معرفی و دانلود کتاب پژوهشی بر معماری بومی بر اساس هندسه فرکتال دریای خزر

عکس جلد کتاب پژوهشی بر معماری بومی بر اساس هندسه فرکتال دریای خزر
قیمت:
۹۹,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب پژوهشی بر معماری بومی بر اساس هندسه فرکتال دریای خزر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب پژوهشی بر معماری بومی بر اساس هندسه فرکتال دریای خزر و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب پژوهشی بر معماری بومی بر اساس هندسه فرکتال دریای خزر

کتاب پژوهشی بر معماری بومی بر اساس هندسه فرکتال دریای خزر نوشته‌ی میثم هزارجریبی با تلفیق مفاهیم ریاضی، هندسه‌ی فرکتال و زیبایی شناسی طبیعت، الگویی بومی و علمی برای طراحی معماری در اقلیم‌های ساحلی ارائه داده است. این اثر نوآورانه تلاشی برای پیوند میان طبیعت و طراحی معاصر محسوب می‌شود.

درباره‌ی کتاب پژوهشی بر معماری بومی بر اساس هندسه فرکتال دریای خزر

همیشه در دنیای معماری می‌توان رابطه‌ای رازآلود و الهام‌بخشی میان طبیعت و طراحی سازه‌ها پیدا کرد. میثم هزارجریبی به‌عنوان یک معمار در گیلان، وقتی که به چشم‌انداز موج‌دار و بی‌نظم سواحل دریای خزر نگاه می‌کرد، نظمی طبیعی، ریاضی و هندسی را دید که برایش به الگویی الهام‌بخش تبدیل شد.

کتاب پژوهشی بر معماری بومی بر اساس هندسه فرکتال دریای خزر، حاصل دو سال پژوهش دانشگاهی است که با تجربه آمیخته شده است. نویسنده‌ی این کتاب مشاهدات زیست محیطی، دانش ریاضیات و سنت‌های بومی معماری در شمال ایران را باهم تلفیق و در این اثر تلاش کرده نگرشی علمی و نوآورانه نسبت به معماری بومی به دست دهد. او از طبیعت گیلان، به‌ویژه ساحل خزر، الهام گرفته و تلاش کرده الگوهایی از هندسه‌ی فرکتال را در طراحی فضایی معماری پیاده‌سازی کند؛ الگویی که در عین ریاضی بودن، از دل طبیعت بیرون کشیده شده است.

در این کتاب، ابتدا مباحث نظری و مقدماتی هندسه‌ی فرکتال و نقش آن در طبیعت بررسی می‌شود. سپس نویسنده با تحلیل ویژگی‌های بصری، هندسی و ساختاری طبیعت سواحل خزر، سعی می‌کند نشان دهد که چگونه این ویژگی‌ها می‌توانند الهام‌بخش طراحی فضاهای معماری باشند. فصل‌های مختلف کتاب به مفاهیمی همچون انواع هندسه، ابعاد فرکتال، اشکال پایه‌ی فرکتال، قوانین طراحی، نسبت‌های طلایی، و کاربرد عملی آن‌ها در پروژه‌ای فرضی مانند طراحی یک دهکده‌ی توریستی در سواحل شمال اختصاص دارد. نمودارها و نقشه‌هایی هم برای توضیح بهتر ایده‌ها ارائه شده‌اند.

این اثر به همت انتشارات الهام اندیشه به مخاطبان و مشتاقان معماری عرضه شده است.

کتاب پژوهشی بر معماری بومی بر اساس هندسه فرکتال دریای خزر برای چه کسانی مناسب است؟

این کتاب برای معماران، طراحان شهری، دانشجویان معماری و حتی علاقه‌مندان به طبیعت و فرم‌های آن مناسب است. کسانی که به دنبال پیوندی خلاقانه و بنیادین میان علم، هنر و بومی‌گرایی هستند، در این اثر زاویه‌ای تازه و قابل تأمل از معماری معاصر خواهند یافت.

در بخشی از کتاب پژوهشی بر معماری بومی بر اساس هندسه فرکتال دریای خزر می‌خوانیم

پیچیدگی قطعات کوچکتر شبیه پیچیدگی کل شی است. به عبارت دیگر انسجام بین کل و اجزای آن وجود دارد، حالتی را توصیف می‌کند که در آن همه‌ی اجزا در تعادل هستند و از یکدیگر حمایت می‌کنند. ترکیب‌بندی معماری با تکامل فرم‌های جالبی مرتبط است که از نمای دور گرفته تا جزئیات را شامل می‌شود. این تکامل برای حفظ جذابیت معماری لازم است. هندسه فرکتالی مطالعه شکلی این تکامل و جزئیات خود متشابه از مقیاس‌های بزرگ به کوچک است. برای استفاده از ایده‌های فراکتال در معماری و طراحی دو راه وجود دارد:

اول: بُعد فرکتال یک طرح می‌تواند اندازه‌گیری شود و به عنوان یک ابزار نقد مورد پذیرش قرار گیرد.

