معرفی و دانلود کتاب پا توی کفش فلاسفه: مروری بر تاریخ و زندگی و تفکر فلاسفه از خیلی قدیم‌ها تا یکم قبل‌تر از الان

عکس جلد کتاب پا توی کفش فلاسفه: مروری بر تاریخ و زندگی و تفکر فلاسفه از خیلی قدیم‌ها تا یکم قبل‌تر از الان
قیمت:
۳۰۰,۰۰۰ تومان
۵۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب پا توی کفش فلاسفه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب پا توی کفش فلاسفه و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب پا توی کفش فلاسفه: مروری بر تاریخ و زندگی و تفکر فلاسفه از خیلی قدیم‌ها تا یکم قبل‌تر از الان

امیر عربلو در کتاب پا توی کفش فلاسفه برخی از برجسته‌ترین فیلسوفان غرب را انتخاب کرده و احوال و آثار آن‌ها را با زبانی طنزآمیز شرح می‌دهد. این کتاب که در گروه کتاب‌های تاریخ فلسفه و سرگذشت فیلسوفان طبقه‌بندی می‌شود، تاریخ فلسفه غرب را بر اساس سیر تاریخی از سقراط گرفته تا سارتر روایت می‌کند.

درباره‌ی کتاب پا توی کفش فلاسفه

فلسفه از آن دست علومی است که با مفاهیم نامحسوس و انتزاعی سروکار دارد و مملو از اصطلاحات پیچیده، تخصصی و دشوار است که فهم آن را برای افراد تازه‌وارد به این عرصه سخت می‌کند. به همین دلیل در دنیا، کتاب‌هایی با زبان‌های ساده و گاهی هم طنزآمیز نگاشته می‌شوند تا تاریخ فلسفه و مفاهیم بنیادین آن را با زبانی ملموس‌تر برای مخاطبان شرح دهند. در کتاب پا توی کفش فلاسفه نیز، امیر عربلو با نگاهی طنزآمیز به برخی از چهره‌های برجسته‌ی تاریخ فلسفه غرب نظر انداخته و سرگذشت و مهم‌ترین نظریات ایشان را با زبانی طنزآمیز و درعین‌حال ساده شرح داده است.

سابقه فلسفه غرب به قرن ششم قبل از میلاد بازمی‌گردد؛ زمانی که سقراط در آتن از طریق روش سقراطی و با بیان «من می‌دانم که هیچ نمی‌دانم» مسیر تازه‌ای را برای جست‌وجوی حقیقت و نقد سوفسطاییان پیش نهاد؛ سوفسطاییانی که حقیقت ثابت را انکار می‌کردند و معتقد بودند هر ادعایی را می‌توان با استدلال اثبات یا نفی کرد. از آن زمان تا کنون، تاریخ فلسفه غرب شاهد موج‌های پی‌درپی نوآوری است. فیلسوفان بزرگ همواره جریان‌های فکری پیشین را نقد کرده و بر اساس آن‌ها مکاتب جدیدی بنیان نهاده‌اند. به عبارت دیگر، هر مکتبی با بازاندیشی در میراث قبلی، قلمروی تازه‌ای از فلسفه را گشوده و به دنیا معرفی کرده است.

کتاب پا توی کفش فلاسفه داستان فلسفه غرب را از دوران یونان باستان آغاز می‌کند و پس از شرح زندگی و اندیشه فیلسوفان آتنی، خواننده را به دوران هلنیسم می‌برد؛ سپس مسیر فلسفه را تا قرون وسطی و حاکمیت کلیسا، عصر احیای فلسفه در دوران رنسانس و شکل‌گیری فلسفه مدرن دنبال می‌کند. این کتاب از سقراط آغاز و در نهایت به سارتر ختم می‌شود. امیر عربلو در این کتاب به تمام شخصیت‌های تاریخ فلسفه غرب نمی‌پردازد؛ بلکه تعدادی از مهم‌ترین و تأثیرگذارترین اندیشمندان را برگزیده و به سرگذشت آن‌ها می‌پردازد.

بخش اعظم کتاب پا توی کفش فلاسفه به فیلسوفان غربی اختصاص دارد؛ بااین‌حال نویسنده در یکی از فصل‌های کتاب به فلسفه‌ی چینی پرداخته و درباره‌ی کنفسیوس و مکتب دائو نیز توضیح می‌دهد.

