معرفی و دانلود کتاب تنها در کنار هم: چرا ما از فناوری بیشتر و از یکدیگر کمتر انتظار داریم؟
برای دانلود قانونی کتاب تنها در کنار هم و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب تنها در کنار هم: چرا ما از فناوری بیشتر و از یکدیگر کمتر انتظار داریم؟
ما آدمها همدیگر را ناامید کردهایم و حالا تکنولوژی هوشمند دارد توهمی از عشق را به ما میفروشد. کتاب تنها در کنار هم نوشتهی شری ترکل روانشناس و استاد دانشگاه MIT، نشان داده فناوری و تکنولوژی چطور زندگی عاطفی و اجتماعی انسانها را دگرگون کردهاند. این اثر پیامی مهم را منتقل میکند: فناوری راه اتصال ما به یکدیگر را از همیشه هموارتر کرده ولی تنهایی، انزوا و گسست عاطفی عمیقتری برایمان به همراه آورده.
دربارهی کتاب تنها در کنار هم
میگویند بدبینی واقعبینی است. تا چند سال پیش به دیدن سریالها و فیلمهایی مینشستیم که در آن فرق انسان و روبات را متوجه نمیشدیم یا داستانهای آخرالزمانیای میخواندیم که در آن بشر با استفاده از چیپهایی در مغزش در انقیاد قدرتهای شرور قرار میگرفت. آن زمان این فیلم و داستانها را به چشم آثاری فراواقعی و تخیلی میدیدیم اما امروز، فناوری بیش از هر زمان دیگری ما را به آن تخیلات تاریک و دور از دسترس نزدیک کرده است. متاسفانه کابوس گذشته اکنون به واقعیت پیوسته است؛ حالا ما نه تنها برای سرگرمی که برای فرار از انزوا و تنهایی به آغوش فناوری پناه میبریم.
کتاب تنها در کنار هم (Alone Together) نوشتهی شری ترکل (Sherry Turkle) تحقیقی اندیشمندانه دربارهی این موضوع مهم است. در این کتاب، ترکل میخواهد بفهمد که روباتها و فناوریهای پیشرفتهی امروزی، انسان را دستخوش چه تغییراتی کردهاند. آنچه بهعنوان احساسات و صمیمیت میشناختیم، چقدر متحول شده است؟ آیا واقعاً روباتهایی که انگارهی عشق را تقلید و شبیه انسان رفتار میکنند، جایگزین عشق واقعی شدهاند؟
کتاب تنها در کنار هم از دو بخش اساسی تشکیل شده است. شری ترکل در بخش اول به رابطهی انسان با روباتهایی میپردازد که به همدمهایی برای بچهها و سالمندان تبدیل شدهاند و تمرکز بخش بعدی بر شبکههای اجتماعی است. او نشان میدهد که چطور شبکههای اجتماعی ما را به انسانهایی تنها اما در کنار هم مبدل کرده است. آدمهایی که از ارتباطات رودررو میگریزند و خودشان را به آواتاری که در شبکههای اجتماعی ساختهاند، نزدیکتر میبینند.
حد و مرز استفاده از تکنولوژی در این روزها، بسیار موضوع بحثبرانگیزی شده است. کتاب تنها در کنار هم با تمرکز بر این دغدغه، نوشته شده؛ این کتاب با ترجمهی محمد معماریان از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است.
جوایز و افتخارات کتاب تنها در کنار هم
- برندهی جایزهی اوپن بوک؛
- نامزد جایزهی جولیا وارد هوی.
