معرفی و دانلود کتاب صوتی اضطراب: یک راهنمای فلسفی
برای دانلود قانونی کتاب صوتی اضطراب و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب صوتی اضطراب: یک راهنمای فلسفی
کتاب صوتی اضطراب نوشتهی سمیر چوپرا همچون یک کتابخانهی فشرده است که میتوان با قدم زدن در آن به نظرات و عقاید اندیشمندان مختلف دربارهی مفهوم اضطراب نگاهی انداخت. در ابتدای این پژوهش بینرشتهای ناب، قرار است به سراغ مکاتب فلسفی و معنوی نخستین برویم و نظر آنها را دربارهی پدیدهی اضطراب جویا شویم تا قدمبهقدم به عقاید اندیشمندان معاصر برسیم. نگاه بیطرفانهی نویسنده و لحن داستانوار او، این سیر و سیاحت فکری را بیش از پیش جذاب خواهد کرد.
دربارهی کتاب صوتی اضطراب
اضطراب از کجا میآید؟ اصلاً چرا به این احساس سراسر تاریک دچار میشویم؟ نظرات و عقاید دربارهی چیستی و چرایی احساس اضطراب بسیار است. اما بیایید یکی از جدیدترین نوشتههای پژوهشی در این باب را برگزینیم و نگاه تازهای به تشویشهای تمامناپذیر ذهن انسان داشته باشیم. کتاب صوتی اضطراب (Anxiety: A Philosophical Guide) اثر سمیر چوپرا (Samir Chopra)، یک راهنمای فلسفی دربارهی روان پیچیدهی انسان است.
اضطراب را بدون شک باید یکی از فراگیرترین پدیدههای زندگی بشر دانست. از روزی که پدران نخستین ما برای شکار به دل جنگل میزدند، تا همین امروز که برای رفتن به سر کار سوار اتومبیل شخصی خود میشویم، اضطراب درست مانند سایهای محو کنارمان قدم میزند. حتی میتوان گفت اضطرابهای زندگی امروزی گاه بیش از گذشته تابوتوانمان را میگیرند. کمتر کسی است که این روزها به درمان و مقابله با احساس اضطراب فکر نکند.
فلسفه به مثابهی اتاق درمان
پاسخ برخی از افراد برای خلاص شدن از اضطراب، استفاده از دارو است. برخی دیگر به سراغ گرههای ذهنی خود میروند و از علم روانشناسی برای درمان استرس کمک میخواهند؛ گروهی دیگر نیز معنویت را چارهی درد اضطراب میدانند. گرچه اغلب افراد برای درمان اضطراب خود تلاش میکنند، اما فراموش نکنید که در این بین باید مراقب نگرشهای غلطانداز و غیرواقعی نیز بود. منظور از نگرشهای غلطانداز، دیدگاههایی است که به شما وعدهی رهایی کامل از اضطراب را میدهند.
در این بین، سمیر چوپرا پیشنهاد بهتری در دست دارد. او به مخاطبان خود میگوید: بیایید پیش از جستوجوی راههای درمان اضطراب، کمی بیشتر دربارهی خود اضطراب فکر کنیم و یا به عبارتی به فلسفهی اضطراب بیندیشیم. شاید راه چارهی پایدارتری را پیدا کردیم! به عبارتی کتاب صوتی اضطراب برخلاف بسیاری از راهنماهای فکری که تلاش اصلیشان حذف اضطراب از زندگی است، سعی دارد انتظارات از پیش تعیینشده را کنار بگذارد و بدون فشار فکری، شما را صرفاً به تعمق دربارهی آن ترغیب کند. شاید کلید حل بسیاری از دغدغههای انسانی، درست اندیشیدن باشد.
اما فلسفه به اضطراب چه ارتباطی دارد؟ شاید در نگاه اول اضطراب را صرفاً مفهومی روانشناختی بدانیم. اما در ادامهی کتاب صوتی اضطراب پی میبریم روان انسان تا چه اندازه میتواند ریشههای وجودی داشته باشد و لاجرم خط ارتباط مستقیمی با فلسفه پیدا کند. برای اثبات این موضوع، سمیر چوپرا ماجرا را از وقایع زندگی خود آغاز میکند. او گذشتهاش را، با فقدان والدین و تلاش برای مهاجرت، به یاد میآورد. چوپرا از خود سؤال میپرسد: آیا اضطراب بخشی از طبیعت ذات من است؟
مضطربم، پس هستم!
