معرفی و دانلود کتاب شخصیت عصبی زمانه ما

عکس جلد کتاب شخصیت عصبی زمانه ما
قیمت:
۹۰,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب شخصیت عصبی زمانه ما و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب شخصیت عصبی زمانه ما و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب شخصیت عصبی زمانه ما

کتاب شخصیت عصبی زمانه ما از مهم‌ترین آثار حوزه‌ی عصب‌شناشی و نوشته‌ی کارن هورنای، به تأثیر فشارهای محیطی در شکل‌گیری اختلالات نوروتیک (عصبی) پرداخته و مکانیسم‌های دفاعی که افراد برای مقابله با آن به کار می‌بندند را مورد تحلیل قرار داده است.

درباره‌ی کتاب شخصیت عصبی زمانه ما

کارن هورنای (Karen Horney) از نخستین زنانی که در اوایل قرن بیستم به‌صورت جدی در حوزه‌ی روانکاوی فعالیت کرد، در ابتدا تحت‌تأثیر نظریات فروید به ساختار کلاسیک روانکاوی پایبند بود؛ اما در اواخر دهه‌ی 1920 شروع به شکل دادن دیدگاه مستقل خودش کرد. کتاب شخصیت عصبی زمانه ما (The Neurotic Personality of Our Time) اثری است که در مخالفت با آرای فروید نوشته شده و با رویکردی متفاوت به اختلالات روانی می‌پردازد. هورنای معتقد بود: «روان‌رنجوری حاصل تلاش ناکام فرد برای مقابله با یک جامعه‌ی متخاصم است.» او با نگاه واقع‌بینانه و البته آمیخته با تلخ‌انگاری‌ای که نسبت به جوامع داشت، علل اصلی مشکلات روانی را محیط زندگی فرد از دوران کودکی او می‌دانست. او مفهوم «اضطراب بنیادین» را در اشاره به تجربه‌ی ناامنی در کودکی به کار می‌برد و تمرکز اصلی‌اش در فرایند درمان را به فهم و کاهش این اضطراب معطوف می‌کند.

کارن هورنای در مقایسه با فروید که به اید، ایگو و سوپرایگو و تکانه‌های جنسی شکل‌گرفته در افراد معتقد بود، «خود آرمانی و خود واقعی» را کلیدواژه‌های شیوه‌ی درمان خود قرار داد و همواره در پی کاستن از تضاد میان این دو کوشید. خود واقعی همان ذات طبیعی ما است که دارای پتانسیل‌های فراوان و توان برای حرکت به سوی رشد است، و خود آرمانی همان تصویر بی‌نقص و اید‌ئالی است که از خود می‌سازیم و بعد به دلیل عدم دسترسی به آن دچار اضطراب و سرخوردگی می‌شویم. کتاب شخصیت عصبی زمانه ما در هر فصل به یک جنبه از روان‌رنجوری در انسان مدرن پرداخته و راه‌های درمان و جلوگیری از بروز شدید این جنبه‌ها را بررسی کرده است. کارن هورنای در این کتاب از عصبی بودن به‌عنوان واکنشی فرهنگی در برابر جامعه‌ای یاد می‌کند که در آن فشار برای موفقیت بسیار بالا بوده و رقابت دائمی وجود دارد. در چنین جوامعی زمانی که امنیت روانی خانواده نیز شکننده باشد، فرد برای بقا در محیطی ناامن، به مکانیسم‌های دفاعی خاصی پناه می‌برد که به‌نوعی به فرافکنی ناتوانی‌ها و انکار نیازهای واقعی و عاطفی خود منجر می‌شود.

هورنای که در کتاب شخصیت عصبی زمانه ما برخلاف بسیاری از روانکاوان آن دوره از زبان تخصصی و سنگین دوری کرده است، سازوکارهای دفاعی رایج میان بیماران را بررسی کرده و روش کار خود را، تمرکز بر بازیابی خود واقعی، فاصله از نیازهای نوروتیک (از جمله نیاز به محبت دیدن) و در نهایت رسیدن به خودآگاهی قرار داده است. روش کار او در طی زمان مورد تحسین و انتقاد روان‌شناسان گوناگون قرار گرفته و حاوی بخش‌هایی است که تا به امروز سوژه‌ی مطالعه و بحث بسیاری از متخصصان بوده است. یکی از نکات جالبی که هورنای در این کتاب به آن اشاره می‌کند رابطه‌ی اضطراب با عناد و نفرت است که در جوامع امروزی بسیار تجربه می‌شود. کارن هورنای علی‌رغم تأکید بسیار بر نقش عوامل محیطی و بیرونی در شکل‌گیری یا از بین رفتن سلامت روان فرد، به تضادهای درونی ایجاد شده توسط خود فرد نیز توجه کرده و راه اصلی درمان را در رفع این تضادها و هماهنگی سازنده با شرایط می‌بیند.

