معرفی و دانلود کتاب عصبیت و رشد آدمی: تلاش در بازیافتن اصالت خود

عکس جلد کتاب عصبیت و رشد آدمی: تلاش در بازیافتن اصالت خود
قیمت:
۱۳۰۰۰۰ ۹۱,۰۰۰ تومان ۳۰%
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب عصبیت و رشد آدمی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب عصبیت و رشد آدمی و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب عصبیت و رشد آدمی: تلاش در بازیافتن اصالت خود

کتاب عصبیت و رشد آدمی یکی از برجسته‌ترین آثار کارن هورنای به شمار می‌آید که تمرکز آن بر منشأ رفتار عصبی یا روان‌نژندانه در انسان است. او در این اثر، نظریات عمیق و روشنگر روانکاوی را در باب روش‌های غلبه بر موانع روانی پیش روی شما قرار می‌دهد تا با قدم گذاشتن در این مسیر بتوانید قله‌های رشد فردی و شکوفایی درونی را فتح کند.

درباره‌ی کتاب عصبیت و رشد آدمی

کارن هورنای (Karen Horney) یکی از شناخته‌شده‌ترین و تأثیرگذارترین روان‌کاوان پسافرویدی است که با درک و رویکرد نوین خود نسبت به اهمیت فرهنگ و محیط، دریچه‌ی تازه‌ای را در حوزه‌ی روان‌کاوی گشود. این روان‌کاو پیشرو در کتاب عصبیت و رشد آدمی (Neurosis and Human Growth) کسی را که دچار اضطراب، انواع تعارض‌های درونی، و الگوهای دفاعی ناسازگار است، به‌عنوان فرد عصبی معرفی می‌کند (اصطلاحی که می‌تواند با نوروتیک یا روان‌نژند نیز جایگزین شود) و با تمرکز بر این تعریف، رابطه‌ی پیچیده‌ی میان عصبیت و روان انسان را می‌کاود.

کارن هورنای، فرآیند عصبیت را نقطه‌ی مقابل رشد سالم انسان معرفی می‌کند و آن را به‌عنوان شکل ویژه‌ای از رشد مورد تحلیل و بررسی قرار می‌دهد. او عصبیت را گونه‌ای از بیماری قلمداد نمی‌کند، بلکه آن را نوعی زیست ناسازگار در واکنش به تجربه‌های اولیه‌ی زندگی فرد می‌داند. درواقع از نظر او فرد عصبی، نگاهی ناکامل و تحریف‌شده به جهان دارد و این رویه، راه رشد فردی و رضایت درونی او را مسدود می‌کند.

با مطالعه‌ی کتاب عصبیت و رشد آدمی، ریشه‌های روان‌نژندی و عصبیت را درک می‌کنید و از تأثیر پررنگ تجربه‌های کودکی بر شکل‌گیری شخصیت انسان در بزرگسالی آگاهی می‌یابید. هورنای در این کتاب، شما را با مفهوم مهم اضطراب بنیادی آشنا می‌سازد و آن را نوعی احساس جهان‌شمول تنهایی و ناتوانی تعریف می‌کند که در دوران کودکی فرد و درنتیجه‌ی والدگری ناکافی شکل می‌گیرد.

به همین سبب فرد برای غلبه بر این اضطراب، ممکن است به یکی از این سه استراتژی متوسل شود؛ یا برای دریافت تأیید و محبت به سمت دیگران حرکت می‌کند و به فردی مهرطلب بدل می‌شود، یا علیه دیگران موضع می‌گیرد تا به کنترل و تسلط دست یابد و برتری‌طلبی در او رخ عیان می‌کند و یا از دیگران کناره می‌گیرد و برای کسب استقلال تلاش می‌کند که در این صورت به یک انسان عزلت‌گزین تبدیل می‌شود.

معرفی و دانلود کتاب عصبیت و رشد آدمی

کارن هورنای معتقد است که افراد عصبی یا روان‌نژند، بین خود واقعی و تصویر ایدئالی که از خود دارند، سرگردان می‌شوند و به روش‌هایی مثل کنترل بیش از حد خود روی می‌آورند. این روان‌کاو بر این موضوع تأکید می‌کند که اگرچه چنین روش‌هایی به طور موقت اضطراب فرد را کاهش می‌دهند اما در حقیقت با تثبیت الگوهای عصبی فرد، مانع رشد و شکوفایی اصیل او می‌شوند.

افزون‌بر این‌ها، کارن هورنای از تأثیرات عصبیت بر روابط انسانی سخن به میان می‌آورد و از دلیل بروز مشکلات در روابط افراد عصبی پرده برمی‌دارد. همچنین تأثیر نقش‌های جنسیتی و انتظارات جامعه را بر گرایش‌های عصبی زنان و مردان مورد بررسی قرار می‌دهد، چراکه او عقیده دارد که این عوامل می‌توانند به این گرایش‌ها دامن بزنند.

در پایان کتاب عصبیت و رشد آدمی، هورنای به مخاطبانش این امید را می‌دهد که با وجود این گرایش‌های عصبی راه رشد اصیل انسانی همچنان میسر است اما باور دارد برای قدم گذاشتن در این راه، پیش از هر چیز آگاهی درست از الگوهای عصبی و توانمندی در به چالش کشیدن آن‌ها به‌عنوان اصلی ضروری مطرح است. به همین سبب بر درمان اصولی، خودآگاهی، پذیرش خود و پرورش نیازهای اصیل و غیرعصبی تأکید می‌ورزد.