در مجموع، کتاب پا توی کفش فلاسفه با زبانی طنزآمیز و ساده سرگذشت برجسته‌ترین فیلسوفان غرب و نظریاتشان را بیان می‌کند و هم‌زمان نشان می‌دهد که چگونه این ایده‌های پیچیده توانسته‌اند در زندگی روزمره و واقعیت اجتماعی ما جا باز کنند.

کتاب حاضر را انتشارات قصه باران منتشر کرده است.

کتاب پا توی کفش فلاسفه برای چه کسانی مناسب است؟

این کتاب برای کسانی که دوست دارند تاریخ فلسفه غرب را با زبانی متفاوت و به‌دور از دشواری‌ها بخوانند و بفهمند، مناسب خواهد بود.

در بخشی از کتاب پا توی کفش فلاسفه: مروری بر تاریخ و زندگی و تفکر فلاسفه از خیلی قدیم‌ها تا یکم قبل‌تر از الان می‌خوانیم

پاسکال، کودکی بسیار سختی داشت. از کمی بعد تولد مریض و نحیف بود و هنگام مرگ هم همین رویه را ادامه داد تا لجباز باقی مانده باشد. همیشه دوستان بی تربیت هنرمندش51 در نقاشی‌ها تصویر او را کج و کوله، با گوش‌های دراز و لب‌هایی مثل کوهان شتر می‌کشیدند تا حسابی به او بخندند. اما پاسکال کلاً توی باغ نبود و می‌گفت: «کاریکاتور را دوست ندارم. ابروهایم را هم خیلی پهن و کلفت کشیده‌اید.» در حالی‌که تنهای جای درست و حسابی که کشیده بودند ابروهایش بود. بله فکرش جای دیگری پرسه می‌زد و کلاً به هنر و هنرمند هم اهمیتی نمی‌داد.

می‌گویند که نیم‌کره‌ی چپ مغز مربوط به کارهای هنری و نیم‌کره‌ی راست مربوط به کارهای تحلیلی است و افراد بر اساس کارکرد بیشتر یک سمت زندگی می‌کنند یا همچین چیزی؛ برای بعضی که کلاً کار نمی‌کند اما برای پاسکال آن سمت هنری‌اش تعطیل بود و فقط به ریاضی و کشف و غیره می‌پرداخت. بله مخترع هم بود. اول که فکر کرد چطور می‌شود یک چیزی را به صورت ساده وارد بدن انسان کند؟ خیلی هم سریع به نتیجه رسید و سرنگ را اختراع کرد. البته چون آن زمان امکانات کم بوده احتمال زیاد می‌دهم اولین بار از چوب بامبو برای این کار استفاده کرده باشد. به لحاظ حجم و ابعاد شبیه سرنگ امروزی نیست اما خب باز پیشرفت خوبی بود و همان کارایی را داشت. دیگر چند و چونش را نمی‌دانم ولی سرنگ را به او نسبت می‌دهند که عاشق علوم تزریقی انسانی و ریاضی و این‌ها بود.

او سی و نه سال بیشتر عمر نکرد اما از تمام آن دوستانش عمر مفید‌تری داشت. پدرش یک کارمند اداره‌ی مالیات بود. بعضی اوقات حساب و کتاب‌هایش به‌هم می‌ریخت. به همین علت پاسکال چون بچه‌ننه‌ی پدر دوست بود، شوخی‌شوخی محض کمک به پدرش یک ماشین حساب ساده ساخت! نه آن ماشین حسابی که در تصور شماست البته! چیزی شبیه چرتکه‌ی قدیم خودمان که در حجره‌ها وجود داشت52. ولی یک جور دیگر. اصلاً ولش کنید. جنس ساختش را نمی‌دانم اما تولید انبوه آن ماشین حساب خیلی گران در می‌آمد. پس از فکر تولید آن برای دیگران صرف نظر کردند و احتمالاً پدر پاسکال با تنها ماشین حساب جهان که پسرش درست کرده بود، کارمند نمونه شد و کلی پاداش گرفت و کم مانده بود وزیر دارایی بشود. چون ضرب اعداد تک رقمی را در سه ساعت حساب می‌کرد در حالی که دیگران در سه روز حساب می‌کردند!

