معرفی و دانلود کتاب صوتی سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس

عکس جلد کتاب صوتی سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس
قیمت:
35000 تومان - 4.49€
خرید کتاب صوتی
۳۰٪ تخفیف اولین خرید با کد welcome

برای دانلود قانونی کتاب صوتی سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

برای دانلود قانونی کتاب صوتی سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.

معرفی کتاب صوتی سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس

هندوستان چگونه به مستعمره‌ی انگلستان تبدیل شد؟ کتاب صوتی سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس به شرح ماجراهایی می‌پردازد که ورود انگلیسی‌ها به شبه‌قاره‌ی سرسبز و حاصلخیز هند رقم زد. مهدی میرکیایی در این اثر ناگفته‌های تاریخ را به زبانی ساده روایت می‌کند تا با ماهیت استعمار در کشورهای شرقی آشنا شویم.

درباره‌ی کتاب صوتی سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس

مهاتما گاندی یک از مشهورترین چهره‌های دنیاست: رهبر استقلال هند، نماد خشونت‌پرهیزی در اعتراضات اجتماعی و یک وطن‌دوست حقیقی. بیشتر افراد دنیا با دیدن عکس این مرد هندو قادر به شناسایی او هستند اما کمتر کسی می‌داند این شبه قاره چگونه در چنگ استعمار بریتانیا گرفتار شد. به راستی بر سرزمینی چنین وسیع چه گذشت که در برابر کشوری کوچک از پا درآمد؟ مهدی میرکیایی در کتاب صوتی سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس به بررسی این موضوع می‌پردازد.

هندوستان به دلیل دوری از اروپا و مرزهای دریایی‌اش مدتی طولانی از یورش پادشاهان استعمارگر در امان بود. زمانی که حاکمان پرتغال، اسپانیا، هلند و انگلیس در قاره‌های تازه یافته (آفریقا و آمریکا) مشغول غارت بودند آرامشی نسبی بر هند حاکم بود زیرا کشور هفتادودو ملت با وجود دیگری میان حاکمین داخلی استقلال خود را حفظ کرده بود و از خود در برابر بیگانگان محافظت می‌کرد. اما آتش طمع اروپاییان سرانجام به هند هم کشیده شد. استعمارگران مانند همیشه به بهانه‌ی تجارت راهشان به بندرگاه‌ها را باز کردند (قرن شانزدهم)، آن‌ها به تدریج در خاک شبه‌قاره پیش رفتند، با نقشه‌های حساب شده فرماندهان محلی را تطمیع کرده یا فریفتند و در نهایت به یورش مسلحانه روی آوردند (قرن هجدهم).

کتاب صوتی سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس شرح غارتی است که هندوستان با ورود اولین مهاجمین اروپایی تجربه کرد. دو الماس مشهور دنیا یعنی «کوه نور» و «دریای نور» نقشی محوری در روایت ماجرا دارند و به همین دلیل نام سفر الماس برای این جلد برگزیده شده است. در قسمت هفتم مجموعه سرگذشت استعمار شناختی دقیق از وضعیت هندوستان قبل از استعمار به دست می‌آورید،‌ درمی‌یابید نادرشاه چگونه ناخواسته به تسلط انگلیسی‌ها بر شبه‌قاره کمک کرد و چرا پادشاهان هندی نتوانستند از سرزمینشان دربرابر استعمار بریتانیا محافظت کنند.

شایان ذکر است کتاب سفر الماس توسط انتشارات مهرک به چاپ رسیده و نسخه‌ی صوتی آن به همت گروه فرهنگی سماوا تهیه گشته است.