نکوداشتهای کتاب تنها در کنار هم
- نگاه صریح و چالشبرانگیز شری ترکل به تاثیرات شبکههای اجتماعی بر روابط انسانی، از او یک متخصص تمامعیار ساخته است. (Vocativ.com)
- هیچکس تا به امروز با چنین شور و اشتیاق توام با هوشمندی، به ما نگفته بود که با جایگزین کردن تعاملات انسانی با فناوری، چه بلایی بر سر خودمان میآوریم. شری ترکل با هوش سرشار و حس شوخطبعیاش، در خط مقدم بررسی کردن تحولات اجتماعی - دیجیتالی ایستاده است. (Lev Grossman, Time Magazine)
- تصویری شفاف و حتی ترسناک از مسیری که به سمتش میرویم... یک اثر پژوهشی جذاب. (واشنگتن پست)
- شری ترکل، استاد دانشگاه امآیتی، روانشناس بالینی و شاید متخصص برجستهی جهان در زمینهی اثرات اجتماعی و روانی فناوری، در کتاب تنها در کنار هم، استدلال میکند که اینترنت همانقدر که میتواند ما را به یکدیگر نزدیکتر کند، توانایی منزوی کردن ما و نابودی روابطمان را نیز دارد.» (فایننشال تایمز)
- آنچه قرار بود تسهیلگر ارتباطات مردم باشد، آنها را از یکدیگر دورتر و به ماشینهایشان نزدیکتر کرده است. کتاب پیشگویانهی شری ترکل این مسئله را با استدلالهایی قاطع نشان میدهد. (هفته نامهی ناشران)
کتاب تنها در کنار هم برای چه کسانی مناسب است؟
این اثر برای محققان حوزهی روانشناسی و علوم اجتماعی که به تاثیرات تکنولوژی بر زندگی افراد علاقهمندند، حاوی اطلاعات مفیدی است. گفتنیست هر کسی که امروزه به نحوی با تکنولوژی ارتباطی صمیمانه دارد، میتواند با خواندن این کتاب دریچهی تأملات جدیدی را در ذهنش باز کند.
در بخشی از کتاب تنها در کنار هم: چرا ما از فناوری بیشتر و از یکدیگر کمتر انتظار داریم؟ میخوانیم
توریو در رسالهای که پیرامون دو سال دوریگزینیاش [از جامعه] نوشت، میگوید: «به آن بیشه رفتم چون میخواستم سنجیده زندگی کنم، فقط با حقیقتهای ضروری زندگی روبهرو شوم، ببینم که آیا توان آموختن درسهای زندگی را دارم یا خیر، مبادا که دم مرگ بفهمم اصلاً زندگی نکردهام. زندگی گرانقدر است؛ پس نمیخواستم عمرم را صرف چیزی کنم که در اصل زندگی نباشد، و نمیخواستم تسلیم شوم مگر آنکه چارهای جز آن نداشته باشم.» آن تلاش توریو مشوق ماست تا دربارۀ زندگیمان همراه فناوری بپرسیم: آیا سنجیده زندگی میکنیم؟ آیا حاضریم از چیزی که اسمش زندگی نیست، فاصله بگیریم؟ آیا از تسلیم امتناع میکنیم؟
برخی معتقدند که فرهنگ جدید اتصالات، یک والدنِ دیجیتال میسازد. یک دختر پانزدهساله، تلفنش را پناهگاه خود میداند: «موبایلم تنها محدودۀ شخصی من است، جایی که فقط مال من است.» کوین کِلی، روزنامهنگار حوزۀ فناوری و سردبیر مجلۀ وایرد، میگوید که وب خستگیاش را درمیکند. او در سایۀ خنک وب، نفس تازه میکند: «بعضی وقتها وارد وب میشوم تا گم شوم. در این تسلیم دوستداشتنی، وب همۀ دانستههایم را میبلعد و دنیایی از مجهولات تحویلم میدهد. وب، علیرغم طراحی هدفمندی که انسانهای خالقش در نظر داشتهاند، یک سرزمین ناشناخته است. مرزهایش نه معلوماند و نه معلومشدنی، و رازهایش بیشمارند. بوتههای درهمتنیدۀ ایدهها، پیوندها، سندها و تصویرها، فضایی دیگر و متفاوت به پُرپشتی جنگل میسازند. وب بوی زندگی میدهد.»
ولی وب برای همه بهاندازۀ کِلی نشاطآور نیست. برَد از «دوستیهای دورانداختنیِ» زندگی آنلاین میگوید. حنا نمیداند در قبال وقتگذرانیاش با آن محفل کوچکِ طعنهزنان و با بهترین دوستش که هر لحظه ممکن است بهیکباره غیب شود، چه به دست آورده است. بهسختی میتوان پذیرفت که دوستان آنلاین، بخشی از زندگیمان نیستند؛ ولی همانطور که ما میتوانیم آنها را [از زندگیمان] حذف کنیم، آنها نیز میتوانند ناپدید شوند.
