معرفی و دانلود کتاب سعادت
برای دانلود قانونی کتاب سعادت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب سعادت
کتاب سعادت، منبعی سودمند برای آشنایی خواننده با معنای واقعی سعادت در زندگی است. دن هیبرون، نویسندهی کتاب، مفهوم سعادت را از دیدگاه روانشناختی بررسی کرده و تفاوت آن را با شادی و لذتهای زودگذر نشان میدهد. کتاب حاضر، مجلدی از دانشنامهی فلسفهی استنفورد به حساب میآید. پس از مطالعهی این اثر با مفهوم سعادت و بهروزی از دیدگاههای فلسفی و روانشناختی آشنا میشوید.
دربارهی کتاب سعادت
کتاب سعادت (Happiness The Stanford Encyclopedia Of philosophy)، اثری جامع و معتبر برای آشنایی با دیدگاهها و رویکردهای مختلف نسبت به مفهوم سعادت در زندگی است. دن هیبرون (Dan Haybron)، نویسندهی کتاب، در کنار طرح دیدگاههای فلسفی و روانشناسی دربارهی مفهوم سعادت در زندگی، راهکارهایی کاربردی برای دستیابی به سعادت در این اثر مطرح کرده است. کتاب حاضر، بخشی از دانشنامهی فلسفهی استنفورد است؛ دانشنامهای که یکی از معتبرترین منابع آنلاین برای دانشپژوهان در رشتههای مختلف فلسفی بهحساب میآید.
مطالب کتاب سعادت، پس از درآمد با تعریف معنای سعادت آغاز میشود. نویسنده در این تعریف، مفهوم سعادت را به دو تعریف عمومی تقسیم کرده است. نخست، حالت ذهنی است که سعادت را در ذهن انسان تداعی میکند. در این زمینه میتوان به رضایت از زندگی، لذت یا احساسهای عاطفی مثبت اشاره کرد. بخش دوم از تعریف سعادت در این کتاب به وضعیت زندگی افراد، مانند میزان رفاه و شکوفایی، اختصاص دارد. نویسنده در این اثر، تعریف نخست را بهعنوان مضمون اصلی برای توضیح دربارهی سعادت انتخاب کرده است.
در ادامهی کتاب سعادت، نظریههای مختلف دربارهی این مفهوم گنجانده شده است. نظریهی رضایت از زندگی، دیدگاه وضعیت عاطفی و لذتگرایی، بهعنوان مهمترین نظریههای فلسفی است که در این کتاب توضیح داده شدهاند. نویسنده این نظریهها را با هم مقایسه کرده است. در این زمینه میتوان به مقایسهی دیدگاه فیلسوفهای لذتگرا در برابر دیدگاه وضعیت عاطفی اشاره کرد. لذتگرایان، سعادت را توازنی میان لذت و درد میدانند. از طرف دیگر، طرفداران دیدگاه وضعیت عاطفی، سعادت را با بهزیستی عاطفیِ کلیِ فرد مرتبط میدانند.
علم سعادت در بخش بعدی این کتاب توضیح داده شده است. نویسنده، بحث جالب اندازهگیری سعادت را در این قسمت توضیح داده است. به گفتهی دن هیبرون، اندازهگیری دقیق سعادت ممکن نیست. با این حال با استفاده از شیوههای خودگزارشی و مقایسهی میان گروهها، میتوان اطلاعات سودمندی دربارهی میزان نسبی سعادت افراد به دست آورد.
اهمیت سعادت، مفهوم مهم دیگری است که بخشی از این اثر به توضیح آن اختصاص دارد. بر اساس اطلاعات این بخش از کتاب سعادت، بسیاری از فلاسفه بر این باور هستند که سعادت بهتنهایی برای بهزیستی انسان کافی نیست. برای آگاهی از اهمیت سعادت، باید عوامل غیرذهنی مانند روابط کاری و شرایط زندگی را در نظر گرفت. مطالب کتاب حاضر با بحثی دربارهی جستجو و پیشبرد سعادت خاتمه پیدا میکند. این موضوع بررسی میشود که آیا تلاش برای شادتر شدن، هدف مناسبی برای دستیابی به سعادت بهحساب میآید و این رویکرد از دیدگاه اخلاقی چطور به نظر میآید. دن هیبرون در پایان، پرسش جالبی دربارهی موثرترین راههای دستیابی به سعادت، مطرح کرده است. پاسخهای مختلفی از دیدگاههای متفاوت به این پرسش داده شده تا خواننده کاملاً در جریان مفهوم سعادت از دیدگاه فلسفی قرار بگیرد.