درباره‌ی مجموعه سرگذشت استعمار

نمی‌توان تاریخ اولین استعمار اتفاق افتاده در جهان را به‌راحتی مشخص کرد. حکومت‌ها از هزاران سال پیش برای به‌چنگ آوردن منابع دیگر سرزمین‌ها به قلمروهای دیگر لشگرکشی می‌کردند و در این راه از هیچ خشونتی رویگردان نبودند. با این حال استعمار به‌معنای امروزی با «عصر اکتشاف» در قرن پانزدهم میلادی آغاز شد. پادشاه جاه‌طلب کشور پرتغال برای تحقق کنجکاوی، گسترش مسیحیت و البته کسب ثروت ناوگانی مجهز را برای جست‌وجوی هند فرستاد. این سفر تاریخ جهان را برای همیشه دگرگون کرد و اتفاقاتی را رقم زد که مهدی میرکیایی آن‌ها را به زیبایی در مجموعه سرگذشت استعمار روایت می‌کند.

غارتگران اروپایی در مسیر خود به قاره آفریقا برخوردند، جایی که سنگ‌های قیمتی میان دانه‌های شن برق می‌زدند و زیبایی‌های چشمگیرش از نعمات بی‌پایان طبیعت حکایت داشت. سپس با فتح قسمت‌هایی از آفریقا، به سمت قاره‌ی آسیا بادبان کشیدند. آوازه‌ی دستاوردهای پرتغالی‌ها به‌حدی زیاد بود که خیلی زود انگلیس، هلند و اسپانیا هم به جمع استعمارگران پیوستند. آن‌ها با خودپسندی بی‌حدوحصرشان دیگر نژادها را غارت می‌کردند و علاوه بر تصاحب دارایی‌های طبیعی حتی مردم کشورهای دیگر را به بردگی می‌گرفتند.

ماجراهای وحشیگری استعمارگران قلب هر انسانی را به درد خواهد آورد، اما آشنایی با وقایع آن سال‌ها بی‌اغراق برای همه‌ اجباری است. مجموعه سرگذشت استعمار به ما کمک می‌کند واقعیت‌های قرن پانزدهم که ریشه نابرابری‌های امروز هستند را ببینیم و در تحلیل مسائل روز هوشمندانه‌تر عمل کنیم. مهدی میرکیایی، نویسنده این مجموعه‌ی پانزده جلدی ما را به قلب کشورهای استعمارشده می‌برد تا درکی جامع از روابط ملل در قرون گذشته به دست آوریم. این اثر ارزشمند می‌تواند انتخابی عالی برای نوجوانان علاقه‌مند به تاریخ باشد؛ با این وجود تمام افراد حق‌جو که می‌کوشند اطلاعات تاریخی خود را گسترش دهند می‌توانند از کتاب‌های سرگذشت استعمار بهره ببرند.

در پایان باید گفت این مجموعه آموزنده توسط انتشارات مهرک به چاپ رسیده و نشر صوتی سماوا نسخه‌ی گویای آن را تهیه کرده است.

افتخارات مجموعه سرگذشت استعمار

  • اثر شایسته تقدیر در سی‌ونهمین جایزه کتاب سال (1400)
  • اثر شایسته تقدیر در بیست‌ونهمین جایزه جهانی کتاب سال جمهوری اسلامی ایران (1400)

کتاب صوتی سرگذشت استعمار - سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس مناسب چه کسانی است؟

نوجوانان علاقه‌مند به تاریخ و افرادی که مطالعه‌ی قبلی در این حوزه نداشته‌اند، ‌مخاطبان اصلی کتاب سفر الماس هستند.

با مهدی میرکیایی بیشتر آشنا شویم

مهدی میرکیایی فارغ‌التحصیل دکترای تاریخ پس از اسلام و استاد دانشگاه علامه طباطبایی است. او آثار متعددی در زمینه ادبیات و تاریخ تالیف کرده که مجموعه سرگذشت استعمار شناخته‌شده‌ترین آن‌هاست. شایان ذکر است دکتر میرکیایی در سال 1378 و 1381 جایزه‌ی کتاب سال جمهوری اسلامی را به دست آورد. از دیگر افتخارات این نویسنده‌ی ایرانی می‌توان به اثر برگزیده جشنواره کتاب‌های کمک آموزشی رشد در سال 1386، برنده لوح زرین هجدهمین جشنواره کتاب در 1395 و برگزیده جشنواره خاتم در سال 1395 اشاره کرد.