فهرست مطالب کتاب
یادداشت نگارنده
نقاط عطف
معرفی
تنها کنار هم
لحظۀ روباتیک
اتصال و ملالتهای آن
رُمانس با ماشین: دو داستان
بخش اول: لحظۀ روباتیک: در خلوت، با صمیمیتهای جدید
فصل اول: نزدیکترین همسایگان
بازنگری در زندگی
تاماگوچی در نقش پیشزمینهساز
فراموشناشدنی
فصل دوم: زنده، بهقدر کافی
یک فربی چه میخواهد؟
رویههای جراحی
یک چشمانداز اخلاقی
از واکنش رمانتیک تا لحظۀ روباتیک
فصل سوم: همدمهای واقعی
قطعههای یدکی
بزرگکردن آیبو
از «بهتر از هیچی» تا «بهتر از همهچی»
چند نگاه همزمان و دلخوشیهای بیمایه
فصل چهارم: افسونگری
از «بچۀ واقعیام» تا «بچهنگهدار واقعیام»
آیا آدمی برای این کار نداریم؟
از رورشاخ تا رابطه
فصل پنجم: همدستیها
کودکان نوپای مکانیکی
ساختنِ یک «تو» از طریق بدن
ساختن یک «تو» از طریق صورت و صدا
ساختن یک «تو» از طریق غمخواری
ساختن یک «تو» در ناامیدی و عصبانیت
و دوباره، در قلمرو اخلاقی
فصل ششم: رنج بیهودۀ عشق
ماشینهای مراقب
درمانِ یک زندگی
مربیگری بهمثابۀ درمان
«یک چیز زیبا»
«روباتی که حتی شِری هم دوستش خواهد داشت»
آیا روباتها وجدان ناآرام را التیام میدهند؟
فصل هفتم: مصاحبت
لحظۀ «بیشترخواهی»: رقاص و رقص
لحظۀ «بیشترخواهی»: ادغام ذهن و بدن
از دریچۀ چشمان روبات
واقعیپنداشتن روبات
بخش دوم: شبکهای شده: درصمیمیت، با خلوتهای جدید
فصل هشتم: همواره آنلاین
وضعیت جدید خود: متصل اما غایب
وضعیت جدید خود: از زندگی تا سبد مخلوط زندگی
وضعیت جدید خود: چندکارگی و کیمیای دوران
تناظرهای هولناک
فصل نهم: رشد در جریان اتصال
درجات جدایی
خودِ مشارکتی
آواتار من
فصل دهم: بینیاز از زنگزدن
آدری: یک زندگی روی صفحهنمایش
اتفاقهای فیسبوک... جا میماند؟
تمایزهای ظریفتر
بیتابی نسلها
صداها
فصل یازدهم: تنزل و خیانت
بازی جدی: یک زندگی دوم
زندگی روی صفحهنمایش
آدام
وسوسه
فصل دوازدهم: اعترافات حقیقی
برونریزی احساسات
بیرحمی غریبهها
بهدنبال یک اجتماع
و اما بعد از اعتراف
فصل سیزدهم: اضطراب
مدیریت ریسک
قضیه چیست؟
قایم شو و تعقیب کن
حریم خصوصی و اضطرابهای «همیشه»
مسئلۀ سیاستورزی در حریم خصوصی
فصل چهاردهم: نوستالژی جوانان
توجه
بداههگری
مخاطرات نمایش
والدن 2.0
جمع بندی
گفتوگوهای ضروری
علامتها و رؤیاها
هیجان بهقدر کافی
سرگردانیها
آزمایشهای ممنوعه
روزهای آغازین
ختم کلام
نامه
ضبط زندگی
گردآوری و یادآوری
نامهای به خانه
پی نوشتها
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب تنها در کنار هم: چرا ما از فناوری بیشتر و از یکدیگر کمتر انتظار داریم؟ |
نویسنده | شری ترکل |
مترجم | محمد معماریان |
ناشر چاپی | انتشارات سوره مهر |
سال انتشار | ۱۴۰۲ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 544 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-03-2830-6 |
موضوع کتاب | کتابهای روابط اجتماعی، کتابهای فناوری اطلاعات، کتابهای فرهنگ و رفتار اجتماعی |