معرفی و دانلود کتاب زمان طاووس: کتاب بیست و سوم مجموعه داستانهای کوتاه جهان
برای دانلود قانونی کتاب زمان طاووس و دسترسی به هزاران کتاب و کتاب صوتی دیگر، اپلیکیشن کتابراه را رایگان نصب کنید.
معرفی کتاب زمان طاووس: کتاب بیست و سوم مجموعه داستانهای کوتاه جهان
کتاب زمان طاووس مجموعه داستانی است که هر یک از نویسندگان آن با نگاه ویژهی خود جهان داستانیشان را ساخته و پرداختهاند. داستانهای این مجموعه نه تنها شما را با سبک نویسندگان سرشناس جهان آشنا میکنند، بلکه دغدغهها و جزئیات زندگی جوامع و ملیتهای متفاوت را نیز به شما نشان میدهند. برخی نویسندگان این مجموعه از این قرارند: مِنا عبدالله، کارلوس فوئنتس، سینتیا مارشال ریچ، فرانچسکا سانویاله، بسی هد، کری ساکاموتو و...
دربارهی کتاب زمان طاووس
گاهی ممکن است خوانندگان و دنبالکنندگان داستانهای کوتاه بخواهند با خواندن یک کتاب، داستانهایی از نویسندگان مختلف دنیا را مرور کنند. کتاب زمان طاووس ازجمله آثاری است که این بستر را فراهم کرده تا خوانندههای علاقهمند، با هر داستان به دل ماجرایی از یک ملیت متفاوت قدم بگذارند و با قلم نویسندگان توانمندی نظیر مِنا عبدالله، کارلوس فوئنتس، سینتیا مارشال ریچ، فرانچسکا سانویاله، بسی هد، کری ساکاموتو، تام کوراگسن بویل، ولفگانگ هیلده شیمر و عبدالقادر السمیعی آشنا شوند.
هر یک از داستانهای کتاب زمان طاووس نگاه و سبک ویژهی خود را دارند و نویسندگان این اثر که هر کدام دارای ملیتهای متفاوتِ استرالیایی، مکزیکی، آمریکایی، آفریقایی، کانادایی، آلمانی و مراکشی هستند از نقطه نظر خود به مسائل مختلف مینگرند و جهان داستانی یکتای خود را خلق میکنند. همین موضوع به خوبی اهمیت توجه به تنوع و تکثر نگاهها را در دل روایتهای داستانی را نشان میدهد.
برای نمونه منا عبدالله نویسندهی استرالیایی هندیتبار، در اولین داستان کتاب که همنام با این مجموعه داستان است، از نگاه یک دختربچه، زیبایی و جذابیتهای اطراف او را به نمایش میگذارد و از توجه ویژهاش به طاووسی به اسم شاهجهان میگوید. نویسنده به این شکل، با نگاهی جزئینگر زندگی در استرالیا را به تصویر میکشد و به کنکاش مشکلات زندگی مسلمانان مقیم این کشور میپردازد.
داستان بعدیِ کتاب یعنی «ملکهی عروسکها» اثری خواندنی به قلم نویسندهی برجسته و تأثیرگذار آمریکای لاتین، کارلوس فوئنتس به نگارش درآمده است. او در این داستان با نثر شاعرانهی خود و با نگاهی نوستالژیک به خاطرات کودکیاش نظر میاندازد و مخاطب را با خود همراه میکند. در ادامهی کتاب مخاطب داستانهای دیگری تحت عنوان «ازدواج خواهرم»، «ماشین تحریر برقی»، «زندانی عینکی»، «کمد جادار»، «خانهی آبگرفته»، «چرا خودم را به شکل بلبل درآوردم» و «آقا حیف نون، بدعنق آویزون» خواهیم بود که هر یک ماجراهایی خواندنی از جوامعی متفاوت را روایت میکنند.
گفتنیست که کتاب زمان طاووس بیستوسومین جلد از مجموعهی «داستان کوتاه جهان» انتشارات علمی و فرهنگی محسوب میشود که با تلاش محمدعلی مهماننوازان جمعآوری و به فارسی برگردانده شده است.
کتاب زمان طاووس برای چه کسانی مناسب است؟
به دوستداران ادبیات جهان که قصد دارند با قلم نویسندگان مختلف دنیا آشنا شوند و از خواندن ماجراهای متنوع با نگرشهای متفاوت لذت ببرند، توصیه میکنیم مطالعهی این کتاب را از یاد نبرند. خوانندگان داستانهای کوتاه مخاطبین اصلی این کتاب هستند.
