معرفی و دانلود کتاب چووآ برای همه: راهنمای یافتن تعادل در زندگی
برای دانلود قانونی کتاب چووآ برای همه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب چووآ برای همه: راهنمای یافتن تعادل در زندگی
چووآ مفهومی برگرفته از فرهنگ ژاپن به معنای در جستوجوی تعادل است. آکمی تاناکا در کتاب چووآ برای همه میخواهد ما را با این مفهوم آشنا کند. در دنیای پرتلاطم و پر آشوب امروزه دستیابی به خواستهها در عین قبولکردن مسئولیتهای شخصی کاری دشوار و چالشبرانگیز است اما این مفهوم ما را به تلاشی آگاهانه و فعالانه برای حفظ کردن تعادل دعوت میکند.
دربارهی کتاب چووآ برای همه
در جهان پرآشوبی زندگی میکنیم. شاید وقتهایی باشد که خدشهدار شدن تعادل در زندگیمان باعث ایجاد هرج و مرجی طولانی در وجودمان شود. اما این دغدغههای دیرین در کتاب چووآ برای همه (The Power of Chowa) از منظر حکمت مردم ژاپن به ما پاسخ داده میشود. چووآ واژهایاست که نمیتوان معادل دقیقی برای آن در زبان فارسی پیدا کرد اما معنای بنیادین آن چیزی جز هماهنگی، توازن و همزیستی خردمندانه در میان اضداد نیست.
آکمی تاناکا (Akemi Tanaka) معلم زبان و فرهنگ ژاپنی با آموزههایش پلی میان فرهنگ ژاپنی و زیست فعلی غربی زده است. نثر دلنشین و نگاه ژرف او تلاشی است که آموزههای چووآ را به زندگی معاصر پیوند میزند. او خواننده را به تاملی مجدد در روابط انسانی، تعادل در تمام جنبههای زندگی و هماهنگی در بیرون و درون و تعامل با دنیای مادی فرا میخواند. در دنیایی که همهچیز به شکل شتابزدهای جلو میرود، دعوت دوستانهی آکمی تاناکا به داشتن زندگیای متعادلتر، آرامتر و آگاهانهتر، راهمان را از میانهی پیچیدگیهای جهان مدرن به سوی آرامش درونی هموارتر میکند.
کتاب چووآ برای همه از جهاتی دیگر کتاب هیجانانگیزی است. اگر در زمرهی کسانی باشید که همیشه از فرهنگ زیبا و در عین حال متفاوت ژاپن لذت میبردهاید، در این کتاب با دنیای شگفتانگیزی مواجه خواهید شد که شما را به لایههای عمیقتری از ظرافتهای آداب اجتماعی و فرهنگ ژاپنی خواهد برد. فرهنگ سنتی مردم ژاپن که براساس ایجاد و جستوجویی آرام و در عین حال فعالانه استوار شده است، راههای واضح و در عین حال کاملی برای تعامل با اکثر جنبههای زندگیمان آموزش میدهد. چه در زمانهای بحران که احساس خطر میکنیم و چه در روزهایی آرام به نحوهی پوششمان فکر میکنیم، چووآ مفهومی است که میتواند در تکتک اجزای زندگی ما رسوخ کند و مجالی برای جستوجویی فعال و عزم آگاهانهای برای درست کردن اوضاع زندگیمان بهوجود بیاورد.
نویسندهی این کتاب با توجه به تجربهی چندین سالهاش در آموزش دادن مفهوم چووآ به دیگران، در کتابش از مثالهای زیادی برای بسطدادن و واضحکردن مفهوم چووآ در مقیاسهای بزرگتر و در تعامل با اطرافیان استفاده میکند. از سوی دیگر، اگر به تاریخ و فرهنگ مردم ژاپن بنگریم، تابآوری و حس آرامش آنها را در زمانهای بحران تحسین میکنیم. کتاب چووآ برای همه به ما آموزش میدهد مانند ژاپنیها سرسخت و در عین حال آرام باشیم و ارتباط فعالانه و معناداری با جهان اطرافمان بسازیم و آن را حفظ کنیم.
