معرفی و دانلود کتاب معافیت‌های گمرکی و سیاست‌های تجارت مرزی در ایران

عکس جلد کتاب معافیت‌های گمرکی و سیاست‌های تجارت مرزی در ایران
قیمت:
۱۰۲,۷۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب معافیت‌های گمرکی و سیاست‌های تجارت مرزی در ایران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب معافیت‌های گمرکی و سیاست‌های تجارت مرزی در ایران و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب معافیت‌های گمرکی و سیاست‌های تجارت مرزی در ایران

کتاب معافیت‌های گمرکی و سیاست‌های تجارت مرزی در ایران نوشته‌ی علی زاهدطالبان، به مباحثی چون چارچوب پژوهش، بررسی قوانین و مقررات، الزامات و ضوابط و بررسی عملکرد تجارت مرزی در ایران، بررسی سازوکارهای ترتیبات تجارت مرزی در سایر کشورهای جهان، بررسی قوانین، مقررات، الزامات و ضوابط حاکم بر تجارت مرزی و... می‌پردازد.

درباره‌ی کتاب معافیت‌های گمرکی و سیاست‌های تجارت مرزی در ایران:

زمانی که ساکنان محلی در یک منطقه جغرافیایی خاص و مشخص به تجارت در مرزها مشغول هستند، به آن تجارت مرزی اطلاق می‌شود. تجارت میان این افراد معمولاً مشمول همه‌ی ضوابط گمرکی نمی‌شود و فرض بر این است که کالاهای تجارت شده به این شکل، در همان منطقه جغرافیایی مورد استفاده قرار می‌گیرد و از آن‌جا خارج نمی‌شود. بازارچه‌های مرزی از جمله مکان‌هایی است که تقریباً این ویژگی‌ها را داراست. استفاده ساکنان مناطق مرزی از سود خرید و فروش کالاهایی که قیمت آن‌ها در دو طرف مرز تفاوت دارد، هدف تجارت مرزی است.

تحقیقات توسعه‌ای از جمله تحقیقات اقتصادی، اجتماعی و بوم‌شناسی در سالیان اخیر به مناطق مرزی و تاثیرات آن توجه بسیاری نشان داده است. رغبت و توجه صورت گرفته به این مناطق، نشات گرفته از این تصور است که این مناطق ویژه موجبات سازگاری اقتصادی را در همسو شدن بین کشورها فراهم کند. در مناطق مرزی بعضی از کشورهای در حال توسعه، بسیاری از نیازهای مردم ساکن آن مناطق از طریق مبادلات تامین می‌شود. علی‌رغم غیررسمی و محلی بودن این نوع از مبادلات، آن‌ها نقش پررنگ و مهمی در مبادلات میان کشورهای همسایه دارند و زندگی ساکنان مناطق مرزی را بهبود می‌بخشد. بنابراین چنین مبادلاتی همکاری‌های متقابل اقتصادی را توسعه داده، بازارهای مرزی محلی را گسترش می‌دهد و ثبات و صلح را در مناطق مرزنشین به همراه می‌آورد.

نواحی مرزی، از مناطق حساس و استراتژیک کشور محسوب می‌شوند. مراتع و زمین‌های غیرحاصلخیز مرزی، به ویژه در مناطق کوهستانی و بیابانی کشور دائماً به دلیل کمبود رفاه و انگیزه لازم برای زندگی، مشکلاتی را در زمینه سیاسی، اقتصادی و امنیتی برای دولت‌های وقت ایجاد کرده است. عمده‌ترین مشکلات اقتصادی و اجتماعی این مناطق کمبود شغل، ناتوانی در تولید، پایین بودن میزان درآمد و دسترسی نداشتن به نیازهای اولیه است که معضلات متعددی از جمله مهاجرت، قاچاق کالا و... را ایجاد کرده است.

کتاب معافیت‌های گمرکی و سیاست‌های تجارت مرزی در ایران مناسب چه کسانی است؟

مطالعه‌ی این کتاب به تاجران و فعالان دنیای تجارت و اقتصاد توصیه می‌شود.