کتاب سعادت را انتشارات ققنوس چاپ و روانهی بازار کرده است. حسین عظیمی، مترجم این اثر بهحساب میآید.
کتاب سعادت برای چه کسانی مناسب است؟
تمامی فلسفهپژوهانی که به کسب اطلاعات بیشتر دربارهی مفهوم سعادت علاقه دارند، بهعنوان مخاطبهای اصلی این کتاب شناخته میشوند. مطالعهی این اثر برای دانشجویان رشتهی فلسفه نیز ضروری است.
در بخشی از کتاب سعادت میخوانیم
فلاسفه اغلب میان دو روایت از سعادت تمایز قائل شدهاند: لذتگرایى و نظریه رضایت از زندگى. لذتگراها سعادت را با تفوق تجربههاى خوشایند بر تجربههاى ناخوشایند فرد یکى مىگیرند، همان کارى که لذتگراهاى بهروزىنگر مىکنند. تفاوت آنها در این است که قائلان به لذتگرایى در مورد سعادت، نیازى به قبول آموزه اکثرىتر لذتگرایى بهروزىنگر ندارند: این امر مشخصا در استدلالهایى که علیه تمرکز فایدهگرایانه کلاسیک بر سعادت به عنوان هدف انتخاب اجتماعى صورت گرفته است نمودار مىشود. چنین استدلالهایى، یکسانانگارى سعادت با لذت را مىپذیرند، اما این اندیشه را که لذت باید مهمترین یا تنها دغدغه ما باشد و نیز غالبا این فکر را که سعادت همه آن چیزى است که براى بهروزى اهمیت دارد زیر سؤال مىبرند.
نظریههاى رضایت از زندگى سعادت را با داشتن نگرشى مساعد نسبت به کل زندگى خویش یکى مىگیرند. این چارچوب بنیادین ممکن است به شیوههاى متنوعى محقق شود اما نوعا متضمن نوعى قضاوت عام است: تأیید یا تصدیق کل زندگى خویش. ممکن است این قضاوت کم و بیش روشن و متضمن یا همراه شکلى از عاطفه باشد. همچنین، امکان دارد که متضمن یا ملازم مجموعهاى از قضاوتها درباره موارد یا حوزههاى خاصى در زندگى فرد باشد.
نظریه سوم، نظرگاه حالت عاطفى، به شیوه متفاوتى از لذتگرایى متمایز مىشود: این نظریه به جاى همانندسازى سعادت با تجربه لذتبخش، آن را با کل وضعیت عاطفى فاعل یکى مىانگارد. این نظریه شامل جنبههاى غیرتجربى عواطف و احوال (یا شاید تنها احوال) مىشود و لذتهایى را که به شکل مستقیم متضمن حالت عاطفى فرد نیستند در بر نمىگیرد. همچنین، ممکن است شامل تمایل فرد به تجربه احوال متنوعى باشد که ممکن است در طول زمان تغییر کنند. در چنین دیدگاهى، سعادت به متضاد افسردگى یا اضطراب یک وضعیت روانى کلى نزدیکتر است، در حالى که سعادت در دیدگاه لذتگرایانه صرفا متضاد عدم لذت است.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار دبیر مجموعه
درآمد
1: معناى «سعادت»
2: نظریههاى سعادت
3: علم سعادت
4: اهمیت سعادت
5: جستجو و پیشبرد سعادت
یادداشتها
کتابنامه
واژهنامه انگلیسى به فارسى
نمایه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب سعادت |
نویسنده | دن هیبرون |
مترجم | حسین عظیمی |
ناشر چاپی | انتشارات ققنوس |
سال انتشار | ۱۳۹۵ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 108 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-278-128-4 |
موضوع کتاب | کتابهای فلسفه |