معرفی و دانلود کتاب رسالت زیگموند فروید
برای دانلود قانونی کتاب رسالت زیگموند فروید و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب رسالت زیگموند فروید
کتاب رسالت زیگموند فروید، اثری برای آشنایی کامل با زندگی، آثار و میراث زیگموند فروید است. اریک فروم، نویسندهی کتاب، با رویکردی جامع، زندگی و اندیشههای این روانکاو مطرح را در این اثر بررسی کرده است. پس از مطالعهی کتاب حاضر با زندگی فروید آشنا میشوید و در جریان مبانی نظریهها و اصول روانکاوی او قرار میگیرید.
دربارهی کتاب رسالت زیگموند فروید
کتاب رسالت زیگموند فروید (Sigmund Freud Mission)، منبعی کامل برای کسب اطلاعات دربارهی زندگی و نظریههای فروید، بهحساب میآید. اریک فروم، نویسندهی کتاب و جامعهشناس و فیلسوف برجسته، جنبههای مختلف زندگی فروید و دستاوردهای علمی این چهرهی برجستهی علم روانشناسی را در کتاب حاضر بررسی کرده است. نویسنده در این اثر نشان میدهد که تجربههای زندگی فروید چگونه در علم روانشناسی بازتاب داشتهاند. مولف، همچنین بخشهایی از نظریههای فروید، به ویژه نظریهی لیبیدوی او را در این اثر بازبینی کرده است. لیبیدو در نظریهی فروید، بهعنوان انرژی غریزی و روانی مرتبط با سائق جنسی در نظر گرفته میشود. این انرژی، محرک اصلی رفتار انسان است. به باور فروید، انرژی غریزی در طول مراحل گوناگون رشد روانی جنسی، بر منطقههای خاصی از بدن تمرکز مییابد و نحوهی ارضای آن در هر دوره، اثرات پایداری بر شکلگیری شخصیت فرد در بزرگسالی بر جای میگذارد. آشنایی با نظریهی لیبیدو به خواننده کمک میکند تا انگیزههای اساسی رفتار انسان و تأثیر تجربههای کودکی بر شکلگیری شخصیت را بهتر درک کند.
مطالب کتاب رسالت زیگموند فروید با توضیحاتی دربارهی حقیقتجویی و شجاعت فروید آغاز میشود. نویسنده در این بخش تلاش کرده تا به این پرسش پاسخ دهد که فروید چگونه انسانی بود. در کنار پاسخ به این پرسش، اریک فروم به پاسخهایی دربارهی شایعههایی که دشمنان فروید پشت سرش راه انداخته بودند نیز جواب داده است. مولف برای پاسخ به این پرسشها از دیدگاه محققین برجسته کمک گرفته تا خواننده با نظر چهرههای سرشناس دربارهی سبک زندگی فروید و نگاه وی به روانشناسی آشنا شود.
در بخش بعدی کتاب رسالت زیگموند فروید، نویسنده از ارتباط میان فروید و مادرش سخن رانده است. فروید معتقد بود که پسران، پدرِ خود را رقیب میبینند و ناخودآگاه تمایل دارند او را از سر راه بردارند تا مادر را تصاحب کنند. او ادعا میکرد که پسران جوان تمایلات جنسی نسبت به مادران خود پیدا میکنند؛ اما این احساس را سرکوب میکنند و در صورت حل نکردن مناسب این مسئله، در بزرگسالی دچار مشکلات روانی میشوند. از دیدگاه فروید، پسر برای حل این تعارض، به تدریج از تمایل جنسی به مادر دست کشیده و با پدر همانندسازی میکند. این همانندسازی به او کمک میکند تا نقشها و ارزشهای مردانه را درونیسازی کرده و از اضطراب خود بکاهد. فروید معتقد بود که نحوهی گذر از این مرحلهی بحرانی، تأثیر بسزایی بر شکلگیری هویت جنسی و روابط آیندهی فرد دارد و حل نامناسب آن میتواند منجر به مشکلات روانی در بزرگسالی شود.
