معرفی و دانلود کتاب ماشین تجربه: چگونه ذهن واقعیت را پیشبینی میکند و شکل میدهد
برای دانلود قانونی کتاب ماشین تجربه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب ماشین تجربه: چگونه ذهن واقعیت را پیشبینی میکند و شکل میدهد
حتما برای شما پیش آمده که یک رفتار، عملکرد و مکالمه را از قبل پیشبینی کرده باشید و در مواجهه با آن دچار شگفتی شوید. جالب است بدانید که این کار مغز ما است! اندی کلارک در کتاب ماشین تجربه، از مغز بهعنوان ماشین پردازش اطلاعات یاد میکند. این اثر اطلاعات جالبی را درمورد عملکرد مغز و ارتباط آن با جهان پیرامون ارائه میدهد. طبق نظریهی اندی کلارک، مغز بهصورت مداوم در حال حدس زدن و پیشبینی پدیدهها است و با هر اشتباه، خود را بهروزرسانی میکند.
دربارهی کتاب ماشین تجربه
اندی کلارک (Andy Clark) در کتاب ماشین تجربه (The Experience Machine: How Our Minds Predict and Shape Reality)، از علمی نوظهور سخن میگوید. این نویسنده، مغز ما را به ماشینی توصیف میکند که مدام در حال پیشبینی است و در تمام لحظات روز تجارب ما را شکل میدهد. وی در کتاب خود به این سؤال پاسخ میدهد که چگونه ذهن واقعیت را پیشبینی میکند و شکل میدهد. این نگرش جدید، تفکرات ما را نسبت به شواهد حسی به کلی دگرگون کرده و دیدگاه ما را نسبت به تجربههای گوناگون مانند درد، گرسنگی و یا حتی افسردگی و اضطراب متحول میکند.
با مطالعهی کتاب ماشین تجربه قرار نیست خودمان را بهتر پیشبینی کنیم. بلکه با درک آموزههای اندی کلارک، میتوانیم تجربههای خود را مطابق میل خود تغییر دهیم. البته شایان ذکر است که رسیدن به این بینش، بدون تمرین و مراقبت میسر نخواهد شد.
اندی کلارک در کتاب ماشین تجربه، به مفهوم توهم کنترلشده اشاره میکند. به این شکل که مغز ما در مواجهه با هر رویداد و واقعهای از تجارب پیشین خود بهره گرفته و پیشبینیهایی را ارائه میدهد که ممکن است درست نباشند. مغز ما در یک تعامل بیپایان میان آنچه انتظار داریم و آنچه واقعاً دریافت میکنیم، ما را به ورطههای مختلفی میکشاند. حتی بیماریهای روانی و دردهای مزمن نیز ناشی از اختلالهای پیشبینی در مغز ما است. با درک این مفهوم، پزشکان و رواندرمانگران راههای جدیدی را برای درمان بیماریهای روانی پیدا میکنند.
با مطالعهی کتاب ماشین تجربه، به خوبی درمییابیم که مغز ما صرفاً یک سیستم بسته نیست؛ بلکه درهمتنیدگی آن با محیط، احساسات و خاطرات ما به وضوح قابل مشاهده است. در واقع مغز ما قبل از دریافت هر نوع دادهی حسی، مدلهایی را از جهان اطراف میسازد. این مدلها بر اساس تجربیات گذشته و الگوهای آموختهشده شکل میگیرند. به همین دلیل ما اغلب چیزهایی را میبینیم یا میشنویم که انتظار داریم، حتی اگر کمی متفاوت باشد.
اندی کلارک در کتاب ماشین تجربه، نظریهی خود را با ارائهی مثالهای ملموس بهنحوی قابل درک بیان میکند. برای مثال میتوانیم به تصویر آن لباس مشهور در شبکههای اجتماعی اشاره کنیم که برخی آن را به رنگ طلایی و سفید میدیدند و برخی دیگر آن را به رنگ آبی و مشکی. اندی کلارک در اینجا به نکتهی جالبی اشاره میکند. این مغز ما است که لباس را در نورهای مختلف فرض میکند و آن را آبی یا طلایی به ما نشان میدهد. طی یک آزمایش توسط تیمی از دانشگاه نیویورک، مشخص شد که افراد سحرخیز لباس را سفید و طلایی میدیدند و شبزندهداران آن را آبی و مشکی. به این ترتیب روال زندگی روزمرهی افراد تفاوتهایی را در دیدگاههای آنها ایجاد میکند و این در نتیجهی دادهها و تجاربی است که مغز ما در طول زمان کسب کرده است.
کتاب ماشین تجربه را میتوانیم یک راهنمای علمی و اساسی برای شناخت مغز معرفی کنیم. نظریاتی که اندی کلارک در این کتاب مطرح میکند پیامدهای بسیاری دارد که از میان آنها میتوانیم به درک سریعتر اطلاعات و کاربرد آن در درمان بیماریهای روانی اشاره کنیم. دیدگاه مغز پیشبینیکننده تأثیرات گستردهای را بر علوم شناختی، روانشناسی و حتی هوش مصنوعی داشته است.
امیرحسین فتوحی و عابده میرزایی، کتاب ماشین تجربه را به فارسی برگرداندهاند. این کتاب به همت انتشارات هورمزد، در اختیار شما عزیزان قرار گرفته است.