بودا دربارهی اضطراب چه میگوید؟ فلاسفهی اگزیستانسیالیسم چه نظری دربارهی آن دارند؟ پدر علم روانکاوی یعنی فروید دربارهی اضطراب چه گفته؟ کنشگران بزرگ عالم سیاست همچون مارکس و مارکوزه اضطراب را به چه عامل و یا عواملی ربط میدهند؟ در حالی که بسیاری از اندیشمندان، اضطراب را عامل ضعف و نتیجهی عوامل منفی میپندارند، گروهی دیگر آن را نشانهای از آزادی انتخاب بشر میدانند. نظرات و عقاید دربارهی اضطراب آنقدر زیاد است که گاه در رد و یا پذیرش هرکدام از آنها به شک میافتیم. اما بیایید ببینیم نویسندهی کتاب صوتی اضطراب گذشتهی پرتلاطم و پراضطراب خود را با کدامیک از این تئوریها توجیه میکند؟
آشنایی با ماهیت اضطراب بخش مهمی از فرایند خودشناسی است. باید پذیرفت بخشی از وجود تمامی ما، چه کم و یا چه زیاد، به مفهوم اضطراب گره خورده. پس شناخت بهتر این احساس نهتنها به درک عمیقتر خودمان کمک میکند، بلکه بازتعریف تازهای از جهان پیرامون و حتی مفهوم زندگی نیز برای ما رقم میزند. نویسندهی کتاب صوتی اضطراب، فلسفه را نگرشی تازه برای رویارویی با اضطراب میداند. درنهایت، چه اضطراب را بهعنوان بخشی از طبیعت انسانی خود بپذیریم یا همچنان آن را نوعی ناکامی بپنداریم و برای درمانش قدم برداریم، در هر صورت از خواندن و تفکر کردن دربارهی اضطراب سود خواهیم برد.
اگر شما نیز برای شروع یک سیر و سیاحت فکری و پرمعنا آماده هستید، از شما دعوت میکنیم کتاب صوتی اضطراب را در فهرست انتخابهای خود قرار دهید. این کتاب با تلاش نشر صوتی «رادیو گوشه» و یاری انتشارات «بیدگل» مقابل شما قرار گرفته. ترجمه و گویندگی شنیدنی اثر نیز کاری از نصرالله مرادیانی است.
کتاب صوتی اضطراب برای شما مناسب است اگر
- به پژوهشهای بینرشتهای، بهویژه میان دو علم فلسفه و روانشناسی علاقهمندید.
- برای حل دغدغههای ذهنی و افکار اضطرابآلود خود نیاز به روش درمانی تازهای دارید.
- میخواهید با شناخت بهتر خود، به درک عمیقتری از معنای زندگی دست پیدا کنید.
در بخشی از کتاب صوتی اضطراب: یک راهنمای فلسفی میشنویم
هستی ما نمونه بارز مسئله فلسفی است. ما راهمان را بلد نیستیم و باید نقشهای به ما بدهند و اگر حتی روزگاری دین، خدا یا وحی چنین نقشهای در اختیار ما میگذاشت، حالا دیگر علم، فلسفه، انقلابهای فکری و نظری چنین نقشههایی را به دست میدهند. نقشههایی ساختهی انسانهایی سردرگم، سرگشته و مضطرب همچون خود ما و نه ساخته قدرتی همهچیزدان و ماورای طبیعت.
اگزیستانسیالیستها عدم قطعیت حاصله، این سرگشتگی ما و اضطراب ملازمش را مغتنم میشمرند و تأیید و تحسین میکنند؛ محرکی دلهرهآور و گریزناپذیر برای کند و کاو خویش و جهان. قصد اگزیستانسیالیستها درمان یا ریشهکن کردن اضطراب نبود. آنها میخواستند با آن کنار بیایند؛ حتی به عنوان نشانهی زندگی اصیل مغتنمش بشمارند؛ به عنوان چیزی که فیالواقع با مقتضیات طاقتفرسای زندگی ارتباط دارد. در صورتبندیهای اگزیستانسیالیستها، هم با بیم و وحشت حاصل از اضطراب اولیه مواجهیم که در تعابیر متفاوت اگزیستانسیالیستها در قالب اصطلاحهایی چون اضطراب، دلشوره، نگرانی، تعلم، دلواپسی و عذاب عیان است، هم با وجوه رهاییبخش آن؛ مجالی که برای خودکاوی و زندگی اصیل مهیا میکند و نیز مجال پذیرفتن مسئولیتی اخلاقی و متافیزیکی در قبال کارها و تعهداتمان.
برای اگزیستانسیالیستها اضطراب پلی بود میان فلسفه و روانشناسی. به این ترتیب اگزیستانسیالیسم بالاخص توجه ما را به حالات و احساساتی معطوف میکند که از تصمیمها و استنباطهایمان جداییناپذیرند. فلسفهپردازها هم انسانند. بله، ما عقل خود را به کار میبندیم ولی احساس هم میکنیم و هیجانزده هم میشویم. این احساسات زمینهساز فلسفههای خطیری هستند که ابداع میکنیم و موجب میشوند آن فلسفهها به شکل اعترافنامه و اتوبیوگرافی درآیند و به ارزیابی بپردازند. بنابراین عواطف و عقل ما جداییناپذیرند. بدن تجربهورز خوار و بیمقدار و نابهنجار ما و مودهای گذرا، متغیر و نامشخصمان همانقدر اهمیت دارند که عقل و شعور بیتعصب و دور از احساسمان.
فهرست مطالب کتاب صوتی
مشخصات کتاب صوتی
نام کتاب | کتاب صوتی اضطراب: یک راهنمای فلسفی |
نویسنده | سمیر چوپرا |
مترجم | نصراله مرادیانی |
راوی | نصراله مرادیانی |
ناشر چاپی | نشر بیدگل |
ناشر صوتی | رادیو گوشه |
سال انتشار | ۱۴۰۴ |
فرمت کتاب | MP3 |
مدت | ۷ ساعت و ۲۶ دقیقه |
زبان | فارسی |
موضوع کتاب | کتابهای صوتی فلسفه، کتابهای صوتی خودشناسی، کتابهای صوتی اختلالات اضطرابی |