اعتمادبهنفس و احساس ناامنی در ادامهی کتاب از دیدگاه فروید توضیح داده شده است. نویسنده در بخش بعد به رابطهی فروید با زنان پرداخته و خواننده را با دیدگاه او دربارهی عشق آشنا میکند. فروید در مراحل اولیهی نظریهپردازی خود، عشق را بهعنوان وسیلهای برای انتقال انرژی شهوانی در نظر میگرفت. او معتقد بود که انرژی لیبیدویی که در ابتدا متوجه والدین است، در بزرگسالی به سوی ابژههای عشقی دیگر منحرف میشود. فروید همچنین به مفهوم ابژهی عشق اشاره میکند و معتقد است که نخستین ابژهی عشق هر فرد، مراقبان اولیهی او هستند و ما عشق ورزیدن را از این روابط اولیه میآموزیم. در نهایت، فروید بر اهمیت جدایی از والدین برای تجربهی عشق بالغانه تأکید میکند و معتقد است که عشق به افرادی که بازتابی از خود ایدئال ما هستند، میتواند به کمال خودشیفتگی ناقص ما کمک کند.
وابستگی فروید به مردان، رابطهی فروید با پدرش و قدرت طلبی این وی در بخشهای بعدی کتاب رسالت زیگموند فروید بررسی شدهاند. آشنایی با زوایای پنهان شخصیت و انگیزههای فروید باعث میشود تا خواننده به درک بهتری از شکلگیری نظریههای روانشناسی این چهرهی سرشناس دست یابد. این بررسیها نشان میدهند که زندگی شخصی و روابط فروید، نقش مهمی در تکوین دیدگاههایش ایفا کرده است.
خواننده با مطالعهی ادامهی کتاب در جریان ویژگیهای شبهسیاسیِ جنبش روانکاویِ فروید و باورهای دینی و سیاسی او مطرح قرار میگیرد. اریک فروم با تحلیل ساختار و پویاییهای جنبش روانکاوی که توسط فروید پایهگذاری شد، اثربخشی این روانکاو مطرح در جنبشهای سیاسی آن زمان را در این کتاب بررسی کرده است. نحوهی شکلگیری حلقهی پیروان فروید، اقتدار و نفوذ او بر این گروه و همچنین چالشها و انشعابات درون این جنبش، بهعنوان مطالب سودمندی است که خوانندهی اثر دربارهی نقش فروید در رخدادهای سیاسی دوران خود از آنها مطلع میشود.
بررسی باورهای دینی فروید در این اثر نیز دیدگاه کاملی از جهانشناسی این روانکاو پیش روی خواننده قرار میدهد. فروید در طول زندگی خود، تحولاتی را در باورهای دینی تجربه کرد؛ اما در نهایت به دیدگاهی خداناباورانه رسید. او دین را بهعنوان یک پدیدهی روانشناختی بررسی میکرد و مدعی بود که ریشههای دین در ناخودآگاه انسان و نیازهای اولیه به امنیت و معنا نهفته است. خواننده با مطالعهی این بخش با دیدگاه فروید دربارهی نقش مهم دین در شکلگیری تمدن و اخلاق آشنا میشود. فروید باور داشت که با رشد عقلانیت و علم، بشر قادر خواهد بود بدون توسل به باورهای دینی، به سازوکاری اخلاقی و اجتماعی کارآمد دست یابد. مطالب این اثر با خلاصهای از مفاهیم و کتابنامه خاتمه پیدا میکند. بخش کتابنامه، منبع ارزشمندی برای خوانندگان علاقهمند به مطالعهی بیشتر در زمینهی زندگی و آثار فروید و همچنین دیدگاههای اریک فروم بهحساب میآید. این منابع به خواننده کمک میکند تا تحقیقات و مطالعات خود را در این حوزه گسترش دهد.
کتاب رسالت زیگموند فروید را انتشارات علمی و فرهنگی چاپ و روانهی بازار کرده است.