نکوداشتهای کتاب ماشین تجربه
- کتاب ماشین تجربه یک مقدمهی عالی برای کسانی است که میخواهند دربارهی حوزهی مهم در حال توسعهی علوم اعصاب بیشتر بدانند. (نیو ساینتیست)
- ماشین تجربه ترکیبی شگفتانگیز از بینش عمیق و کاربرد عملی ارائه میدهد و توانایی کلارک را در انتقال ایدههای پیچیده با زبانی روان و قابل فهم به نمایش میگذارد. (آنیل ست، عصبشناس بریتانیایی)
- این کتاب به شما کمک میکند تا نحوهی دیدن، فکر کردن و عمل کردن خود را درک کنید و همچنین خواندن آن لذتبخش است. (سوزان بلکمور، نویسنده و مجری رادیویی بریتانیایی)
- اگر میخواهید امیدبخشترین نظریه دربارهی نحوهی عملکرد مغز خود را بخوانید (که نمیخواهد؟) که توسط روشنگرترین داستانپرداز روایت شده است، این تنها کتابی است که نیاز دارید. (موشه بار، عصبشناس و مدیر سابق اعصاب شناختی در دانشکده پزشکی هاروراد)
- لذتبخش و شگفتانگیز! (استیون پول، نویسنده و روزنامهنگار بریتانیایی)
کتاب ماشین تجربه برای چه کسانی مناسب است؟
اگر به نحوهی عملکرد مغز و نظریههای مدرن دربارهی ادراک انسان علاقه دارید، مطالعهی کتاب ماشین تجربه به شما پیشنهاد میشود. علاقهمندان به فلسفهی ذهن، روانشناسان و متخصصان علوم اعصاب نیز از مطالعهی این کتاب لذت خواهند برد.
در بخشی از کتاب ماشین تجربه: چگونه ذهن واقعیت را پیشبینی میکند و شکل میدهد میخوانیم
پردازش پیشبینیکننده نکات زیادی راجع به «ذیشعور بودن» به ما میگوید. ذیشعور بودن در مواجهه با جهان بهعنوان عرصهای برای کنش، رخ میدهد. با کنار هم گذاشتن تحقیقات مغز پیشبینیکننده، نقش کنشها، پویایی خطا و سیگنالهای درونی بدن، به تصویری از نظریۀ ذیشعور بودن دست مییابیم.
اما فراتر از همۀ اینها، با اشکال نامتعارفی از شناخت و ارائۀ خویشتن و جهان طرفیم. از جمله میتوان به استفاده از زبان عمومی ساختیافته و سامانههای نوشتاری و انتقال فرهنگی اشاره کرد که به کمک آنها، خرد جمعی نسلهای قبل امکان آموزش ذهن نسل جدید را خواهد داشت. این توانمندیها ما را به موجوداتی خوداندیش تبدیل کرده و نقشی بزرگ در افکار و انگارههای ما راجع به ذهن و محتوای آن داشته است. پس از تشریح ذیشعور بودن، باید به دریافتهای گمراهکننده پرداخت؛ در واقع همان خطاهای شناختیای که ریشه در توانایی خوداندیشی ما دارند.
فرهنگ نمادین و مادی ما چالشهای زیادی در این رابطه مطرح میکند. باید تغییر الگوی پیشبینی و کنش توسط فرهنگ مادی و محیط اجتماعی و فیزیکی را درک کنیم. ادغام اساسی کنشهای معرفتشناختی و عملگرا توسط مغز پیشبینیکننده را بررسی کردیم. اما در کنار این مسئله، ظرفیتهای بسیاری برای استفاده از جملات پیچیده در گفتار، طراحی و نویسندگی کسب کردهایم. در تمام این ظرفیتها شاهد استفاده از بازنمایی یا همان رمزگذاریهای بیرونی هستیم که اطلاعات مفید را بازنمایی میکنند. منشأ تواناییهای متمایزِ گونۀ ما مشخص نیست. اما صرفنظر از خاستگاهشان، ابزاری جدید و قدرتمند برای کمینه کردن خطای پیشبینی آیندۀ مورد انتظار فراهم میکنند و بدینجهت در این زمینه از حیوانات پیشی میگیریم.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار: شکلگیری تجربه
فصل اول: آنچه درون ماشین پیشبینی میگذرد
فصل دوم: روانپزشکی و عصبشناسی: از بین بردن فاصله
فصل سوم: کنش بهعنوان پیشبینی خودکام بخش
فصل چهارم: پیشبینی بدن
فصل پنجم: انتظار چیزی بهتر
فصل ششم: فراتر از مغز
فصل هفتم: رخنه کردن در ماشین پیشبینی
نتیجهگیری: بومسازگان پیشبینی و ارتباط با دنیا
پیوست: ذکر برخی جزئیات
دربارۀ نویسنده
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب ماشین تجربه: چگونه ذهن واقعیت را پیشبینی میکند و شکل میدهد |
نویسنده | اندی کلارک |
مترجم | امیرحسین فتوحی، عابده میرزایی |
ناشر چاپی | نشر هورمزد |
سال انتشار | ۱۴۰۴ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 228 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-5850-79-8 |
موضوع کتاب | کتابهای عصب شناسی، کتابهای مغز انسان |