دوم: توزیع فراکتال می‌تواند در ایجاد ریتم‌های پیچیده در طراحی مورد استفاده قرار گیرد. بُعد فراکتال برآمدگی‌های کوه در پشت یک پروژه معماری می‌تواند اندازه‌گیری شود و به عنوان یک راهنما در ریتم‌های فرکتالی طرح پروژه مورد استفاده قرار بگیرد. بدین‌ترتیب پروژه و منظر پس زمینه دارای خصوصیت ریتمیک مشابه خواهند شد.

خانه‌های فرانک لوید رایت یک مثال خوب از تکامل جزئیات از بزرگ تا کوچک است و اغلب یک ایده‌ی مرکزی یا اصلی وجود می‌کند که تطبیق این ایده مرکزی و طراحی برگرفته از طبیعت می‌باشد. خانه‌های ردیفی مثالی ساده از چگونگی کاربرد توزیع فرکتالی را در مقام یک ابزار طراحی نشان می‌دهد که هم ارتفاع و هم پهنای هر خانه براساس یک توزیع فرکتالی تنوع یافته است. تنوع حاصل، ریتم پیچیده‌ای را به دست می‌دهد که در فرم‌های طبیعی و ساختمان‌های بومی دیده می‌شود. (بویل، 1392)

فهرست مطالب کتاب

فصل اول: مقدمه و ضرورت پژوهش
فصل دوم: طبیعت‌گرای در معماری
معماری پایدار یا سبز
معماری بیونیک (زیست محیطی)
معماری هنر نو Art Nouveau
فصل سوم: هندسه در معماری
تعریف و انواع هندسه
هندسه‌ی اقلیدسی و فرکتالی
تناسب طلایی
فصل چهارم: ریشه‌یابی فرکتال
تعریف فرکتال
نظریه‌ی آشوب
ساخت فرکتال
انواع گروه‌های فرکتال
منحنی مینکوسکی
منحنی پئانو
فصل پنجم: ویژگی‌های فرکتال
خودمتشابهی
خردمقیاسی
مقیاس (بُعد اعشاری)
تکرارشوندگی و تعادل
ریتم
تکامل و فرم‌بندی
فصل ششم: بُعد فرکتال
بُعد خود متشابهی (Ds)
بعد اندازه گیری (d)
رابطه‌ی بین بعد خودمتشابهی (Ds) و بعد اندازه‌ی (d)
بُعد پوشش دهنده D
بُعد شمارش خانه (Db)
فصل هفتم: فرکتال در معماری
فصل هشتم: بررسی مولفه‌های فرکتال ساحل دریای خزر
اشکال پایه فرکتال
ترکیب انواع خطوط فرکتال ساحل دریای خزر
جانمایی و لکه‌گذاری فرکتالی به روش توده شدن (Curdling) در سایت ساحل دریای خزر
نتیجه‌ی توده شدن و یک غبار فرکتالی- (بویل، 1392)
فصل نهم: قوانین طراحی فرکتال در استان گیلان
محیط‌هایی برای دست یافتن به آرامش
گسترش و ایجاد بافت فرکتالی
طراحی ساختار فرم
فصل دهم: نمونه طراحی فرکتال در ساحل دریای خزر
مکان‌یابی و لکه‌گذاری در سایت
روند شکل گیری طرح
طراحی سایت پلان
منابع

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب پژوهشی بر معماری بومی بر اساس هندسه فرکتال دریای خزر
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات الهام اندیشه
سال انتشار۱۴۰۳
فرمت کتابPDF
تعداد صفحات179
زبانفارسی
شابک978-622-8034-25-6
موضوع کتابکتاب‌های معماری ایرانی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب پژوهشی بر معماری بومی بر اساس هندسه فرکتال دریای خزر

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب پژوهشی بر معماری بومی بر اساس هندسه فرکتال دریای خزر

برای دریافت کتاب پژوهشی بر معماری بومی بر اساس هندسه فرکتال دریای خزر و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.

👋 سوالی دارید؟