معرفی و دانلود کتاب کلبه خاطرات: بداهههای بیپیرایه
برای دانلود قانونی کتاب کلبه خاطرات و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب کلبه خاطرات: بداهههای بیپیرایه
کتاب کلبه خاطرات، اثری تأملبرانگیز و منحصربهفرد از تاریخنگار برجسته، تونی جات است. این نویسندهی پرفروش که در واپسین ماههای زندگیاش به دلیل بیماری ایالاس کاملاً فلج شده بود، یک خودزندگینامهی جذاب و آموختنی را از خود به جای گذاشت که در آن مجموعهای از جستارهای کوتاه و خاطرات شخصی، با تحلیلهای تاریخی، اجتماعی و اخلاقی در هم میآمیزد. نیویورک تایمز در سال 2011 از این کتاب تقدیر کرده و آن را بهعنوان اثری بهیادماندنی توصیف کرده است.
دربارهی کتاب کلبه خاطرات
نوشتن برای تونی جات (Tony Judt) نه تنها ابزار بقا، بلکه نوعی مقاومت بود. در حالی که بیماری، شیرهی جان او را کشیده بود، با استفاده از تکنیک «کاخ خاطرات»، خاطرات شبانهاش را در ذهن خود سازمان میداد و صبحها آنها را دیکته میکرد. این خاطرات در ذهن او تبدیل به پناهگاهی ذهنی در برابر تاریکی جسمانیاش شده بود. هر جستار از کتاب کلبه خاطرات (The Memory Chalet)، از جزئیترین خاطرات روزمره مانند مسیر اتوبوس لندن یا بوی قطارها، تا تأملات عمیق در باب سیاست و تاریخ اروپا را در بر میگیرد.
تونی جات به جای شکایت، کوشیده رنج را به کلمه بدل کند. با مطالعهی خاطرات این اندیشمند، به سفری جغرافیایی، ذهنی و فرهنگی از لندن پس از جنگ جهانی دوم تا پاریس، پراگ و نیویورک، کشانده میشویم. در کتاب کلبه خاطرات، رنج پایان راه نیست؛ بلکه آغاز فهمی عمیقتر از زندگی است. فرزام امینصالحی این کتاب خواندنی را به فارسی برگردانده و انتشارات علمی و فرهنگی، آن را چاپ و منتشر کرده است.
افتخارات کتاب کلبه خاطرات
- اثر منتخب ویراستاران آمازون
- خودزندگینامهی برتر از دیدگاه نیویورک تایمز
نکوداشتهای کتاب کلبه خاطرات
- هوشمندانه، ژرف، بحثبرانگیز... با نثری فوقالعاده نوشته شده... چشمهای از روشنگری که باید زمان صرف آن کرد. (پیتر پرستون، روزنامهنگار بریتانیایی)
- تونی جات سبک نوشتار درخشانی داشت و کتاب کوچک کلبه خاطرات او، مجموعهای از جستارهای خودزندگینامهای، اثری زیبا و تأثیرگذار است. با وجود اینکه جات بر اثر بیماری ایالاس درگذشت، این اثر متأخر، بیشتر جانبخش است تا غمبار. (جان بنویل، نویسندهی ایرلندی)
- کتاب کلبه خاطرات، عصارهی ناب زندگی تونی جات است؛ انسانی بیپروا و بینهایت صادق. (فایننشال تایمز)
- کتابی که هم الهامبخش است و هم تا حد قابلتحملی دردناک؛ ذهن او، ذهن یک تاریخنگار بزرگ، نویسندهی سیاسی و روشنفکر کاریزماتیک، گنجینهای بود، بیمانند. (دیانا آتیل، ویراستار بریتانیایی)
کتاب کلبه خاطرات برای شما مناسب است اگر
- مطالعهی زندگینامهی اندیشمندانی که به شیوهی خاصی زندگی کردهاند، برای شما جذاب است.
- به تاریخ معاصر اروپا علاقهمند هستید و میخواهید تاریخ را در قالب یک خودزندگینامهی مستند و واقعی مطالعه کنید.
- علاقهمندید تجربهی زندگی با بیماری سختی مانند ایالاس را نه از منظر پزشکی، بلکه از نگاه فلسفی و روانی بخوانید.
