معرفی و دانلود کتاب صدق

عکس جلد کتاب صدق
قیمت:
۳۵,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب صدق و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب صدق و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب صدق

کتاب صدق نوشته‌ی مایکل گلنزبرگ ازجمله مقاله‌های ارزشمند دانشنامه‌ی فلسفه‌ی استنفورد است که با نگاهی ژرف به مسئله‌ی پربحث و مناقشه‌برانگیز حقیقت می‌پردازد. نویسنده‌ی این اثر با شرح نظریات مختلف نوکلاسیک، بازنگری در تئوری‌های مطرح شده، بررسی ارتباط صدق و زبان و... به نوبه‌ی خود شرح کاملی از مسئله‌ی صدق و حقیقت در فلسفه را پیش روی مخاطب قرار می‌دهد.

درباره‌ی کتاب صدق

حقیقت، راستی یا صدق ازجمله مسائل محوری حوزه‌ی فلسفه به شمار می‌آید که وسعت و گستردگی‌اش، آن را به مسئله‌ای پرقدمت بدل کرده است. مسئله‌ای که در طول تاریخ تفکر، اندیشمندان بسیاری را به خود مشغول داشته است. به همین سبب مایکل گلنزبرگ (Michael Glanzberg) در کتاب صدق (Truth) سعی دارد نگاهی تازه به این دغدغه‌ی فکری فلسفه‌ورزان بیندازد.

اگرچه مایکل گلنزبرگ اقرار می‌کند که صدق و حقیقت موضوعی نیست که بتوان به شکل منسجم و همه‌جانبه به آن پرداخت و حتی بیراه نخواهد بود اگر بگوییم که امری غیرممکن است، با این حال تلاش می‌کند تا شاهراه‌های این مسئله‌ی فکری را در عرصه‌ی ادبیات فلسفی معاصر مورد تبیین و بررسی قرار دهد و با مرور مباحث بنیادین و نظریات چالش‌برانگیز، نقاط اتصال آن‌ها را به مخاطب نشان دهد.

با اینکه به نظر می‌رسد در باب صدق به جز پرسش‌های «حقیقت چیست؟» و «چه چیزی (در صورت وجود) آن را به حقیقت بدل می‌کند؟» پای پرسش مهم و اساسی دیگری چندان به میان نمی‌آید اما نمی‌توان انکار کرد که محدود شدن به این سؤالات می‌تواند مسائل اساسی دیگری را از دیده پنهان کند. برای مثال بررسی وجود یا عدم وجود مسئله‌ی متافیزیکی صدق یکی از این مباحث است. ازاین‌رو مایکل گلنزبرگ قصد دارد در کتاب صدق برای پاسخگویی به این پرسش‌ها چندین راه مستقل را طی کند.

معرفی و دانلود کتاب صدق

او در بخش اول این کتاب از نظریات نوکلاسیک درباره‌ی صدق و حقیقت می‌گوید و در باب نظریه‌ی تطابق و خاستگاه آن، نظریه‌ی نوکلاسیک تطابق، نظریه‌ی انسجام و نظریه‌های پراگماتیستی سخن به میان می‌آورد. در دومین بخش کتاب نظریه‌ی صدق تارسکی را بیان می‌کند و جنبه‌های مختلف آن را مورد واکاوی قرار می‌دهد. مایکل گلنزبرگ در بخش سوم به مسئله‌ی مطابقت نگاهی دوباره می‌اندازد و چهارمین بخش مقاله‌اش را به رئالیسم (واقع‌باوری) و ضد رئالیسم (ضد واقع‌باوری) اختصاص می‌دهد و ارتباط آن‌ها با مسئله‌ی صدق را مرور می‌کند. همچنین فروکاست‌باوری را مطرح می‌کند و در آخرین بخش به موضوع مهم و چالش‌برانگیز صدق و زبان می‌پردازد. و به این ترتیب در طی شش بخش، جستاری خواندنی در باب مسائل مهم مرتبط با حقیقت در فلسفه را پیش روی مخاطب قرار می‌دهد.