در بخشی از کتاب معافیت‌های گمرکی و سیاست‌های تجارت مرزی در ایران می‌خوانیم:

بی‌تردید اصلی‌ترین و مهم‌ترین ضوابط و الزامات مربوط به ترجیحات مرزی را باید در قانون ساماندهی مبادلات مرزی و آیین‌نامه اجرایی آن سراغ گرفت که به دلیل نارسایی‌ها و ابهاماتی که در قانون مقررات صادرات و واردات وجود داشت، مجلس‌شورای‌اسلامی در سال 1384 با تصویب این قانون و با ارائه تعاریف، شرایط و ضوابط تفصیلی آن در صدد ساماندهی مبادلات مرزی کشور برآمد. در این قانون برای اولین بار مبادله مرزی تعریف شده و سایر تعاریف مرتبط دیگر نظیر پیله‌ور و بازارچه مرزی ارائه و ضوابط و الزامات قانونی مربوطه نیز به نحو نسبتاً مبسوطی به‌دست داده شده است. مواد مختلف این قانون و تبصره‌های ذیل آن و همچنین مواد و تبصره‌های آیین‌نامه اجرایی قانون ساماندهی مبادلات مرزی، شرایط و الزامات مبادلات مرزی را به تفصیل تعیین کرده است.

طبق تعریف ارائه شده در ماده یک این قانون مبادله مرزی عبارت است از «خرید و فروش کالا توسط ساکنان مناطق مرزی و تعاونی‌های مرزنشین دارای مجوز، پیله‌وران، بازارچه‌های مرزی، ملوانان، خدمه و کارکنان شناورهای دارای حداکثر 500 تن ظرفیت در حجم و نوع مشخص و در سقف تعیین شده وزارت صنعت، معدن و تجارت.» ماده 3 قانون مذکور به تعریف پیله‌ور که از جمله اشخاص واجد صلاحیت برای برخورداری از تسهیلات مرزی است، پرداخته است. طبق این تعریف پیله‌ور عبارت است از «شخص ساکن مناطق مرزی با حداقل سه سال سابقه سکونت مستمر که دارای کارت پیله‌وری صادره از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و اهلیت مندرج در ماده (211) قانون مدنی است.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار
بخش اول: چارچوب پژوهش، بررسی قوانین و مقررات، الزامات و ضوابط و بررسی عملکرد تجارت مرزی در ایران
فصل اول: چارچوب کلی پژوهش، بیان مسئله و مرور ادبیات موضوع
فصل دوم: بررسی قوانین، مقررات، الزامات و ضوابط حاکم بر تجارت مرزی
فصل سوم: بررسی اهداف، سابقه، فهرست کالاهای تحت شمول و پراکنش بازارچه‌های مرزی در...
فصل چهارم: بررسی عملکرد مبادلات مرزی از گذشته تاکنون
بخش دوم: بررسی سازوکارهای ترتیبات تجارت مرزی در سایر کشورهای جهان
فصل پنجم: بررسی وضعیت تسهیلات و معافیت‌های گمرکی در تجارت مرزی سایر کشورهای جهان
بخش سوم: بررسی اثربخشی تسهیلات و ترجیحات مرزی، ارزیابی نتایج و...
فصل ششم: بررسی اثربخشی تسهیلات و ترجیحات گمرکی در مبادلات مرزی
فصل هفتم: ارزیابی نتایج و تحلیل نقاط قوت و ضعف و ارائه پیشنهادها و توصیه‌های سیاستی
منابع و مراجع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب معافیت‌های گمرکی و سیاست‌های تجارت مرزی در ایران
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات شرکت چاپ و نشر بازرگانی
سال انتشار۱۳۹۷
فرمت کتابPDF
تعداد صفحات224
زبانفارسی
شابک978-964-468-633-7
موضوع کتابکتاب‌های حقوق بازرگانی
قیمت نسخه الکترونیک

راهنمای مطالعه کتاب معافیت‌های گمرکی و سیاست‌های تجارت مرزی در ایران

برای دریافت کتاب معافیت‌های گمرکی و سیاست‌های تجارت مرزی در ایران و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.