معرفی و دانلود کتاب فلسفه در هفت عبارت
برای دانلود قانونی کتاب فلسفه در هفت عبارت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب فلسفه در هفت عبارت
کتاب فلسفه در هفت عبارت نوشتهی داگلاس گروتوس از منابع مختصر و کوتاه درمورد تاریخ و شناخت فلسفه است که تلاش کرده بر مبنی هفت جملهی کلیدی از هفت فیلسوف مطرح، تعریفی کلی از مفاهیم فلسفی در غرب ارائه کند. تفسیر عمیق این جملات، بررسی پیشزمینههای تاریخی آنها و مفاهیم کلیدیای که در خود نهفتهاند، رویکرد اصلی این کتاب است.
دربارهی کتاب فلسفه در هفت عبارت
داگلاس گروتوس (Douglas Groothuis) فیلسوف مسیحی و استاد دانشگاه کورنر استون است. او در کتاب فلسفه در هفت عبارت (Philosophy in Seven Sentences: A Small Introduction to a Vast Topic) تلاش کرده به گونهای موجز و در عین حال جامع، به مفاهیم فلسفهی غرب بپردازد و بر اساس نظریات فیلسوفان مطرح، شناختی کلی از فلسفه ارائه دهد. زبان ساده و تقسیمبندی جالبی که او در این کتاب به کار بسته، آن را به یکی از گزینههای مناسب برای شروع مطالعه پیرامون فلسفه تبدیل میکند.
داگلاس گروتوس ساختاری هفت بخشی برای کتاب خود برگزیده که طبق آن در هر فصل یک جملهی قصار از یک فیلسوف شاخص غربی را مورد تحلیل و بررسی قرار داده است. هفت فیلسوفی که درمورد آرای آنها در این کتاب میخوانیم عبارتند از: پروتاگوراس، سقراط، ارسطو، آگوستین، دکارت، پاسکال و کییرکگارد. نویسنده تلاش کرده فلسفه را از حالت آکادمیک خارج کرده و بهعنوان راهی برای زیستن و اندیشیدن به آن بپردازد. درواقع کتاب فلسفه در هفت عبارت معرف فلسفه بهمثابهی ابزاری است که فرصت ایجاد پرسشهای مهم دربارهی ماهیت زندگی، حقیقت و اخلاق را به وجود میآورد.
هفت جملهای که نمایانگر هفت نقطه عطف در تاریخ اندیشهی فلسفیاند، با سخن پروتاگوراس یعنی «انسان معیار همه چیز است» آغاز شده و با گزارهی «بزرگترین خطرات، یعنی گم کردن خویشتن، میتواند بسیار آرام در جهان رخ دهد، چنان که گویی اصلاً هیچ اتفاقی رخ نداده است.» از سورن کییرکگارد پایان مییابد. هدف نویسنده در کتاب فلسفه در هفت عبارت ایجاد سؤال بوده و قصد پاسخ دادن به پرسشی بنیادین را ندارد؛ از این منظر این کتاب دارای ارزش معنوی زیادی بوده و میتواند الهامبخش کسانی باشد که قصد دارند در مسیر پژوهشی فلسفی قدم بردارند.
کتاب پیش رو توسط ناصر مؤمنی ترجمه شده و به همت انتشارات شوند در اختیار مخاطبان قرار گرفته است.
نکوداشتهای کتاب فلسفه در هفت عبارت
- کتاب فلسفه در هفت عبارت: مقدمهای کوچک بر یک موضوع گسترده، ذاتاً جذاب، تفکربرانگیز و قابلتأمل است و برای مجموعههای فلسفی در دبیرستان، کالج، دانشگاه و کتابخانهی عمومی شدیداً توصیه میشود. (کاربر آمازون)
- داگلاس گروتوس تنها همراهی است که فیلسوفان مبتدی باید برای سفر خود بخواهند. من کتاب فلسفه در هفت عبارت را به شدت توصیه میکنم. (کاربر آمازون)
- این کتاب خوانندگان را به فکر فرو میبرد و گاهی میخنداند؛ زیرا با اندیشههای پروتاگوراس، سقراط، ارسطو، دکارت، پاسکال و کییرکگارد آشنا میشوند. تشخیص اینکه داگلاس گروتوس چه چیزی را درست میگوید و در چه موردی اشتباه میکند، دقیقاً همان وظیفهی فلسفی است که این کتاب امیدوار است الهامبخش آن باشد. (کاربر آمازون)
کتاب فلسفه در هفت عبارت برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی این کتاب به علاقهمندان به آشنایی با مبانی فلسفه، بهخصوص دانشجویان رشتهی فلسفه توصیه میشود.