گفتنی‌ست که کتاب صدق یکی از مدخل‌های دانشنامه‌ی استنفورد محسوب می‌شود. دانشنامه‌ی ارزنده‌ای که در سال 1995 با سرپرستی ادوارد ن. زالتا شکل گرفت و به مرور به مجموعه‌ای جامع بدل شد. ترجمه‌ی مدخل‌های این مجموعه و نشر آن‌ها در قالب کتاب‌هایی کم‌حجم از ابداعات نشر ققنوس بوده که دریچه‌های تازه‌ای را به روی مخاطبان فارسی‌زبان اهل فلسفه گشوده است. کتاب ارزشمند صدق نیز ازجمله‌ی این آثار است که با ترجمه‌ی مهدی محمدی و به همت این نشر به دست علاقه‌مندان رسیده است.

کتاب صدق برای چه کسانی مناسب است؟

اهالی دنیای فلسفه‌ورزی، به‌ویژه کسانی که به فلسفه‌ی تحلیلی علاقه دارند، مطالعه‌ی این اثر حتماً برایشان جذاب خواهد بود.

در بخشی از کتاب صدق می‌خوانیم

دیدگاه دیگرى که از نوشته‌هاى مربوط به واقع‌باورى و ضدواقع‌باورى سر برآورده و در نوشته‌هاى جارى اهمیت روزافزون یافته است دیدگاه کثرت‌باورى در باب صدق است. این دیدگاه، که در آثار لینچ و رایت پرورده شده است، مى‌گوید که راه‌هاى گوناگونى براى صادق بودن حاملان صدق وجود دارد. به طور خاص، رایت اظهار مى‌کند که در برخى گستره‌هاى گفتار آنچه مى‌گوییم به موجب نسبتى شبیه به مطابقت صادق است، حال آن‌که در گستره‌هایى دیگر به موجب نوعى نسبت صدق‌پذیرى صادق است که به روح دیدگاه‌هاى ضدواقع باورانه‌اى که اندکى قبل بررسى کردیم نزدیک‌تر است.

چنین پیشنهادى ممکن است حاکى از آن باشد که مفاهیم چندگانه‌اى از صدق وجود دارد، یا این‌که اصطلاح «صادق» خود داراى ابهام است. اما این‌که آیا دیدگاه کثرت‌باورانه متعهد به چنین ادعاهایى است یا نه، مورد مناقشه بوده است. به طور خاص، لینچ گونه‌اى از کثرت‌باورى را مى‌پروراند که در آن صدق مفهومى ناظر به نقش کارکردى دانسته مى‌شود. نقش کارکردى صدق را سلسله‌اى از اصول مشخص مى‌کنند که بیانگر خصوصیاتى از صدق چون عینیتِ آن، نقش آن در پژوهش، و ایده‌هاى مرتبطى هستند که در بررسى نظریه‌هاى مختلف صدق با آن‌ها مواجه شدیم. (رایت (Wright 1992) نکته مرتبطى درباره کلیشه‌گویى‌هاى حاکم بر مفهوم صدق بیان کرده است.) اما رأى لینچ آن است که این‌ها نمایشگر نقش کارکردى صدق‌اند. علاوه بر این، او مدعى است که به قیاس با کارکردباورى تحلیلى، مى‌توان این اصول را برآمده از ایده‌هاى پیشانظرى یا «عامیانه» ما درباره صدق دانست.

فهرست مطالب کتاب

پیشگفتار دبیر مجموعه
درآمد
1: نظریه‌هاى نوکلاسیک صدق
2: نظریه صدق تارسکى
3: نگاهى دوباره به مطابقت
4: واقع‌باورى و ضدواقع‌باورى
5: فروکاست‌باورى
6: صدق و زبان
کتابنامه
سپاسگزارى
واژه‌نامه انگلیسى به فارسى
نمایه

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب صدق
نویسنده
مترجممهدی محمدی
ناشر چاپیانتشارات ققنوس
سال انتشار۱۳۹۶
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات96
زبانفارسی
شابک978-600-278-398-1
موضوع کتابکتاب‌های فلسفه تحلیلی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب صدق

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب صدق

برای دریافت کتاب صدق و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.

👋 سوالی دارید؟