معرفی و دانلود کتاب آمادگی برای ازدواج
برای دانلود قانونی کتاب آمادگی برای ازدواج و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب آمادگی برای ازدواج
آمادگی اخلاقی، هیجانی و مالی از جمله معیارهای کلیدی برای ورود به یک زندگی مشترک موفق هستند. فریبا رحمانی هنزکی در کتاب آمادگی برای ازدواج با رویکردی علمی و کاربردی این معیارها و بسیار فراتر از اینها را تشریح میکند و راهکارهایی برای تقویت آنها ارائه میدهد. این اثر که در گروه کتابهای روانشناسی و ازدواج موفق طبقهبندی میشود، منبعی برای تصمیمگیری آگاهانه برای ازدواج به حساب میآید.
دربارهی کتاب آمادگی برای ازدواج
آمادگی برای ازدواج یکی از مهمترین پیشنیازهای تشکیل یک زندگی مشترک موفق و پایدار است. ازدواج تنها یک پیوند عاطفی یا اجتماعی نیست، بلکه تصمیمی سرنوشتساز است که بر سلامت روانی، جسمی و اجتماعی افراد تأثیر میگذارد. در بسیاری از فرهنگها ازدواج نهادی مقدس و ارزشمند تلقی میشود. با این حال، آمار بالای طلاق و نارضایتیهای زناشویی نشان میدهد که بسیاری از افراد بدون آمادگی کافی وارد این مرحله میشوند. بنابراین، کسب آمادگی لازم برای ازدواج به منظور پیشگیری از مشکلات و افزایش رضایت زناشویی ضروری است. به این منظور، فریبا رحمانی هنزکی کتاب آمادگی برای ازدواج را نوشته تا منبعی باشد برای کسانی که قصد دارند با دیدگاهی واقعبینانه و آگاهانه وارد زندگی مشترک شوند.
در فصل اولِ کتاب آمادگی برای ازدواج، نویسنده به کلیات موضوع، ضرورت مطالعه و اهداف کتاب میپردازد و مفاهیمی مانند آمادگی برای ازدواج، آستانه بزرگسالی و کفایت زناشویی را تعریف میکند. فصل دوم به مبانی نظری و مطالعات انجامشده اختصاص دارد و دیدگاهها و نظریههای مختلف در مورد آمادگی برای ازدواج را بررسی میکند. در این بخش، معیارهای آمادگی مانند آمادگی جسمی، اخلاقی، عقلی، اجتماعی، هیجانی و مالی به تفصیل شرح داده میشوند و چرخه زندگی فردی و خانوادگی و تأثیر آن بر آمادگی برای ازدواج بررسی میشود.
فریبا رحمانی هنزکی در نهایت در فصل سوم از کتاب آمادگی برای ازدواج به بحث و نتیجهگیری پرداخته است. او یافتههای کیفی و کمی مطالعه را تبیین کرده و معیارهای آمادگی برای ازدواج از دیدگاه جوانان، والدین و کارشناسان را بررسی و مقایسه میکند. همچنین، نویسنده به تحلیل دادههای حاصل از پرسشنامه آمادگی ازدواج میپردازد و یافتههای جمعیتشناختی مرتبط را ارائه میدهد.
در مجموع، کتاب آمادگی برای ازدواج ابعاد مختلف آمادگی برای ازدواج و راهکارهایی عملی برای ارزیابی و تقویت این آمادگی را واکاوی میکند. این کتاب با رویکردی علمی و کاربردی، به جوانان، خانوادهها و مشاوران کمک میکند تا با شناخت دقیقتر از معیارهای یک ازدواج موفق، تصمیمگیریهای بهتری در این زمینه داشته باشند.
این کتاب را انتشارات هورین به چاپ رسانده است.
کتاب آمادگی برای ازدواج بر برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعه این اثر به ویژه برای افرادی که در آستانه ازدواج قرار دارند یا در حوزه مشاوره خانواده فعالیت میکنند، توصیه میشود.
در بخشی از کتاب آمادگی برای ازدواج میخوانیم
در زمینهی معیارهای آمادگی برای ازدواج تنها میتوان به دو مطالعه اشاره کرد: نتایج مطالعهی بدگر (2006) بر روی نمونهای از جوانان آمریکا نشان داد که در نسل کنونی جوانان در مقایسه با دو نسل پیشین، جو منحصر به فردی از آمادگی برای ازدواج در حال شکل گیری است. به عبارت بهتر معیارهای آمادگی برای ازدواج اغلب بازتابی است از گرایش به اجتناب از طلاق در ازدواج آینده از طریق ازدواجهایی با کیفیت بالا. این مطلب حاکی از آن است که جوانان به همان اندازه که خود را برای ازدواج آماده میسازند برای طلاق هم آماده میشوند. همچنین اکثر جوانان امروزی بر این عقیدهاند که باید قبل از ازادواج و تشکیل زندگی خانوادگی، دوران طولانی تری از زندگی مجردی را تجربه کنند تا بتوانند رابطهای با کیفیت بهتر در آینده پایه ریزی کنند.
