیده انقلاب اسلامى منظما افزایش مىیابد. نکته دوم حائز اهمیت در کتاب یادداشتهای انقلاب، آن است که هیچ یک از مسئولین حکومتى کمترین توجهى به این مسئله نشان نمىدهند. کانه این پدیده دارد در سرزمین دیگرى و یا در مملکت دیگرى اتفاق مىافتد. بعید به نظر مىرسد که کسى در ایران زندگى کند و متوجه این پدیده نشود.
با این همه مسئولین حکومتى به گونهاى رفتار مىکنند که گویى هیچ مشکل و مسئلهاى از این بابت وجود ندارد. گویى ما هنوز در سال ۵۸-۱۳۵۷ و سالهاى نخست انقلاب هستیم و انقلاب در دل اکثریت افراد و اعضاء جامعه ریشه و پیوند دارد. نه تنها هیچ تغییر و تحولى در نحوه رویکردشان نسبت به انقلاب اسلامى به چشم نمىخورد، بلکه کماکان به دنبال همان روشهاى بىنتیجه و منفى هستند که این بلا را بر سر انقلاب اسلامى در نبرد اذهان نسل جوان کشور به وجود آورده است. یک بررسى مختصر در قالب یک نظرسنجى ساده در میان دانشجویان کشور به وضوح و به گونهاى بىچون و چرا مىتواند به مسئولین نشان دهد که جایگاه انقلاب اسلامى در میان نسل جوان تا به کجا نزول کرده است.
نکته سوم باز مىگردد به اسباب و علل و دلایل به وجود آمدن این معضل. دلایل متعددى براى به وجود آمدن این پدیده مىتوان ذکر کرد. اما شاید بتوان گفت که بزرگترین دلیل باز مىگردد به نحوه برخورد حکومت ایران به پدیده انقلاب اسلامى ظرف چند سال گذشته. آنچه که خیلى خلاصه مىتوان گفت آن است که حکومت جمهورى اسلامى ایران، به جاى بازگو نمودن روایت واقعى انقلاب ایران، تلاش نموده تا روایتى از انقلاب ارائه دهد که در حقیقت به نفع یا در جهت مصالح و منافع سیاسى و ایدئولوژیک خودش باشد.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
انقلاب اسلامى، سقوط رژیم شاه
و بیمارى به نام «توهم توطئه»
انقلاب اسلامى براى چه بود؟
نگاهى مجدد به حکومت و نظام اسلامى بعد از 24 سال
انقلاب ایران صرفا یک پدیده سیاسى نیست
علتها و پیامدهاى انقلاب 57
دوم خرداد، بازگشت به دوران انقلاب
درس عمومى «انقلاب اسلامى» و آزمونهاى فراروى
انقلاب اسلامى، سنت و تجدد
هویت دینى، بنیادگرایى و انقلاب اسلامى ایران
از واقعیت تا ذهنیت
نقد و معرفى کتاب
انتشارات روزنه منتشر کرد
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب یادداشتهای انقلاب |
نویسنده | صادق زیباکلام |
ناشر چاپی | انتشارات روزنه |
سال انتشار | ۱۳۹۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | ۱۵۸ |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-334-2050 |
موضوع کتاب | کتابهای تاریخ ایران |