بلز کوچولو خیلی به فیزیک و ریاضی علاقه داشت. او مثلثی ابداع کرد که خیلی خوب بود. کارایی زیادی هم داشت. اما برای خود ریاضی‌دانان. یک‌جوری بود. در آن زمان مثلث خوبی بود خلاصه و ولی به فلسفه ربطی نداشت. پاسکال در شانزده سالگی کتاب نوشت. حقیقتاً یک نابغه‌ی عجیب بود. حتی باید بگویم که یک چرخ ساخت که رویش چندین صندلی بود و بعداً ایده‌ی اتوبوس از آن گرفته شد. زیباست نه؟ یک فیلسوف اتوبوس می‌سازد، یکی یخچال، یکی کلاه ایمنی. کافکا را می‌گویم. شاید بگویید که او نویسنده است. من می‌گویم فیلسوف است و شما هم قبول کنید. به پاسکال برگردیم.

فهرست مطالب کتاب

شبیه مقدمه
سقراط؛ اولین فیلسوف جنگجو
افلاطون؛ جهان ایده‌ای
ارسطو؛ معلم اسکندر مقدونی
دیوژن؛ فیلسوفی دیوانه یا دیوانه‌ای فیلسوف؟
اپیکور؛ به دنبال لذت‌ها
رواقیان؛ روان‌شناسان قدیم
پورون؛ شک کنیم یا نه؟
یونانیان باستان؛ درک زندگی چقدر سخت است؟
فلسفه‌ی چینی؛ زیستن در آرامش
سنت آگوستین قدیس؛ پیوند عقلانیت و آموزه‌های دینی، بعد از میلاد
بوئتیوس؛ ملاقات با فلسفه در عالمی دیگر
پترارک؛ گذر از یونان باستان و قرون وسطی
ماکیاولی؛ شیطان یا صداقت‌پیشه؟
فرانسیس بیکن؛ تغییر چهره
تامس هابز؛ حل معضل زندگی جنگلی
دکارت؛ به غول چراغ جادو باید شک کرد؟
بلز پاسکال؛ نابغه‌ای که منطقی نبود
بندیکت دو اسپینوزا؛ خانه‌ی عنکبوت‌ها
جان لاک؛ انقلابی بدون خشونت
لایبنیتس؛ تنها نامی بر روی بیسکوییت
ولتر؛ مبارزه مهم‌تر از ثروت است
ژان ژاک روسو؛ جدال انسان و نئاندرتال
دیوید هیوم؛ آرام و مطمئن همچون کوه
امانوئل کانت؛ انسانی با دقتی ماشین‌گونه
گئورگ هگل؛ میل به سختی
آرتور شوپنهاور؛ لبخند آخرین لحظه
جان استوارت میل؛ مشتی که در هوا می‌چرخد
کارل مارکس؛ آیا سرمایه‌داری از هم می‌پاشد؟
فئودور میخایلوویچ داستایِفسکی؛ جدال خیر و شر
فردریش نیچه؛ قدرت دیوانگی
برتراند راسل؛ پیرمرد پرحاشیه
لودویک ویتکنشتاین و مارتین هایدگر؛ مگسی در بطری زبان
هانا آرنت؛ درهم شکستن قدرت‌ها
ژان پل ایمار سارتر؛ پوچی و معنا
شبیه مؤخره

مشخصات کتاب الکترونیک

نام کتابکتاب پا توی کفش فلاسفه: مروری بر تاریخ و زندگی و تفکر فلاسفه از خیلی قدیم‌ها تا یکم قبل‌تر از الان
نویسنده
ناشر چاپیانتشارات قصه باران
سال انتشار۱۴۰۳
فرمت کتابEPUB
تعداد صفحات288
زبانفارسی
شابک978-622-7006-75-9
موضوع کتابکتاب‌های بزرگان فلسفه، کتاب‌های طنز منثور، کتاب‌های فلسفه
قیمت نسخه الکترونیک

نقد، بررسی و نظرات کتاب پا توی کفش فلاسفه

هیچ نظری برای این کتاب ثبت نشده است.

راهنمای مطالعه کتاب پا توی کفش فلاسفه

برای دریافت کتاب پا توی کفش فلاسفه و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.

👋 سوالی دارید؟