در بخشی از کتاب زمان طاووس: کتاب بیست و سوم مجموعه داستانهای کوتاه جهان میخوانیم
نسیم بهندرت سکون و آرامش روز را برهم میزد. کلمها در چند ردیفِ طویل، زیر آفتاب، به رنگ سبز روشن خودنمایی میکردند. ابرهای بزرگ و سفید بهآرامی در آبی ژرف آسمان میخرامیدند. هرازگاه جلوی خورشید را میگرفتند و سبب میشدند زندانیها، که مجبور بودند تمام روز را در مزرعۀ کلم کار کنند، سوز سردی را بر کمرشان حس کنند. بازیای که ابرها با خورشید راه انداخته بودند، عاقبت باعث شد یکی از زندانیها، که عینک به چشم میزد، دست از کار بکشد، کمر راست کند، و با چشمان نزدیکبینش به آسمان خیره شود. او مردی لاغر و ریزجثه بود با سینهای گودافتاده و زانوهایی گِرهگره و مضحک. ظاهراً حسابی داشت برای خودش خیالبافی میکرد؛ چون رو به ابرها لبخند میزد.
وقتی متوجه شد ابرها دارند رو به خانۀ او، که چندصد مایل تا آنجا فاصله داشت، حرکت میکنند، با خوشخیالی پیش خودش گفت: شاید اون ابرها میخوان پیغامی از من به بچهها برسونن. اما پیش از آنکه فکر کند و پیغامی به ابرها بدهد تا به بچههایش برسانند، زندانبانی که سرپرست گروه بیگاری بود، فریاد زد: «هی! معلومه داری چهکار میکنی، بریل؟»
زندانی بهسمت او برگشت، پشتسرهم پلک میزد؛ بااینحال داشت آن زندانبان ستیزهجو را هم ارزیابی میکرد. او زندانبانی جدید بود به نام یاکوبوس استفانوس هانِجی. چشمانش به رنگ آسمان بودند، اما بسیار ترسناک، و موجود کودن و بدوی و درندهخویی از میان آنها به بیرون زل زده بود.
زندانی بهسرعت خم شد و همان موقع بود که جملهای دهانبهدهان میان صفوف زندانیها چرخید. «ایندفعه دیگه حسابی افتادهیم تو مخمصه، رُفقا.»
از آنطرف صف این پرسش مطرح شد: «چرا؟»
«چون این یارو اصلاً بویی از انسانیت نبرده.» پاسخ سؤال میان زندانیها زمزمه میشد و بااینحال تنها صدایی که سکون و آرامش را برهم میزد، تقوتق بیلهایی بود که آنها خاک را با آن زیرورو میکردند.
فهرست مطالب کتاب
زمانِ طاووس / منا عبدالله، استرالیا
ملکۀ عروسکها / کارلوس فوئنتس، مکزیک
ازدواج خواهرم / سینتیا مارشال ریچ، آمریکا
ماشینتحریرِ برقی / فرانچسکا سانویتاله، ایتالیا
زندانی عینکی / بسی هد، آفریقای جنوبی، بوتسوانا
کمد جادار / کری ساکاموتو، ژاپن - کانادا
خانۀ آبگرفته / تی. کوراگسان بویل، آمریکا
چرا خودم را بهشکل بلبل درآوردم / ولفگانگ هیلدهشیمر، آلمان
آقا حیفِنون، بدعنقِ آویزون / عبدالقادر السمیعی، مراکش
مشخصات کتاب الکترونیک
نام کتاب | کتاب زمان طاووس: کتاب بیست و سوم مجموعه داستانهای کوتاه جهان |
نویسنده | منا عبدالله، کارلوس فوئنتس، سینتیا مارشال ریچ، بسی هد، کری ساکاموتو، ولفگانگ هیلده شیمر، عبدالقادر السمیعی، تام کوراگسن بویل، فرانچسکا سانویاله |
مترجم | محمدعلی مهمان نوازان |
ناشر چاپی | انتشارات علمی و فرهنگی |
سال انتشار | ۱۳۹۵ |
فرمت کتاب | EPUB |
تعداد صفحات | 182 |
زبان | فارسی |
شابک | 978-600-121-992-4 |
موضوع کتاب | کتابهای داستان کوتاه خارجی |