در نکوداشت کتاب رسالت زیگموند فروید
-
اریک فروم هم روانشناسی ریزبین است و هم نویسندهای توانمند. (شیکاگو تریبون)
کتاب رسالت زیگموند فروید برای چه کسانی مناسب است؟
دانشجویان و پژوهشگران روانشناسی، علاقهمندان به تاریخ روانکاوی و مکتبهای روانشناسی و افرادی که به دنبال منبعی برای آشنایی با نظریههای فروید هستند، بهعنوان مخاطبهای کتاب حاضر شناخته میشوند.
در بخشی از کتاب رسالت زیگموند فروید میخوانیم
فروید کودکی بود که برای سرداران نظامی احترام خاصی قائل بود. هانیبال، سردار بزرگ کارتاژ، و ماسِنا، سردار ظاهراً یهودی ناپلئون، قهرمانان نخستین او بودند. او به جنگهای قهرمانی ناپلئون بسیار علاقه داشت و نام سرداران ناپلئون را پشت سربازهای چوبی خود چسبانده بود. در چهاردهسالگی به جنگ فرانسه و پروس علاقهی بسیاری نشان داد و در اتاق مطالعهی خود، نقشههایی با پرچمهای کوچک داشت و دربارهی مسائل نظامی با خواهرانش بحث میکرد. این علاقه و اشتیاق دو جنبه داشت: ابتدا علاقه به تاریخ و سیاست، و سپس هواخواهی از رهبران بزرگی که تاریخ را تحت نفوذ خود گرفتهاند و سرنوشت بشر را تغییر دادهاند.
علاقهی فروید به سیاست در سالهای بعد به خوبی نشان میدهد که هواخواهی او از هانیبال و ماسِنا و علاقهاش به جنگ فرانسه و پروس، ربطی به علاقهی کودکان به لباس نظامی و جنگ نداشته و به سبب علاقه به تاریخ و سیاست بوده است. او در هفدهسالگی تصمیم جدی گرفت که حقوق بخواند، و این در زمان کابینهی بورژواها بود. فروید در این باره مینویسد:
کمی قبل از آن، پدرم تصاویر حقوقدانان متوسطی چون هربست، گیسکرا، اونگر، برگر و دیگران را به خانه آورد و ما به افتخار آنها، خانه را چراغانی کردیم. حتی چند نفر یهودی هم در میان آنها بودند. حالا دیگر هر شاگرد مدرسهی یهودی فعالی، تصویری از وزیران کابینه را در کولهپشتی خود حمل میکرد. رویدادهای آن دوره بیشک بر من تأثیر بسیاری بر جا گذاشتند، زیرا تا مدت کوتاهی قبل از ورود به دانشگاه قصد داشتم حقوق بخوانم و فقط در لحظهی آخر بود که تغییر عقیده دادم.
فروید هفدهساله میخواست رهبر سیاسی شود و این نکتهای است که هاینریش براون، همکلاسی فروید در مدرسه که بعدها یکی از آن سوسیالیستهای برجستهی آلمان شد، تأیید میکرد.
فهرست مطالب کتاب
توضیح ناشر
فصل اول: حقیقتجویی و شجاعت فروید
این عناصر چه بودند؟
فصل دوم: ارتباط فروید با مادرش
اعتمادبهنفس و احساس ناامنی
فصل سوم: رابطهی فروید با زنان
عشق
فصل چهارم: وابستگی فروید به مردان
فصل پنجم: رابطهی فروید با پدرش
فصل ششم: قدرتطلبی فروید
فصل هفتم: فروید: مصلح جهانی
فصل هشتم: ویژگی شبهسیاسی جنبش روانکاوی
فصل نهم: باورهای دینی و سیاسی فروید
فصل دهم: خلاصه و پایان سخن
کتابنامه
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب رسالت زیگموند فروید |
نویسنده | اریک فروم |
مترجم | فرید جواهرکلام |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
سال انتشار | ۱۳۹۹ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 126 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-436-220-7 |
موضوع کتاب | کتابهای زندگینامه، کتابهای روان درمانی |