معرفی و دانلود کتاب شاهد اعدام
برای دانلود قانونی کتاب شاهد اعدام و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب شاهد اعدام
کتاب شاهد اعدام و نه داستان آمریکایی دیگر آخر هزاره، مجموعهای است از داستانهای کوتاه، که با نیت شناخت افزون صاحبان مستقل قلم و تفکر، توسط دیبا داودی گردآوری و ترجمه شد. در این مجموعه موضوعات گوناگونی به چشم میخورد.
شکل قالب امروز ادبیات جهان را بسیاری «داستان کوتاه» میدانند؛ شاید سرعت و سرسام روزگار پر شتابمان در این امر دخیل بوده باشد، شاید کم حوصلگی انسان امروز و شایدهای فراوان دیگر این ماجرا را موکد کرده است. اما هیچکدام از این شایدهای مدام از ارزشهای بیبدیل نهفته در داستان کوتاه نمیکاهد. موجزگویی و تام و تمام گفتن در داستان کوتاه مستتر است، دریچهای است به پهنه بی پایان این قالب فراگیر ادبیات داستانی.
در کشور ما نیز اقبال خصوصاً در دو دهه اخیر با داستان کوتاه یار بوده و ترجمههایی عدیده از نویسندگان اقصینقاط جهان به بازار کتاب عرضه شده است؛ از آمریکای لاتین تا اروپای شرقی. در این میان داستانهای کوتاه ادبیات آمریکا از تلون و تنوع قابلتأملی برخوردارند. به رغم آنکه آثار چند نویسنده شهیر آمریکایی فراوان ترجمه و به زیور طبع آراسته شدهاند، کماکان نویسندگانی توانمند هستند که آنقدرها که باید شناختهشده نمینمایند. نویسندگانی صاحب اندیشه که از تفکری مستقل، غیردولتی و قلمی سحرانگیز برخوردارند.
از همین روی، پیش از هر داستان، بیوگرافی مجملی از زندگی خود نویسنده نیز در کتاب شاهد اعدام و نه داستان آمریکایی دیگر آخر هزاره، آمده تا کار شمولیت بیشتری بیابد. در این میان، برخی مانند آمبروز بیرس کاملاً شناخته شده هستند و برخی مانند ادوارد هوک کمتر دیده شده. اما مجموع آنها - که جملگی در ادبیات جهان صاحب نام و نشاناند - طیفی از رنگهای گونهگون ادبی در قلمرو داستان کوتاه را پیش چشم میگسترد که دیدن و خواندنشان خالی از لطف نیست.
معرفی کوتاه نویسندگان این مجموعه داستانهای کوتاه:
دونالد بارتلمی (Donald Barthelme) نویسندهای که بسیاری او را پدر داستانهای پسانوگرا میخوانند. او ابتدا قلم خود را در روزنامهها و مجلات به بوته آزمایش نهاد. صدها داستان کوتاه و چندین رمان نوشت. کتابش در سال 1972 جایزه بهترین کتاب کودک را از آنِ خود کرد.
هوارد فیلیپس لاوکرفت (Howard Phillips Lovecraft) نویسندهای خیال پرور با باورهایی متفاوت از هم عصران خویش که اگرچه نتوانست طی سالیان حیاتش مخاطبان پر شماری را جذب آثار خود کند، از چنان قلم با نفوذ و سحرآوری بهرهمند بود که سالیانی دیرپا پس از وفاتش نویسندهای از اوتاد اهالی قلم در ژانر وحشت محسوب میشود.
جروم وایدمن (Jerome Weidman) از محبوبترینِ نویسندگان معاصر آمریکایی بهشمار میآید. وایدمن در بسیاری از نمایشنامههایش به لایه تلخ زیرپوستی تجارت، سیاست و زیست روزمره نیویورک میپرداخت. او در سال 1960 بهطور مشترک جایزه پولیتزر را برای کتاب «فیورلّو» از آن خود کرد. وایدمن همان کسی است که ارنست همینگوی بزرگ او را بالزاکِ آمریکا میدانست.
آمبروز گوئینت بیرس (Ambrose Gwinnett Bierce) با قلم پر رمز و رازش دنیایی را به بند واژگان خود کشید. بسیاری او را بیرسِ تلخ میخواندند. در جانمایه عموم آثار بیرس ترس و تشویش دیده میشود. او ژانر وحشت را خوب میشناخت و خود را از پیروان مکتب رئالیسم ادبی میدانست.