در بخشی از کتاب کلبه خاطرات: بداهههای بیپیرایه میخوانیم
به نظر مادرم، تمام فکر و ذکر پدرم اتومبیل بود. به عقیدۀ او بیثباتی همیشگی وضع اقتصادی خانوادۀ ما به خاطر شهوت شوهرش در خرج کردن همۀ پسانداز ما برای خرید اتومبیل بود. من نمیتوانم قضاوت کنم که مادر در این مورد حق داشت یا نه پرواضح است که اگر او را به حال خودش میگذاشتی خانواده را به اتومبیل کوچکی در هر ده سال محدود میکرد، تازه اگر رضایت میداد اما حتی از نگاه همدل پسر دوستدارش، پدرم به راستی تا حدی شیفتۀ اتومبیلهایش بود؛ و مخصوصاً سیتروئن، کمپانی فرانسوی که محصولات نامتعارف آن در سرتاسر دوران کودکی و نوجوانی من زینتبخش حیاط جلوی خانۀ ما بود. ویرِ خرید، توأم با پشیمانی فوری انگلیسیها نیز بود یک آستینِ کروکی A – ۴۰، یک اِیس کولردارِ اِسپُرت و عشقی نسبتاً دیرپاتر به یک پانهارد د. ب که از آن در ادامه بیشتر خواهم گفت؛ ولی جو جات همیشۀ خدا سیتروئن سوار میشد، مدام از سیتروئن حرف میزد و سیتروئن تعمیر میکرد.
این که پدرم باید سخت شیفتۀ موتور درونسوز میبود کاملاً با نسل او جور درمیآمد. «فرهنگِ اتومبیل» در دهۀ ۱۹۵۰ به اروپای غربی آمد، تقریباً زمانی که پدرم در موقعیتی بود که به آن بپیوندد. مردانی که پیش از جنگ جهانی اول متولد شده بودند قبل از آنکه اتومبیل برای اروپاییها مهیا شود پا به دورۀ میانسالی گذاشته بودند: در دهههای 1930 و 1940 انتخاب آنها فقط به اتومبیلهای کوچک تنگ محدود میشد که به خاطر عذاب و عدم اطمینان شهرۀ خاص و عام بودند. تا مدّتها پس از پشت سر گذاشتن دوران جوانی، دست این نسل به چیز بهتری نمیرسید. بر عکس آنها، نسل من با اتومبیل بزرگ شد و چیز خیلی جذاب یا رُمانتیکی در آنها نمییافت. اما برای مردان و به گمان من مشتی از زنانی که بین دو جنگ به دنیا آمدند، اتومبیل نماد آزادی و سعادتی نویافته بود. آنها پول خرید اتومبیل را داشتند و اتومبیل فراوان بود. بنزین ارزان بود و جادهها هنوز به نحوی دلپذیر خلوت بودند.
فهرست مطالب کتاب
پیشگفتار
فصل اول: کلبۀ خاطرات
فصل دوم: شب
بخش اول
فصل سوم: ریاضتپیشگی
فصل چهارم: غذا
فصل پنجم: اتومبیلها
فصل ششم: پوتنی
فصل هفتم: اتوبوس گرینلاین
فصل هشتم: کشش تقلیدی
فصل نهم: لرد واردن
بخش دوم
فصل دهم: جو
فصل یازدهم: کیبوتص
فصل دوازدهم: نظافتچی
فصل سیزدهم: پاریس دیروز بود
فصل چهاردهم: انقلابیون
فصل پانزدهم: کار
فصل شانزدهم: شایستگان
فصل هفدهم: واژهها
بخش سوم
فصل هجدهم: به غرب برو، جاتِ جوان
فصل نوزدهم: بحرانِ میانسالی
فصل بیستم: ذهنهای برده
فصل بیستویکم: دختران، دختران، دختران
فصل بیستودوم: نیویورک، نیویورک
فصل بیستوسوم: اهالی حاشیه
فصل بیستوچهارم: تونی
مؤخره
فصل بیستوپنجم: کوهستان جادو
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب کلبه خاطرات: بداهههای بیپیرایه |
نویسنده | تونی جات |
مترجم | فرزام امین صالحی |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 204 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-436-449-2 |
موضوع کتاب | کتابهای اتوبیوگرافی |