در بخشی از کتاب فلسفه در هفت عبارت میخوانیم
زندگی بدون تحقیق و پژوهش ارزش زیستن ندارد
سقراط، به نقل از دفاعیه
برخی از انسانها بی هیچ دلیلی پرحرف هستند. شاید عصبیاند، یا نمیدانند چه کار دیگری انجام دهند، یا اینکه از سکوت بیزارند. شاید هم دوست دارند صدای خود را بشنوند، حتی اگر دیگران تمایلی به این کار نداشته باشند. برخی نمیدانند که ذهنی که تمرکز ندارد نباید با دهانی که باز است جفت شود. برخی دیگر بسیار کمگو هستند، یا به این خاطر که چیزی برای گفتن ندارند، یا از بیان عقیدهی خود واهمه دارند که مبادا نادیده گرفته شوند، دچار تضاد و تعارض شوند یا اینکه مورد تمسخر قرار گیرند. من باور دارم که همه یا حداقل بسیاری از مردم جایی در این میانه هستند. از سوی دیگر سیاستمداران، معلمان و فروشندگان را داریم که سخنرانان حرفهای هستند. امرار معاش آنها به توانایی ایشان برای گفتن چیزهای درست به شیوهای درست در زمان درست وابسته است - چه آنچه میگویند درست و منطقی باشد یا نه. با این حال، فردی به نام سقراط (469-399 قبل از میلاد) وجود دارد که در اشتغال به مباحث فلسفی هیچ همتایی ندارد. او فردی بود که کلمات را به شکل و شیوهای درست به کار میبرد و هیچ یک را هدر نمیداد. ما آنها را به یاد داریم و بیست و پنج قرن بعد دربارهی آنها تأمل میکنیم.
سقراط و فیلسوفان
آنچه ما در مورد این غریبهی زشترو که با مهربانی در میان آتنیان میگشت میدانیم از منابع دستدومِ عمدتاً افلاطون است. مکالمههای اولیهی افلاطون از آثار بعدی وی حاوی اطلاعات تاریخی بیشتری است، و نوعی بحث و منازعهی آکادمیک در مورد «سقراط تاریخی» هست که منابع را غربال مینماید تا واقعیت را از افسانه جدا کند. شخصیتهای اساطیری - مانند شخصیتهای شکسپیر و داستایفسکی - حرف زیادی برای گفتن دارند، اما در برخی موارد به دنبال تاریخ (رویدادهای زمانی-مکانی) هستیم نه تخیل و داستان. سقراط دقیقاً چنین موردی است زیرا او به عنوان فردی زنده و شخصیتی تکرارنشدنی نمایش داده میشود. جدا از این بحث و مناقشات، من تنها به بخشی از سقراط میپردازم تا مطالبات او را در گفتگویش با زندگان و مردگان مطرح نمایم...
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
مقدمه: فلسفه تنها در هفت عبارت؟
1: پروتاگوراس
انسان معیار همه چیز است
2: سقراط
زندگی بدون تحقیق و پژوهش ارزش زیستن ندارد
3: ارسطو
همهی انسانها به اقتضای طبعشان خواهان دانستن هستند
4: آگوستین
تو ما را برای خاطر خودت آفریدی و قلب ما/ تا در تو آرام نیابد در تب و تاب است
5: دکارت
میاندیشم، پس هستم.
6: پاسکال
قلب دلایل خود را دارد که عقل از آنها آگاه نیست.
7: کییرکگارد
بزرگترین خطرات، یعنی گم کردن خویشتن، میتواند بسیار آرام در جهان رخ دهد، چنان که گویی اصلاً هیچ اتفاقی رخ نداده است
خاتمه
در مورد این هفت عبارت چه میتوان گفت؟
یادداشتها
نمایهی نامها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب فلسفه در هفت عبارت |
نویسنده | داگلاس گروتوس |
مترجم | ناصر مومنی |
ناشر چاپی | نشر شوند |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 176 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-622-6359-45-0 |
موضوع کتاب | کتابهای بزرگان فلسفه |