معرفی و دانلود کتاب مقدمه کیمبریج بر جورج الیوت
برای دانلود قانونی کتاب مقدمه کیمبریج بر جورج الیوت و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب مقدمه کیمبریج بر جورج الیوت
جورج الیوت را میتوانیم بهعنوان اولین زن نویسنده معرفی کنیم که در آثار خود به مسائل سیاسی و فلسفی میپردازد. کتاب مقدمه کیمبریج بر جورج الیوت یک جستار جامع دربارهی زندگی و آثار جورج الیوت است نانسی هنری در این کتاب به بررسی زمینههای تاریخی و اجتماعی آثار الیوت پرداخته و دیدگاههای مختلف دربارهی سبک نویسندگی و نقش او در ادبیات انگلیسی را بررسی میکند.
دربارهی کتاب مقدمه کیمبریج بر جورج الیوت
جورج الیوت (George Eliot) یکی از برجستهترین نویسندگان انگلیسی قرن نوزدهم است. او در سال 1819 متولد شده و در طول زندگیاش، تأثیر بسزایی بر ادبیات انگلیسی داشته است. پرداختن به مسائل فلسفی، روانشناختی و احساسات انسانی، مشخصهی اصلی آثار جورج الیوت شمرده میشود. نانسی هنری (Nancy Henry) در کتاب مقدمه کیمبریج بر جورج الیوت (The Cambridge Introduction to George Eliot)، زندگی و آثار این نویسندهی خوشنام را بررسی کرده و از این طریق قصد دارد، پژوهشی همهجانبه به دوستداران ادبیات انگلستان ارائه دهد.
داستانهای جورج الیوت، هنوز پس از گذشت سالها خواندنی هستند و افراد با عقاید مختلف را به خود جذب میکنند. این نشاندهندهی قدرت نویسنده است. نانسی هنری در کتاب مقدمه کیمبریج بر جورج الیوت، پس از پرداختن به سرگذشت زندگی این نویسنده، آثار مهم او را به صورت تک به تک بررسی کرده، تحلیلی کامل ارائه میدهد.
فصل اول کتاب، به زندگی جورج الیوت اختصاص داده شده است. با مطالعهی این بخش از کتاب، متوجه میشویم که این نویسنده کودکی سخت و زندگی پرفراز و نشیبی داشته است. الیوت نماد یک زن جنگجو است که در دوران سخت تاریخی، توانست سنتهای دستوپاگیر را کنار بزند و به شکلی هوشمندانه، جایگاه خود را بهعنوان یک نویسندهی زن در جامعهی آن زمان تثبیت کند. رابطهی این نویسنده با پدرش بسیار زیبا و عبرتآموز بوده است. جورج الیوت دست از خواستهها و عقاید خود برنداشت، اما همواره همراهی برای پدر روستایی و بیمارش بود. پدر او نیز با درک روحیات دخترش، در روزهای پایان عمر با او همدل و همراه شد.
و اما به نقد و بررسی داستانهای جورج الیوت برمیخوریم که مطالعهی آنها برای تمامی علاقهمندان راستین ادبیات واجب است. از میان رمانهای این نویسنده میتوانیم به میدلمارچ اشاره کنیم که یکی از بزرگترین رمانهای انگلیسی است و تصویری جامع از جامعهی بریتانیا در اوایل قرن نوزدهم ارائه میدهد. جورج الیوت، این رمان را وقتی نوشته است که هنوز در حال و هوای شاعرانگی خود گرفتار بود و با سوگ از دست دادن عزیز، دست و پنجه نرم میکرد. یکی از موضوعات محوری این رمان، جدال میان زندگی روشنفکرانه و واقعیت اجتماعی است. رمان میدلمارچ داستان افرادی است که روزگاری میخواستند جهان را متحول کنند؛ اما شرایط تاریخی و اجتماعی، سرنوشت آنها را دگرگون کرد.
با مطالعهی کتاب مقدمه کیمبریج بر جورج الیوت، با شیوههای داستانسرایی و خط فکری جورج الیوت آشنا میشویم و این آشنایی میتواند بر درک ما از ادبیات تأثیر بسزایی داشته باشد. رحمتالله قائمی این کتاب را به فارسی برگردانده و انتشارات علمی و فرهنگی آن را منتشر کرده است تا در دسترس علاقهمندان راستین ادبیات باشد.