کارن هورنای با برجسته کردن نقش روان‌درمانی، عمیقاً بر این باور است که انسان با کنار گذاشتن الگوهای عصبی و عبور از عصبیت، می‌تواند به زندگی اصیل و سرشار از رضایت دست یابد که همواره مبتنی بر رشد و شکوفا شدن است. او در این کتاب با بینشی شفاف و نگاهی تیزبین به تحلیل ظرفیت‌های انسانی می‌پردازد تا بازیابی اصالت را برای هر فرد ممکن سازد.

کتاب عصبیت و رشد آدمی، این اثر ارزنده را محمدجعفر مصفا به فارسی برگردانده و انتشارات بهجت آن را به عرصه‌ی چاپ و نشر رسانده است.

کتاب عصبیت و رشد آدمی برای چه کسانی مناسب است؟

افزون‌بر دانشجویان و پژوهشگران حوزه‌ی روانشناسی و روانکاوی، تمامی افرادی که در پی راهی برای عبور از موانع روانی می‌گردند تا امکان رشد خود واقعی‌شان را فراهم کنند، از آموزه‌های این کتاب بهره‌ی بسیاری خواهند برد.

در بخشی از کتاب عصبیت و رشد آدمی: تلاش در بازیافتن اصالت خود می‌خوانیم

با وجود همۀ تلاش‌هایی که شخص عصبی برای کامل شدن و رسیدن به «خودایده‌آلی» به کار می‌برد، و با وجودی که تصور می‌کند به کمال و عظمت هم رسیده، هنوز آن چیزی که به شدت تشنه و محتاج آن است، یعنی اعتماد به نفس و احساس ارزش و احترام نسبت به خود را نتوانسته به دست آورد. گرچه در تصور و تخیل خود را دارای قدرت‌های نامحدود و ممتاز و ایده‌آل می‌پندارد، ولی هنوز اعتماد به نفس یک چوپان معمولی را هم پیدا نکرده. مقام‌های بالائی که به دست می‌آورد، شهرت‌های اجتماعی‌ای که به هم می‌زند، پول و پرستیژ و این قبیل چیزها در او تفرعن و نخوت ایجاد می‌کنند، ولی احساس آرامش درونی ایجاد نمی‌نمایند. هنوز باطناً احساس ناخواستنی بودن می‌کند. خیلی زودرنج و آسیب‌پذیر است. برای اینکه احساس ارزش و احترام نسبت به خود کند دائماً محتاج تأیید و تصویب دیگران است. تا زمانی که در مقام و قدرتی است و از احترام و مزایائی برخوردار است، احساس عظمت، برجستگی، نیرومندی و نوعی سرمستی می‌کند؛ اما همین‌که از مقام و قدرت بیفتد، یا دیگران به مناسبت مقام و قدرت برایش ارزش و احترامی قائل نگردند، یا در محیطی وارد شود که کسی او را نشناسد، یا وقتی تنهاست، به شدت احساس بی‌ارزشی و ناچیزی می‌کند. در حقیقت چون احساس ارزش و بزرگی شخص عصبی مربوط به خودش و در درون خودش نیست و در عوامل خارجی قرار دارد، مدام در یک حالت لرزان و آرامش سطحی و تهدید شونده به سر می‌برد. زیرا عوامل خارج که مبنای احساس ارزش و اعتماد به نفس او هستند متغیر و غیرقابل پیش‌بینی و کنترل‌اند؛ و هر آن ممکن است احساسی متفاوت در او ایجاد نمایند.

فهرست مطالب کتاب

مقدمه ا. خواجه نوری
فصل اول: تلاش برای کسب جلال و عظمت
فصل دوم: توقعات و انتظارات عصبی
فصل سوم: بلای باید
فصل چهارم: غرور عصبی
فصل پنجم: عناد به خود و خواری طلبی
فصل ششم: بیگانگی با خود
فصل هفتم: تسکین هیجان و اضطراب
فصل هشتم: برتری‌طلبی
فصل نهم: مهرطلبی
فصل دهم: اتکاء عصبی، یا عشق بدلی
فصل یازدهم: عزلت طلبی یا عطش استقلال و بی‌نیازی
فصل دوازدهم: تأثیر عصبیت در روابط انسانی
فصل سیزدهم: تأثیر عصبیت در کار
فصل چهاردهم: طریق روانکاوی و جریاناتی که در این مسیر پیش می‌آید

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب عصبیت و رشد آدمی: تلاش در بازیافتن اصالت خود
نویسنده
مترجممحمدجعفر مصفا
ناشر چاپیانتشارات بهجت
سال انتشار۱۳۹۸
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات350
زبانفارسی
شابک978-964-6671-06-5
موضوع کتابکتاب‌های روانشناسی عمومی، کتاب‌های خودسازی
قیمت نسخه الکترونیک
۱۳۰۰۰۰ ۹۱,۰۰۰ ت ۳۰%
خرید کتاب الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب عصبیت و رشد آدمی

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب عصبیت و رشد آدمی

برای دریافت کتاب عصبیت و رشد آدمی و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.

👋 سوالی دارید؟