کارول، بدگر، ویلاگبی، نلسون، مدسن و بری (2009) در بررسی معیارهای آمادگی ازدواج در جوانان آستانه ازدواج 5 دانشگاه در آمریکا دریافتند که آمادگی ازدواج از نظر جوانان فرایند رشد تواناییهای بین فردی، ایجاد تعهد بلند مدت و کسب تواناییهایی برای مراقبت از دیگران است و بزرگسال شدن و آماده شدن برای ازدواج را دو فرایند جداگانه در مراحل زندگی میدانستند. از نظر این جوانان دوران بزرگسالی دورانی ست که فرد توانایی مراقبت از خود را پیدا میکند و دیگر لازم نیست توسط دیگران مراقبت شود، درحالی که آمادگی برای ازدواج انتقال از دوران مراقبت از خود به دوران مراقبت کردن از دیگران است.تحقیق کان، کارن و سوانسون (1988) نشان داد که آنچه بیشتر میتواند عاقبت ازدواج را پیش بینی کند این است که چقدر مرد همسرش را در قدرت و تصمیم گیریها مشارکت میدهد و از وی تأثیر میپذیرد و به چه میزان همسران تعاملات خود را با پذیرش تفاوتها تلطیف میکنند و در جهت تسکین هیجانهای منفی میکوشند. این نوع از تحقیقات این باور را که تنها مهارتهای ارتباطی کفایت زناشویی را معلوم میسازند به چالش میکشند. به علاوه، به نظر میرسد فرایندهای ارتباطی مثل تقسیم قدرت، پذیرا بودن و آرامش بخشی محدودیتهای مهارت صرف را جبران کنند و سهم عوامل رشدی درون فردی همسران را نیز در توانایی ارتباط آنها در نظر گیرند.
فهرست مطالب کتاب
مقدمه
فصل اول
کلیات مطالعه
ضرورت و کاربرد موضوع مورد مطالعه
اهداف کتاب
تعریف اصطلاحات
آمادگی برای ازدواج
آستانهی بزرگسالی
کفایت زناشویی
آمادگی بین فردی
آمادگی زمینهای
فصل دوم
مبانی نظری و مطالعات انجامشده
مبانی نظری
آمادگی برای ازدواج، دیدگاهها و نظریهها
آمادگی برای ازدواج یا کفایت زناشویی؟
آمادهسازی برای ازدواج (مهارتهای ازدواج)
معیارهای آمادگی برای ازدواج
آمادگی جسمی
آمادگی اخلاقی
آمادگی عقلی
آمادگی اجتماعی
آمادگی هیجانی
آمادگی و توانمندی مالی
چرخهی زندگی فردی و خانوادگی
رشد و تحول دورهی حیات فردی
رشد و تکامل زندگی خانوادگی
آستانهی بزرگسالی، مرحلهای نوین در مراحل رشد فردی
آستانهی بزرگسالی در مراحل زندگی خانواده
ویژگیهای متمایز آستانهی بزرگسالی
نگرش به ازدواج در مرحلهی آستانهی بزرگسالی
دورنمای (افق) ازدواج در آستانهی بزرگسالی
تغییرات سن ازدواج
عوامل موثر بر تغییرات سن ازدواج
مطالعات
مطالعات در زمینهی موانع و چالشهای ازدواج
مطالعات در زمینهی عوامل پیشبین زندگی زناشویی
حیطهی آمادگی برای ازدواج
حیطهی معیارهای آمادگی ازدواج
فصل سوم
بحث و نتیجهگیری
تبیین یافتههای کیفی
معیارهای آمادگی برای ازدواج از نظر جوانان، والدین وکارشناسان و متون مربوط به آمادگی
مقایسهی معیارهای آمادگی ازدواج
تبیین یافتههای کمی مطالعه
عوامل حاصل از تحلیل اکتشافی پرسشنامهی آمادگی ازدواج
یافتههای مربوط به آمادگی کلی ازدواج
یافتههای جمعیتشناختی
منابع و مآخذ
منابع فارسی
منابع غیرفارسی
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب آمادگی برای ازدواج |
نویسنده | فریبا رحمانی هنزکی |
ناشر چاپی | انتشارات هورین |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 118 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-378-199-5 |
موضوع کتاب | کتابهای ازدواج |