کتاب شخصیت عصبی زمانه ما به‌نوعی عدول از دیدگاه سنتی روانکاوی در رابطه با کشمکش‌های غریزی (مثل عقده‌ی ادیپ) است و رویکردی غالباً اجتماعی و فرهنگی به اختلالات روانی دارد. این کتاب با تحلیل پیامدهای محیط ناامن بر روان فرد، به رشد و تحول افراد در دنیای واقعی بیشتر اهمیت می‌دهد تا بررسی نمادین و ناخودآگاه روان‌نژندی‌ها.

این کتاب توسط محمدجعفر مصفا ترجمه شده و به همت انتشارات بهجت در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.

کتاب شخصیت عصبی زمانه ما برای چه کسانی مناسب است؟

مطالعه‌ی کتاب پیش رو به دانشجویان، روان‌شناسان و علاقه‌مندان به مباحث روانکاوی توصیه می‌شود.

در بخشی از کتاب شخصیت عصبی زمانه ما می‌خوانیم

تفاوت در انگیزه‌ها و نیروهای محرک باعث می‌شود که احساس و رفتار شخص نیز متفاوت باشد. اگر انگیزه شما از فرضاً جلب محبت، احساس لذت و رضایت خاطر باشد، در حالات و رفتار شما نوعی آزادی، رغبت، شوق و امکان تمیز، سنجش و انتخاب وجود دارد؛ ولی وقتی محرک شما ترس و اضطراب است، حالات، رفتارها و احساسات شما کیفیت اجبار، اضطرار و عدم تمییز و سنجش پیدا خواهد کرد. در مورد اول شما محبت را می‌خواهید برای اینکه از آن لذت می‌برید؛ در مورد دوم، می‌خواهید در پناه محبت از شر اضطراب و آزار دیگران خود را در امان نگه دارید.

امیدوارم بعد از این توضیحات درک روشنی از مهرطلبی، قدرت‌طلبی و عزلت‌طلبی عصبی پیدا کرده باشیم و توجه داشته باشیم که هرجا از این حالات به‌عنوان یک عارضه عصبی و ناسالم صحبت می‌کنیم منظورمان این است که محرک این حالات، ترس و اضطراب است، نه تمایلات سالم و طبیعی انسان.

در هر صورت، من در این فصل و چند فصل آینده دو نوع از وسائل دفاعی یا حالات و کشش‌های عصبی را که در اجتماعات زمانه ما بیش از سایر تاکتیک‌ها رواج دارند و نقش عمده‌ای در ساختمان عصبیت بازی می‌کنند به تفصیل مورد بررسی قرار خواهم داد. یکی از این دو تاکتیک و وسیله دفاعی، «تلاش برای جلب محبت» است؛ دیگری «تلاش برای کسب قدرت» یا «سلطه‌طلبی».

فهرست مطالب کتاب

یادداشت
مقدمه مؤلف
فصل اول: مفهوم «عصبیت»
فصل دوم: علل بحث از «شخصیت عصبی زمانه ما»
فصل سوم: اضطراب
فصل چهارم: رابطه اضطراب با عناد و نفرت
فصل پنجم: ساختمان عصبیت
فصل ششم: احتیاج عصبی به محبت
فصل هفتم: سایر مشخصات احتیاج عصبی به محبت
فصل هشتم: طرق جلب محبت و رنج‌های ناشی از عدم کسب آن
فصل نهم: نقش تمایلات جنسی در احتیاج عصبی به محبت
فصل دهم: تلاش برای کسب قدرت، حیثیت و ثروت (برتری‌طلبی)
فصل یازدهم: رقابت عصبی
فصل دوازدهم: اجتناب از رقابت
فصل سیزدهم: احساس گناه عصبی
فصل چهاردهم: رنج و عذاب عصبی یا میل خودآزاری
فصل پانزدهم: رابطه فرهنگ با عصبیت

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب شخصیت عصبی زمانه ما
نویسنده
مترجممحمدجعفر مصفا
ناشر چاپیانتشارات بهجت
سال انتشار۱۳۹۸
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات315
زبانفارسی
شابک978-964-6671-47-8
موضوع کتابکتاب‌های عصب شناسی
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب شخصیت عصبی زمانه ما

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب شخصیت عصبی زمانه ما

برای دریافت کتاب شخصیت عصبی زمانه ما و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.

👋 سوالی دارید؟