در بخشی از کتاب صوتی سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس می‌شنویم

هنگامی که کشتی به جزیره «موریس» یکی از جزایر تحت اشغال انگلستان در اقیانوس هند رسید. برای گرفتن آذوقه و سوخت، در ساحل لنگر انداخت اما اهالی جزیره که از شایع شدن بیماری در کشتی آگاه شده بودند، اجازه ندادند کسی از کشتی پیاده شود و با اصرار، از ناخدا لاکر خواستند که کشتی را از جزیره دور کند. لاکر قصد نداشت بدون گرفتن آذوقه و سوخت از آنجا دور شود، برای همین اهالی از فرماندار جزیره خواستند که کشتی را غرق کند. اما فرماندار موریس متوجه شد که لرد دالهوزی،‌ فرماندار کل هندوستان از مسافران کشتی است. به همین علت تقاضای لاکر را برآورده کرد و کشتی به راه خودش ادامه داد. اگر فرماندار جزیره با ترس و اضطراب مردم از بیماری شریک شده بود، بی‌گمان کوه‌نور به قعر آب‌های اقیانوس هند رفته بود.

سرانجام رزم‌ناو مدیا در بیست‌ونهم ژوئن 1850 میلادی به بندر «پرتسموث» انگلستان رسید. لرد دالهوزی در سوم ژوئیه به قصر باکینگهام در لندن رفت و در یک دیدار خصوصی، الماس کوه‌نور را رسما به ملکه ویکتوریا تقدیم کرد؛ الماسی به وزن 186 قیراط که هیچ‌کس نمی‌دانست نخستین صاحب آن کیست، چه کسی آن را یافته و کدام هنرمند آن را تراش داده است، الماسی که ردپای آن در تاریخ از حدود سیصدوپنجاه سال پیش پیدا شده بود، بین پادشاهان مختلف و کشورهای هندوستان، ایران و افغانستان دست‌به‌دست شده بود و اکنون در چنگ انگلیسی‌ها بود. داستان رسیدن الماس به دست انگلیسی‌ها همانند ماجرای فتح هند به دست آن‌ها شگفت‌انگیز و باورنکردنی است.

فهرست مطالب کتاب صوتی

نمونه
1 دقیقه
معرفی
48 دقیقه
بخش اول
62 دقیقه
بخش دوم

مشخصات کتاب صوتی

نام کتابکتاب صوتی سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس
نویسنده
راویپیمان طالبی
ناشر چاپیانتشارات مهرک
ناشر صوتی گروه فرهنگی سماوا
سال انتشار۱۴۰۱
فرمت کتابMP3
مدت۱ ساعت و ۵۱ دقیقه
زبانفارسی
موضوع کتابکتاب صوتی نوجوان، کتاب علمی و آموزشی نوجوان
قیمت نسخه صوتی
35000 ت - 4.49 یورو
خرید کتاب صوتی

نقد، بررسی و نظرات کتاب صوتی سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس

زنده باد ایران
۱۴۰۲/۶/۲۹
متنی روان و گوینگی خوب داشت. در این جلد با سرنوشت الماس دریای نور به بخشی از تاریخ استعمار در کشور هندوستان پرداخته شده است.
یگانه زهرا منصوری
۱۴۰۳/۱/۹
همه کتابهای سرگذشت استعمار را خریدم و گوش کردم حتی گاهی چند بار واقعا عالی نوشته شدند
مشاهده همه نظرات 2

راهنمای مطالعه کتاب صوتی سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس

برای دریافت کتاب صوتی سرگذشت استعمار - جلد هفتم: سفر الماس و دسترسی به هزاران کتاب الکترونیک و کتاب صوتی دیگر و همچنین مطالعه معرفی کتاب‌ها و نظرات کاربران درباره کتاب‌ها لازم است اپلیکیشن کتابراه را نصب کنید.

کتاب‌ها در اپلیکیشن کتابراه با فرمت‌های epub یا pdf و یا mp3 عرضه می‌شوند.