ادوارد دنتینگر هوک (Edward Dentinger Hoch) به دنیا آمد تا ادبیات پلیسی و راز آلود جهان نام بزرگ و تأثیرگذار دیگری را بهخاطر بسپارد. هاک طی پنجاه سال فعالیت ادبی بیش از نهصد داستان پلیسی- جنایی نوشت که در نشریات گوناگون به چاپ رسید. بیتردید هوک در شمار معدود داستاننویسان ژانر پلیسی ادبیات آمریکا است که از وی در زمان حیاتش به دفعات تقدیر و تجلیل شده.
یودورا آلیس ولتی (Eudora Welty) نویسنده و عکاسی که بیتردید نامش در میان نام مشاهیر جهان خواهد ماند. ولتی برنده هشت جایزه اُهنری شد، نشان لژیون دونور را گرفت و نامش به دفعات در فهرست نامزدهای احتمالی دریافت جایزه نوبل بود.
جودیث سالووی (-1950) نویسنده داستان تحسینشده «جنگ یک روزه» که از مشهورترین داستانهای سالووی به شمار میآید و تا کنون به زبانهای گوناگونی ترجمه شده است. سالووی متأثر و متألم از مساحت چند ده کیلومتری قبرستان داستان نفسگیر «جنگ یکروزه» را به رشته تحریر درآورد.
ایوان هانتر یا همان اد مک بین (Evan Hunter) همانگونه که ماجرای هانتر و نامهای پر تعدادش را پایانی نیست، برای شهرت و اعتبار این نامها و محبوبیتشان در بازار نشر و سینمای جهانی نیز نقطه پایانی نمیتوان جست.
در بخشی از کتاب شاهد اعدام و نه داستان آمریکایی دیگر آخر هزاره میخوانیم:
این ماجرا مربوط به سال 1853 است، زمانی که حرفه دستفروشی در ایالات غربی کشور بیش از حالا باب بود و البته خطرات عدیده و فراوانی نیز داشت. دست فروشها و کوله بارشان جادههای خالی و خلوت را از سر ناچاری به امید مهمان نوازی و کرم مردمان طی میکردند. همین مسئله سبب شده بود دست فروش با افراد عجیب غریب و خل وضعی آشنا شود، شماری از این افراد آنهایی بودند که برایشان فرقی نداشت چهگونه زندگیشان را پیش میبرند و نان درآوردن از راه قتل برایشان امری پذیرفتهشده و عادی بود.
گهگاه پیش میآمد که دست فروشی با کوله بار تقلیل رفته و کیف پول البته پرپیمان شدهاش راهی خانه شخصیتی بدعنق شود و هرگز بعد از آن راهی به هیچ کجای دیگر نجوید. در مورد «بیکر پیر» هم همین طور بود؛ عموماً او را اینگونه صدا میکردند (چنین لقبهایی معمولا در غرب وحشی آن روزگار به افراد مسنی داده میشد که چندان عزیز و محترم نبودند؛ خصایص عمومی مبتنی بر ضدارزشهای اجتماعی همواره با بالا رفتن سن و سال افزایش مییافتند. ) دست فروشی به خانه او آمد و هرگز دیگر از آنجا خارج نشد؛ این تمام ماجرایی است که همه از آن مطلع هستند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
بعضی از ما دوست مان کولبی را تهدید می کردیم... ◆ دونالد بارتلمی
درخت ◆ هوارد فیلیپس لاوکرفت
بنجامین کوچولو ◆ لوراالیزابت ریچاردز
پدرم در تاریکی مینشیند ◆ جروم وایدمن
کنکیستادور ◆ پرودنسیو دو پردا
شاهد اعدام ◆ آمبروز بیرس
باغ وحش ◆ ادوارد دنتینگر هوک
مرگ یک فروشنده دورهگرد ◆ یودورا ولتی
جنگ یک روزه ◆ جودیث سالووِی
دور آخر ◆ ایوان هانتر
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب شاهد اعدام |
نویسنده | دونالد بارتلمی، جروم وایدمن، آمبروز گوئینت بیرس، ادوارد دی هوک، جودیث سالووی، ایوان هانتر، یودورا آلیس ولتی، اچ پی لاوکرفت |
مترجم | دیبا داودی |
ناشر چاپی | انتشارات روزنه |
سال انتشار | ۱۳۹۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | ۱۴۴ |
زبان | فارسی |
شابک | 978-964-334-473-3 |
موضوع کتاب | کتابهای داستان و رمان خارجی |