این کتاب در نشر شورآفرین با ترجمهی بانو رحیم صالحی به زبان فارسی ترجمه شده و در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
در نکوداشت کتاب چووآ برای همه
- «پیروی کردن از خرد آکمی تاناکا راهی آسان برای شروع ایجاد تعادل در زندگی است.» (Independent)
کتاب چووآ برای همه برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به تاریخ، سبک زندگی، زبان و فرهنگ ژاپن علاقه دارید و میخواهید کمی بیشتر با فرهنگ مردم ژاپن آشنا شوید، این کتاب به شما دیدگاههای روشنگرانهای خواهد بخشید. اما بهطور کلی این کتاب برای تمام کسانی که به مباحث توسعهی فردی، ذهنآگاهی و ایجاد ارتباطات معنادار با اطرافیانشان علاقهمند هستند، میتواند بسیار جالب توجه و راهگشا باشد.
در بخشی از کتاب چووآ برای همه: راهنمای یافتن تعادل در زندگی میخوانیم
رابطهی تاریخی ژاپن با گوشت، نشان از نقش چُووآ دارد: کشمکش برای متعادل کردن آنچه حاکمان ژاپن میخواستند، منابع محدودی که در اختیار داشتند و خواستههای شهروندان معمولی. در قرن پنجم، مردم بیشتر برنج، سبزیجات و ماهی مصرف میکردند. در ژاپنِ کوهستانی، زمین بسیار کمی برای چرای گاو وجود داشت. ورود بوداییسم و اصول آن مبنی بر عدم خشونت علیه موجودات زنده، اولین ممنوعیت سراسری خوردن گوشت را موجب شد. با این حال به نظر میرسد که شوگونها و اربابان محلی حداقل در مواردی نادر بهعنوان هدیه به یکدیگر گوشت میدادند. در این موارد استثنایی، کشتن و خوردن حیوانات به اندازهی یک هنر رزمی، تشریفاتی بود.
در قرن نوزدهم، همراه با پذیرش لباسها و آموزشهای غربی، حاکمان ژاپن در راستای بخشی از حرکت خود به سوی مدرنسازی، به سمت سبکهای غذایی غربی رفتند. زمان زیادی طول کشید تا مردم ژاپن بر باورهای دیرینه خود در مورد پرهیز از خشونت بر موجودات زنده غلبه کنند و گاوها را بکشند که در شخم زدن مزارع یا حمل بارهای سنگین عالی بودند و تعداد دامداریها بیشتر شد. هنگامیکه ممنوعیت مصرف گوشت برداشته شد، اعتراض راهبان بودایی به توکیو رسید. آنها معتقد بودند که روح ژاپن در خطر است.
امروزه، به نظر میرسد که سوءظن راهبان در مورد اتخاذ عادات غذایی سبک غربی، کاملاً موجه است. ژاپن اکنون یکی از بزرگترین واردکنندگان گوشت در جهان است و برخلاف دوران ادو، یا در واقع دههی 1960 که ژاپن کموبیش خودکفا بوده، امروزه ژاپن یکی از کشورهای توسعهیافتهی کمکفا از نظر مواد غذایی است. نمیتوانم این حسم را مخفی کنم که به گمان من دستکم در مورد مصرف پایدار غذا، ژاپن از تعادل خارج شده.
در زمانیکه همهی ما، فارغ از اینکه در کجای جهان زندگی میکنیم، باید با دقت بیشتری در مورد تعادل خود بهعنوان یک گونه و بهعنوان فردی در مراوده با طبیعت فکر کنیم، شاید بهتر باشد از قدرت چُووآ جهت تغذیهی اخلاقیتر بهره ببریم.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
معرفی
فصل اول: یافتن تعادلِ خویش
1: گشودنِ درها
تمیزکردن خانههایمان برای یافتن تعادل خانوادگی
2: ایفاکردن نقشِ خود
3: متعادلسازی دفترچهها
درسهای چُووآ: متعادلسازی دفترچهها
4: یافتن شیوهی خود
فصل دوم: زندگی هماهنگ با دیگران
5: گوشدادن به دیگران و شناخت خودمان
6: آموختنِ یادگیری، و آموزش به معلمهایمان
7: ایجاد تعادل در شیوهی کار
8: ایجاد تغییرات بزرگتر
فصل سوم: ایجاد تعادل در مهمترین مقولات
9: هارمونی غذا
10: یافتن تعادل خود با طبیعت
11: اشتراکگذاری عشقی ماندگار
12: گرامیداشت هر دیدار
کلام آخر
سپاسگزاری
منابع
دربارهی نویسنده
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب چووآ برای همه: راهنمای یافتن تعادل در زندگی |
نویسنده | آکمی تاناکا |
مترجم | بانو رحیم صالحی |
ناشر چاپی | نشر شورآفرین |
سال انتشار | ۱۴۰۱ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 186 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-259-099-4 |
موضوع کتاب | کتابهای راه و رسم زندگی |