کتاب صوتی جهانهای موازی اثر میچیو کاکو، شما را با تحولات جدید علم فیزیک و کیهانشناسی آشنا میکند.
جهانهای موازی (Parallel worlds) یکی از بهترین کتابهای علمی است که در سال 2005 توسط میچیو کاکو (Michio Kaku) نوشته شد. طبق گفتهی کاکو جهانهای موازی ممکن که در فیزیک نظری مطرح هستند در سه دسته با مفاهیم کاملاً مجزا قرار میگیرند که برای هیچیک هنوز شواهد تجربی به دست نیامده است. این جهانها شامل جهانهای موازی تورمی، جهانهای موازی کوانتومی و جهانهای موازی فرافضا میشوند.
کتاب به سه بخش کلی تقسیمبندی شده است. بخش اول: جهان، بخش دوم: جهان چندگانه و بخش سوم: فرار به فضا نام دارد. نویسنده در این کتاب استعداد شگرف خود را به خدمت گرفته تا به یکی از عجیبترین و هیجانانگیزترین دستاوردهای احتمالی فیزیک مدرن بپردازد. اینکه ممکن است جهان ما تنها جهانی در بین جهانهای متعدد باشد؛ شاید بینهایت جهان در شبکهی گستردهی کیهانی وجود داشته باشند که کل جهان ما فقط یکی از آنها است. کاکو با استفادهی استادانه از شوخطبعی و تمثیل، صبورانه مخاطب را با نظریات متفاوت موجود در جهانهای موازی آشنا میسازد؛ نظریاتی که همگی از مکانیک کوانتومی، کیهانشناسی و تئوری جدید (M) نشأت میگیرند.
این کتاب را چون سفری شگفتانگیز بشنوید. سفر در کیهانی که نیروهای واقعی آن، ما را مجبور میسازند تا به سمت مرزهای تخیل کشیده شویم. کاکو نشان میدهد که ظاهر آشنای جهان فیزیکی، سرزمین عجایبی پر از شگفتیها را پنهان میسازد؛ ماده و انرژی تاریک، ابعاد مخفی فضا و حلقههای کوچک ریسمانهای لرزان که کیهان را میسازند. به گفتهی کاکو، واقعیت جهان همانقدر حیرتانگیز است، خارقالعادهترین داستان علمی تخیلی.
بشر بعد از گذر از مراحل پر پیچ و خم علم کیهانشناسی دغدغهای تازه را در سر پروراند؛ دغدغهی زمان و جهانهای موازی. در کتاب «جهانهای موازی» به سومین انقلابی که، کیهانشناسی را دستخوش تحول کرد پرداخته شده است. میچیو کاکو در این کتاب به جای تمرکز بر فضا و زمان، بر پیشرفتهای این انقلاب جدید کیهانشناسی که بر اساس یافتههای آزمایشگاهی و از دورترین نقاط فضا گردآوری شدهاند پرداخته است.
میچیو کاکو فیزیکدان مشهور آمریکایی ژاپنی در سال 1947 در کالیفرنیا بهدنیا آمد. وی یکی از نظریهپردازان بزرگ علم فیزیک و بنیانگذار نظریه ریسمان است. کاکو مخالف به کارگیری انرژی هستهای شکافت و حامی پروژه جستجوی هوش فرازمینی(ستی) میباشد. وی آثار زیادی را در باب علم فیزیک به رشته تحریر درآورده که می توان به: «چشماندازها، انقلابهای علم در قرن بیست و یکم»، «کیهان انیشتین: چگونه دیدگاه آلبرت انیشتین، درک ما از فضا و زمان را تغییر داد»، «فیزیک ناممکنها»، «فراسوی اینشتین»، و... اشاره کرد.