کتاب مقدمه کیمبریج بر جورج الیوت برای چه کسانی مناسب است؟
مطالعهی کتاب مقدمه کیمبریج بر جورج الیوت به دانشجویان، محققان و علاقهمندان به ادبیات انگلیسی پیشنهاد میشود. نانسی هنری در این کتاب به زمینههای مذهبی، سیاسی و علمی آثار جورج الیوت میپردازد و این میتواند برای نویسندگان و علاقهمندان به ادبیات داستانی جالب باشد.
در بخشی از کتاب مقدمه کیمبریج بر جورج الیوت میخوانیم
در آن روزگار انگار جهان هر لحظه یک پیشرفت و نوآوری تازه را معرفی میکرد. در ملاحظات تئوفراستوس ساچ «سایههای نسلی که پیش میتازد» و ایدۀ ماشینهایی که در آینده جامعه را تحت کنترل خواهند گرفت سرگرمکننده است. این داستان به شکلی محتاطانه و طنزآمیز آخرین نوآوریهای فناوری را با ایدۀ تکامل انسان که تا آن تاریخ تثبیتشده بود، ادغام میکند. تئوفراستوس میکروفونی میبیند که «صدای پای مگس را روی سقف تشخیص میدهد، و شاید حتی بتوان انتظار داشت که صدای حماقتهایمان را، درحالیکه در مغزمان مشغول گفتوگو هستند، بشنود...» (TS, ۱۷). او با یادآوری قدرت لاتیمر در «نقاب کنارزده» برای شنیدن صدای افکار دیگران و مقایسۀ پاسخ خود در مواجهه با آن «وحشی فلاکتزدهای که بسیار ناگهانی رودرروی تمدن قرار گرفته است...» میپرسد: «آیا من واقعاً زیر سایۀ نسلی قرار دارم که در حالِ پیشآمدن است؟ و آیا مخلوقاتی که قرار است بر ما برتری یابند و جایگزین ما شوند، انداموارههایی فلزی خواهند بود که دود متراکم آزمایشگاهی بیرون میدهند...؟» (TS, ۱۷) این نگاه کنایهآمیز و مأیوسانه به آینده به روشنی حاکی از این است که فناوری در پایان پیشۀ الیوت چه بوده و تا چه حد فراگیر بوده که او به عاقبت جامعهای که توسط ایدههای علمی و ماشینها تغییر کرده میاندیشد. چنانکه جان پیکر میگوید، الیوت در زمان مرگش بخش آغازین دستنویس رمانی را که در دوران جنگهای ناپلئونی اتفاق میافتد به پایان رسانده بوده است. راوی در این دستنویس با عرضۀ ادراک خود از زمان حال، چنین شرح میدهد: «اگر مایل باشید این داستان شما را به قلب انگلستان و به چیزی که معمولاً به عنوان «روزگار خوش گذشته» از آن یاد میشود خواهد برد. تلسکوپی در کار است که میتوانید چشمتان را بر آن بنهید، تلفنی در کار است که میتوانید گوش خود را بر آن بنهید، اما هیچ اجباری در کار نیست» [۲]. تلفن به گذشته به استعارهای مناسب برای خلقِ گذشته برای نویسندهای تبدیل میشود که مدعی است گفتوگوی شخصیتهایش را شنیده است.
فهرست مطالب کتاب
جورج الیوت (مقدمۀ کیمبریج)
فهرست اختصارات
دیباچه
سپاسگزاری
فصل اول: زندگی
فصل دوم: بافت تاریخی
مذهب
کلیسای اعلی، کلیسای ادنی، معاندان
خدا و انجیل
علوم طبیعی
فناوری
سیاست
امپراتوری و ملت
فرهنگ
فصل سوم: تأثیرات ادبی
فصل چهارم: آثار
یادداشتها و مقالات
صحنههایی از زندگی روحانی
آدام بید
آسیاب کنار فلوس
سایلس مارنر، «نقاب کنارزده» و «برادر جاکوب»
«نقاب کنارزده»
«برادر جاکوب»
سایلس مارنر
رومولا
فلیکس هالت، افراطی
شاعری
میدلمارچ
دنیل دروندا
ملاحظات تئوفراستوس ساچ
فصل پنجم: پس از مرگ
یادداشتها
برای مطالعۀ بیشتر
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب مقدمه کیمبریج بر جورج الیوت |
نویسنده | نانسی هنری |
مترجم | رحمت الله قائمی |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
سال انتشار | ۱۴۰۰ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 217 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-436999-2 |
موضوع کتاب | کتابهای زندگینامه هنرمندان، کتابهای نقد ادبی، کتابهای نقد و بررسی داستان |